Debilní dotaz - potřebuju přidat dodatečně Wme ke stávajícím Wxp (ntfs) na disk. bohužel nějak nevim jak na to. bojim se, že když to začnu instalovat, tak mě to buď nenechá nebo mi to neudělá multiboot nabídku a pošle Wxp k čertu. Díky
Printable View
Debilní dotaz - potřebuju přidat dodatečně Wme ke stávajícím Wxp (ntfs) na disk. bohužel nějak nevim jak na to. bojim se, že když to začnu instalovat, tak mě to buď nenechá nebo mi to neudělá multiboot nabídku a pošle Wxp k čertu. Díky
Pokud potřebuješ (jak tomu já rozumím) přidat WME na STEJNÝ disk NTFS k WXP máš smůlu, na to řešení není, respektive v životě jsem o něm neslyšel...Citace:
Původně odeslal DAN2
Pokud je to jinak, tak řekni, třeba poradím :-)
Nechci kecat, nejsem expert na Partition Magic, ale mohlo by jit zmensit stavajici NTFS partition a z toho zbytku udelat FAT32 partition. :?:
V pohode v Partition Magic vytvor novú partíciu s FAT32. Odporúčam ti ešte nainštalovať BootMagic alebo iný boot manažér a potom nainštalovať ďalší operačný systém...Citace:
Původně odeslal Mymak
Ano, takhle to půjde, nějaký boot manager je ale podmínkou (podle dotazu předpokládám, že ručně to zeditovat nezvládneš a instalace staršího WME znemožní bootovat do WXP)Citace:
Původně odeslal daggy
díky všem
1. Ak vytvoríš fat32 partíciu ako logickú a ntfs necháš primárnu, pod XP uvidíš fat32 ako d: a pod Me ako c: (niežeby sa to pod XP nedalo vymeniť). Pozor na to.
2. Ak nainštaluješ Me na sekundárnu partíciu, XP ho sami zaradia do svojho bootmanažéra. Ak náhodou nie, spusti z inštalačného CD XPčiek recovery console a je tam príkaz bootrepair (alebo niečo podobné). To by malo všetko vyriešiť a žiadny externý boot-manažér nepotrebuješ.