Muze mi nekdo doporucit dobry LCD tak do 20 000,- Aby bylo dobry na pareni a melo dobrej obraz.
Printable View
Muze mi nekdo doporucit dobry LCD tak do 20 000,- Aby bylo dobry na pareni a melo dobrej obraz.
Mohu z vlastni zkusenosti vrele doporucit 17" NEC Multisync 1760NX za cca 18.000,-.
Detaily zde:
http://www.lcdpanely.cz/detail.jsp?objednaciCislo=4977
neco co ma response 16 ms, myslim ze takovej acer 732 za 15k by mel stacit :wink:
Těch 16ms u některých displejů není tak úplně pravda. Jak jsem se dočetl na netu, tak těch 16ms je pouze pokud je daná barva bodu v tabulce 262000 barev, kterou má displej definovanou. Pokud v té tabulce barva není, tak displej zobrazí 2 nejbližší odstíny požadované barvy rychle po sobě na jednom bodě a oko tak oklame. Musí tedy ten bod vykreslit na 2x a dalo by se říct, že to pak není 16ms, ale 30ms což vytváří větší efekt "duchů". Výrobce LCD obrazovek AU Optronics (Acer Unipac Optronics) to oficiálně potvrdil. Řekl bych, že toto se týká asi všech 16ms displejů od ACERu a patrně i BENQu, který má v AUO cca 15% podíl.
Jinak AUO dodává nejspíš displeje i pro Iiyamu a Hitachi, ale to nevím 100%.
EDIT: Zapomněl jsem připomenout, že na hry tento efekt nemá moc velký vliv, spíše na scény s pomalým pohybem ve videu.
Tech 30ms to zdaleka neni, je to spis neco mezi 20ms a 25ms.Citace:
Původně odeslal VOiD
Podle Tomshardware prakticky v soucasny dobe neni na trhu nic jinyho nez displaye Hyundai s 20ms a AU Optronics s touhle technologii min 16ms, protoze ostatni vyrobci jako je Samsung atd, udajne nestihli dodat displaye tehle nove generace.
Sam treba nevim co mam v AOC LM721, protoze v recenzich se pise o 16ms a v manualu 20ms a display se chova presne tak jak je popisovany na Tomshardware pro Hyundaie.
:o fakt to funguje!!Citace:
Původně odeslal VOiD
snizil jsem na Aceru 732 v UT2003 barevnou hloubku z 32bit na 16bit a je to plynule jak CRTcko, bomba, akorat ty barvy ...
Ja osobne bych si koupil acer al 922 (nebo trosku lepsi model z 19" serie). Tedka jsem jich koupil 11 a jsou fakt super (zadny vadny pixely jsem nenasel, obraz pres dvi jak vino). A ty 16ms jsou stejne podvod a do 16bit barev se kvuli tomu vracet nebudu.
Acer ted vydal/ma vydat (nevim jestli uz ho vydali) novej model 19" s udavanejma 16ms. Hned bych po nem skocil nemit AL922 :)
Acer ted vydal/ma vydat (nevim jestli uz ho vydali) novej model 19" s udavanejma 16ms. Hned bych po nem skocil nemit AL922 :)
Tak to by byla snad prvni 19" s response pod 20ms :-) Jestli bude za stejnou cenu jako ostatni Acery, tak to bude bomba 8-)
hehe spis mi ukazte aspon jednu 17" s response 16ms.... :-o
ViewSonic Vx700 18,910.00 Kč s DPH
http://www.lcdpanely.cz/detail.jsp?objednaciCislo=358
viz Erbriac http://www.lcdpanely.cz/detail.jsp?objednaciCislo=4977Citace:
Původně odeslal Chihuri
hmm tak ten novej acer teda nicmoc, spis nic nez moc... http://scie.adsldns.org/pc/pc/monitor/AL1911.htm
A jak ses ty s nim spokojenej? Pri koukani na vid a games a work...??
Acer 732 ma response 16, ale rozmazava to trochu.(DVI i D-sub) Samsung 171p Porsche 25ms a dela 2 CM duchy. Sony SDM-X72 30ms a nerozmazava ani o mm. Ten Samsung je nejhorsi a z tehle trech nejhorsi. Acera i Samsunga sem musel vratit a vzit si prahy z5. Nakonec sem koupil toho Sonaka a je to best. Nevim jestli ste slepy,ale ten Acer je fakt mazac(ten samsung jeste o hodne vic). Rozhodne to de vydrzet na pareni, ale na film na tom koukat nejde, protoze to jeste prekresluje.
Rozhodne muzu ACER 732 a Samsung SyncMaster 171p F-A Porsche NEDOPORUCIT
SONY LCD je ta spravna volba
Ostatni sem nevidel v akci, ale pokud nemaj vzmakanou elektroniku jako ten Sony, tak rozhodne nejsou vhodny pro HRY ani filmy. Jedine na prohlizeni fotek
=> Mam Sony a nepotrebuju jiy radit, dekuji
A vy si myslite,ze maj vopravdu 16 ? hehe
acer ma ted novy modely AL911 a AL931, ale oba maj 25ms !!!, takze zadna extra zmena - jen design a drobny parametry
Ty kravo 10ms na 19" :eek: Kolik asi takovej monitor stoji :-)Citace:
Původně odeslal user
Tak ten fakt 10ms sou to kecy. Ta response je hrozne na ***
LCD tak do 20 000,- Aby bylo dobrý na páření ??? :eek: :o :lol: