Potřebuji naformátovat jeden disk v dosu ale takovým způsobem aby už nebylo možné zněj žádným způsobem ty data vzít zpět :)
je nato nějaká DOSová utilitka ???
nebo stačí 2x klasický fromát ???
Printable View
Potřebuji naformátovat jeden disk v dosu ale takovým způsobem aby už nebylo možné zněj žádným způsobem ty data vzít zpět :)
je nato nějaká DOSová utilitka ???
nebo stačí 2x klasický fromát ???
Co je to za disk? Třeba u WD LifeGuard toolu jde přepsat celý disk nulami.Citace:
Původně odeslal KoNG
Současný FORMAT data nepřepisuje, jen kontroluje, zda jde sektor přečíst.
Nevím, jestli WIPEINFO funguje i pod dosem, ale to by splnilo tvé očekávání na 100%.
je to disk v Notebooku a je to HDD Toshiba
ještě mě napadá do vzít přes fdisk ale nevím zda po zrušení FAT tabulky nejde nějak ještě obnovit asi udělám toto:
formát Celého disku (C,D)
fdisk zrušit Partion, založit jednu novou
poté formát
;D
No řekl bych že NU2002 někde mám ale co vím jedou jen ve WIN a já to budu provádět přímo na tom notebooku takže nemám možnost mít operační systém :)Citace:
Původně odeslal Paolo
Pokud ten disk je menší než 8GB, tak by měli fungovat i staré NU 8.0 a tam byl DOSovský WipeInfo...Citace:
Původně odeslal KoNG
Fdisk přepíše MBR (jen tabulka rozdělení), BOOT (informace o formátu disku FAT16, FAT32, NTFS atd.), první sektor obou FATek a první sektor kořenového adresáře (Rootu).Citace:
Původně odeslal KoNG
FORMAT smaže obě FATky, ale data v datové části pořád zůstanou (dají se sice blbě obnovit, ale dají).
co ja viem tak pri format staci zadat parameter /u
hm tak je to 20Gb disk :(Citace:
Původně odeslal Paolo
naformatuj ho na FAT32 a nacpi na nej nejakej BIG file srotu (staci udelat BAT, neco jako type 1: neco >> out goto 1) ....
jinak sem nekde cetl, ze kdyz na manika prijde FBI tak ma nejakou auto utilitku co mu to premaze 600x za sebou....ale to asi bylo z dob 2GB max disku :-)
a co takhle loformat :idea: to je tutovka ;D
http://www.aveclenet.com/fichiers/loformat.exeCitace:
Původně odeslal Jose.ban
No to by mohlo bejt to pravé ;D
tak tak jedine lowlevelformat je na 100% spolahlivy, aspon co ja viem. ale zevraj vyrazne znizuje zivotnost disku ak sa robi viackrat.