Nemuzu se dostat na 200FSB !!!
Ahoj.
Mam procesor Athlon XP 2500+, Ramky 2X 256 MB (400Mhz) Desku Abit NF7 s poslednim biosem (1.9). Kdyz nastavim v biosu FSB na 200, tak nenabehnou ani Windows. Vetsinou to uplne vytuhne hned po zapnuti, bios obcas hlasi nejakej Checksum Error... je jedno, jakej mam v tom pripade nasobic, zkousel jsem to 10x, potom 9x a nic.
Kdyz dam FSB na 166, tak procesor bezi i na 2324Mhz (166*14) 1.75v
Zkousel jsem dat vic voltu na chipset (maximalne jde nastavit 1.7v) , ale nic. Nevite nekdo co s tim? Kdyz jsem procital tohle forum, tak to na podobnych sestavach jde snad kazdymu na i vic nez 200FSB ... :-(
Re: Nemuzu se dostat na 200FSB !!!
Citace:
Původně odeslal jarkaMetelka
Ahoj.
Mam procesor Athlon XP 2500+, Ramky 2X 256 MB (400Mhz) Desku Abit NF7 s poslednim biosem (1.9). Kdyz nastavim v biosu FSB na 200, tak nenabehnou ani Windows. Vetsinou to uplne vytuhne hned po zapnuti, bios obcas hlasi nejakej Checksum Error... je jedno, jakej mam v tom pripade nasobic, zkousel jsem to 10x, potom 9x a nic.
Kdyz dam FSB na 166, tak procesor bezi i na 2324Mhz (166*14) 1.75v
Zkousel jsem dat vic voltu na chipset (maximalne jde nastavit 1.7v) , ale nic. Nevite nekdo co s tim? Kdyz jsem procital tohle forum, tak to na podobnych sestavach jde snad kazdymu na i vic nez 200FSB ... :-(
:idea: Mno, jelikož máš stejný procák co jsem o výkendu zkoušel (Barton 2500) , tak tě asi moc nepotěším. Já běhám stabilně na TB 2400+@3000+(cca 2380MHz) a fsb 202 - až 212 (záleží na tom co právě potřebuju dělat). Ale po instalaci Bartona 2500 jsem se stabilně nad fsb 178 MHz nedostal. Zkoušel jsem to Prime i 3dm a když to prošlo tak jěště NFS(6)HP několik závodů za sebou. Vypadá to tak , že Barton asi moc nesnáší vysoké fsb ( teda jeho 512Kb kešky). Systém se mě s Bartonem rozjel i na 200 fsb ale po chvilkách to vždy vytuhlo ( hlavně při 3dm nebo NFS). Takže resumé: ;D Kdo chce taktit -nekupovat Bartona!!! :evil:
Re: Nemuzu se dostat na 200FSB !!!
Citace:
Původně odeslal integráč
Takže resumé: ;D Kdo chce taktit -nekupovat Bartona!!! :evil:
Dovolim si upresnit - musis si umet vybrat. :arrow: http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0
A nevynasej tak rychle soudy. :wink: