Porovnání ...
http://www.xbitlabs.com/articles/chi...cketa-400.html
Printable View
Porovnání ...
http://www.xbitlabs.com/articles/chi...cketa-400.html
dik toto jsem hledal jak svi..Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Mě překvapuje že KT600 je pomalejší než Nforce 2 400.
Posthuntere :evil: Není to pravda, možná se starším biosem ano.Citace:
Ale v 90% benchmarků je na tom lepší KT600. Holt lamy z xbitlabs neumí ani nakonfigurovat/vyladit chipset :-)
Zdravím kolegu taky :lol: ok .. to je jenom dobře,protože jsem chtěl vyměnit tu svojí za KT600,počkám si teda na další testy.Citace:
Původně odeslal Spec
Ale sak ty mas nForce 2 Ultra 400 a to je odost pred KT600 nie ?Citace:
Ale no tak, Marku, i Ty ? ;D Co bys chtel od prvni revize s prvnim biosem ? Zazraky na pockani ? Vzdyt prvni nForce2 taky zrovna nevyuzivali svuj potencial na 100%...Citace:
Coooze ? :lol:Citace:
Původně odeslal cox
Tak bud neumim slovensky nebo si se upsal... :wink:
Muzes mi prosimte rict v cem ma nForce2 oproti KT600 hardwarovou vyhodu a tudiz i naskok ? ;D
A zas tu bude bitka :wink: :D .
Ale nebude. Ja sem se vazne jenom dobre pobavil. To je cely. :wink:Citace:
Původně odeslal Toxic
pozor, cox mluvi o Ultra verzi=2 kanalovy pametovy radic :!: ;)Citace:
Původně odeslal Dawe
No asi fakt nevies slovensky aj ked nadpis nForce2 Ultra400 nema zo slovencinou nic spolocneho. A dalej to uz napisl Jedik :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
EDIT : ma KT600 AGP/PCI lock ?? (mylslim ze ano ale neviem na 100%)
me ne!Citace:
No to je teda vazne uplne uuzasnyyyyyyyy plus :!:Citace:
Původně odeslal jedik
To ste me teda kluci fakt dostali... Cela AMD platforma je na tom s pametovejma operacema oproti Intelu dost bidne a tady se budeme dohadovat o radoby dvoukanalovem pristupu, ktery se v praxi projevi narustem MAXIMALNE o 10%, nedejboze o 20% :roll:
Vim o cem mluvim, sam jsem zkousel na svejch deskach (8RDA+, NF7 1.2, 75FRN2-L) dual channel se Samsungama 333 a OCZ 400. Vice nez vykonu bylo problemu. Od Te doby preferuji single bank a zadny ubytek vykonu nenastal. Tuto vlastnost chipsetu opravdu nepotrebuji. A zajimalo by mne, kdo ano... To uz bych jako vetsi plus uvedl integrovani IEE 1394... Na to jste si nevzpomneli. :-)
Tak má AGP/PCI lock alebo nemá. Lebo ak nemá tak je lepšia nforce. Teda podla mňa. Nech si hovorí kto chce čo chce. :wink:
edit:delička 6/1 nič nerieši
CO SEM CETL TAK JE VELKE ZKLAMANI ZE DESKA MA POUZE 1/6DELICKU ale nemam AGP/PCI LOCK!!! Znacna nevyhoda pro FSB overclokery.... :|
Tady zase promluvily " odborníci" :lol:
Nechte si své rádobymoudré rady pro sebe. Dělička 1/6 má svůj podstatný význam. S VIA KT600 jsem se při standartních voltage dostal na 233MHz FSB, post při 249MHz FSB.
AGP / PCI lock není všechno, jsem zvědav, kdo to konečně pochopí. Je jasné, že by bylo lepší, kdyby KT600 měla AGP/PCI lock, ale prostě ho nemá a má možnost 1/6 děličky. A pokud PLL dovolí, tak se dá dosáhnout i 1/7 dělička :-) :roll:
Prostě chce to posuzovat celou tu problematiku komplexně, ne plácat do vody vyjádření, které není zcela v pořádku. I když bylo míněno dobře.
