Je nutne davat teplovodivou pastu na CPU DURON 1,3GHz nebo to uchladim i bez pasty? chladic mam http://www.coolermaster.com/products...-7jd1b-0l.html
Printable View
Je nutne davat teplovodivou pastu na CPU DURON 1,3GHz nebo to uchladim i bez pasty? chladic mam http://www.coolermaster.com/products...-7jd1b-0l.html
IMHO, nutne mozno nie, ale je to risk a teplota nebude bohvieako nizka....
DAj ju tam a hotovo, pokial Ti v tom nieco nebrani :!:
No ja by som nevahal a tu pastu podla osveceneho postupu naniesol :wink:
Jen jí tam dej!Nebo snad máš CPU i Chladič extra rovnej z dílen NASA?Pokud ne tak ji tam vraž.Stačí obyč bílá z Elchemu za 50,-.Drahá nemá cenu,ta má rozdíl tak 2°C,a to se nevyplatí.
Povedal by som, že v dnešnej dobe o tomto nemá význam rozmýšlať - odpoveď je jasné áno...Citace:
Původně odeslal kapi
Naposledy som videl CPU bez pasty Celeron 500ku...
Nielenže pasta pomôže znížiť teplotu povedzme aj o 10 stupňov, ale pri neodbornom nasadení chladiča (vznik vzduchovej kapsuly) môže zabrániť aj zničeniu procesora... Odlomeniu hrany procesora ale nezabráni... :-(
A pasta stačí aj tá najobyčajnejšia...
Kolegovi pri Celerone 533 dokonca pomohla k stabilite aj obyčajná indulona... Je ťuťmák a nechce investovať tých pár korún do pasty... :wink:
Coolermastery nemaji nic predaplikovany....Nebo jesli mas i tu hnusnou zvejkacku tak tam nech i tu zvejkacku...1000x lepsi nez nic..
nanesení pasty se doporučuje na procesory 450 MHz a výš
to je blbost spis na jakykoliv procesory do pc, krom starejch keramickejch sunek.Citace:
Původně odeslal Fleak
tohle jsem si přečet v odborné literatůře
OffTopicCitace:
Původně odeslal Fleak
Je ma do toho nic, ale zmensi si radsej podpis podla pravidiel, uvedenych v sekcii 'Zpravy od administratorov' :wink:
Určité tam nanes pastu. Je jedno jestli koupíš drahou a superteplovodivokvalitní (Céramique) pastu, nebo obyčejnou za pár drobnejch. Jenom tam prosímtě nenechávej tu původní žvejkačku, pasta ti pomůže i o 5°C oproti žvýkačce.
I koblas má pravdu
... lepší než nic :wink:Citace:
Coolermastery nemaji nic predaplikovany....Nebo jesli mas i tu hnusnou zvejkacku tak tam nech i tu zvejkacku...1000x lepsi nez nic..
OffTopic
Je ma do toho nic, ale zmensi si radsej podpis podla pravidiel, uvedenych v sekcii 'Zpravy od administratorov' :wink:[/quote]
už se stalo
Prozradíš nám autora a název knihy / časopisu? ;DCitace:
Původně odeslal Fleak
Nesmysl. Žvýkačku nechat, pokud se jedná o systém, který se jednou zavře a otevře po pár letech, až se porouchá. Pasta sice sníží teplotu, ale má relativně krátkou trvanlivost.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Blbost, ziadna zuvacka tam nie je, je tam normalna biela pasta nanesena, plne postacuje a urcite je lepsia ako TITAN pasta, ak xces dat TITAN-pastu, tak to tam daj rovno indulonu, vysledok bude rovnaky :(Citace:
Původně odeslal Koblas
Najlepsie je dat akukolvek bielu pastu alebo kvalitnu striebornu(lepsie chladi).
ak tam aj je pasta na coolery daj ju dole a trošku z nej daj na procak (ak to neni ružova žuvačka)
hmm coolermaster dava na chladice bielu pastu, neviem aka je ale asi bude lepsia ako Titan ??? NIE ? ak tam nic neni hned tam daj nejaku pastu, pasta sa nedavala na stare pentia a celerony ale dnes by som neriskoval, hlavne koli tomu ze :arrow: duron ma vacsi tepelny vykon ako 1700+ !!
IMHO je horsia ale po mesiaci tam stale je, narozdiel od tej titanky, z tej ostane po mesiaci cipe len niaka kvapalina(bez striebra), a po pol roku skoro nic. tie pasty ci\o byvaju na pasivoch su klasicke phase-change tzn. zahriatin menia konzistenciu, a ciastocne funguju aj ako lepidlo potom.Citace:
Původně odeslal aquadust47
najistejsia asi bude ta silikonka od arcticu ale tu nikde nemaju :-(