Mas pravdu... Ja sem chtel upozornit ze tady nekdo tvrdil ze LOCK ma... Samosebou delicka 1/6 je dostacuji na frekvence ktery i my pouzivame s nForce2-kama... Jednoduse to lze odvodit tim kam sme se dostali s deskama kde byla delicka 1/5 (KT333-KT400)...
No ale proč tam nedali PCI/AGP .. to byl takový velký problém ? stejně na to jak s tím pozdě přišli jsem čekal větší výkon,možná ta recenze co jsem tu dal je nepřesná,ale pochybuju že na jiných bude nějaký větší markantní rozdíl,tipuju to spíš tak že to bude stejně rychlé.Pro kolegu ale beru toho Asuse a dám pak vědět jak to fičí.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Za tu cenu cenu co sem se dival je ten ASUS celkem OK...
Trhni si. Neviem čo je na tom skvelé rozflákať si pri ladení FSB všetky frekvencie v compe odborníku. O nič iné mi nešlo. Aleluja.Citace:
Původně odeslal Spec
No zase raz zacina nejaka ta FLAMEWAR ?? Sa nehadajte a odpusitite si tie priblble narazky a razdsej si to tu normalne rozoberme. AGP/PCI lock pri KT600 proste chyba a to je (aspon pre mne) velke minus. Po dalsie neviem ci sa niekomu na svete podarilo vypustit svoj prvy cipset bez toho aby nemal kopes bugof, takze KT600 je tym padom pre mna nelakavy cipset a ked uz tak si pockam na nejaky ten KT600A (ked vobec vynde) a ten natom bude urcite lebsie.
2ALL : no ked tak tvrdohlavo tvrdite ze aky dzivy je ten KT600 mi povedzte nejaku (pre OC) super vyhodu oproti nForce2ultra400 PLS.
NO FLAME PLS
cox: KT600 je jen dalsim vylepsenim predchozich KT chipsetu, takze nepredpokladam, ze tam budou nejake zavazne chyby. Uz bylo dost casu na jejich vychytani. To je asi jako kdybych rvrdil, ze NF2 Ultra je strasne bugovy cipset, protoze je novy (jako by tady pred nim nebyl NF2).
Samozrejme, že sa nechcem hádať. To sa mi len nejak podráždila klávesnica. Je jasné že KT*** je podstatne vyladenejší chipset ako NF2. To, že pred NF2 bolo NF, nič neznamená. Porovnať treba dobu, počas ktorej sa VIA venuje chipsetom s dobou nvidie. To musí byť každému zrejmé. Od nvidie bol obrovský krok v ústrety OC zavedenie AGP locku. VIA to ešte nespravila lebo podľa mňa všetci zavedený výrobcovia majú tiché alebo oficiálne dohody s výrobcami cpu o obmedzeniach v architektúre. Nvidia asi takéto dohody nemá. Jednoducho AMD určite nemá z toho radosť keď mnohí z nás bežali na FSB200 a viac ešte dávno pred uvedením Bartona. Isteže sa to dalo aj na niektorých KT400 doskách, ale za cenu ktorú všetci poznáme. Aby ma zase niekto nekameňoval, ta toto sú len moje nepodložené názory. :wink:
Když už mluvíš o odbornících, tak bys sám měl vědět, že frekvenční lock znamená bufferování, protože když lock není, tak to musí být synchro. Takže nějaké povídání o nastavené děličce přes PLL je akorát hezká pohádka. A další věc - nForce 2 má permanentní PCI na 33 MHz, což patrně znamená, že je napevno i frekvence HyperTransportu - narozdíl od VIA čipsetů, kde V-link není napevno a při změně frekvence north bridge dochází v příslušném poměru k změně frekvence V-link a tím pádem i south bridge, všech disků, USB a jiných zařízení sem připojených (nehledě na to, že spojení přes V-link se může stát nespolehlivé).Citace:
Původně odeslal Spec
Jak říkáš - chce to posuzovat celou problematiku komplexně, ne plácat do vody.
Hardwarová výhoda je v paralelním nezávislém přístupu do dvou paměťových modulů, vyšší spolehlivost při dvou modulech (je to jeden modul na řadič, ne dva jako u KT600), něco jako integrovaná cache s prefetch v čipsetu a konečně možnost synchronního režimu (což VIA čipsety neumí).Citace:
Původně odeslal Dawe