Potřeboval bych zvednout napětí CPU tak na 1,7V, ale deska nabízí max. 1,6V. Jaké piny bych měl zadrátovat? Určitě to tady už někde bylo, ale nemůžu to najít :-(
Printable View
Potřeboval bych zvednout napětí CPU tak na 1,7V, ale deska nabízí max. 1,6V. Jaké piny bych měl zadrátovat? Určitě to tady už někde bylo, ale nemůžu to najít :-(
kdyz ti to jde taktovat na tomhle co mas v podpisu tak to nech , ale estli chces zvysovat voltaz tak by bylo nejlepsi , kdybys sis upgradoval bios u desky , protoze estli ti deska nenabizi aspon 1.8 V tak je tam starej nebo spatnej bios.
Co se tyce dratovani :D ;D tak se jenom vypadni z fora /tim nemyslim nic zleho/ a na zakladni strance OC tam uz neco podobnyho je :o
na tomhle to je http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html
nebo
Teplotu som mal do 45´C. Na prepojenie som rozpletal kusok vodica a pouzil som jednu zilu. Prepojenim mozes nastavit tieto "default" napatia:
1.600 povodne napatie
1.650 spojit VID[1] s VSS
1.800 spojit VID[3] s VSS
1.850 spojit VID[3] s VSS a VID[1] s VSS
[img]E:\Documents and Settings\Pavel Hušek\Dokumenty\Obrázky\pinout.jpg[/img]
A co tak spojit L11 mostiky :wink:
Spojit vsetky mostiky oktrem stredneho cize || : || a mas 1,75V a ak das ||||| mas 1,85V :)
Ja Ked som dal tento proc tak mmi dal BIOs Max 1,65 ale ak som premaloval na 1,75V tak sa mi BIOs odomkol a teraz pohode dam aj 1,85V :-) ;D
to jsem zkoušel a rozhodně to nedoporučuju je to fakt na nic!!Jen lak stojí 160Kč.A ty spoje jsou pak nekvalitní a lehce se rozpojej a je to moc práce
ja to delal taky.. ale primo na desce.. stejne jak multi mod. je to dle toho navodu a facha to 100%
To si zobral odkial ???Citace:
Původně odeslal Fleak
Moj lak nestal 160Kc ale 350Sk :wink: a na mojej starej 1600Xp drzal 2 roky a mozno drzi aj dodnes :))
Neviem co si si to kupil za smejt ale ja som kupil toto a ma to aj GABO je to super lak, dost vela ludom aj tu na nete som premalovaval aste stare Xp-cka v vsedci su nadmieru spokojny
http://mujweb.cz/www/kovo1/Lak/lak.jpg
Treba si to prekopirovat nejak blbne Muj Web ;(
Zdravím, prosím o radu přetaktoval jsem procesor Intel pentium 4 2,66ghz 775pin 533mhz ( FSB z 133 na 143 ) ( na 2,8ghz) i když bych byl schopen dát možná i 166, což dovoluje deska, ale při 145 se mi nechtěl rozjet PC, až po vyndání baterky z desky, která drží BIOS se vše vrátilo do původního stavu a PC chytl. Už vím jaky je hlavní problém, do procesoru šlo málo napětí, jenže při mém Biosu ( Phoenix ) nedokážu zvýšit napětí ( Vcore cpu ) nejde změnit, protože se nachází v místě kde jsou zobrazeny teploty cpu,systemu atp. Nejde na to najet nijak. Prosím o radu jak zvýšit napětí pokud možno v tomto biosu, ve kterém to bohužel nemůžu najít. Díky ..
No, nemusíš vytaovat sto let starej thread....
A rada zní - vykašli se na to, výkon ti to stejně nepřidá. P4 je dávno za zenitem bez ohledu na frekvenci.
Pri takto mirnem pretaktovani nejspis nebyl problem v napeti ale v tom, ze nejsou zamknute delicky. Takze spoulu s frekvenci FSB se zveda frekvence PCI a veci na na ni napajencyh a ty to nesnesou (zejmena je nebezpecne zvednuti na ATA radici, kde muze dojit az k poskozeni dat na HDD).
A jinak ano. Nema to cenu taktovat.
Je to 6 let starý PC, chtěl jsem alespoň zvednout procesor, protože je to jediná věc co to brzdí. Ramka je 2gb a grafika 8600gt. (JejKey - kdyby mi to nepřidalo výkon, tak to nedělám, čekal jsem od toho aspoň 3GHz, a proto jsem se chtěl zeptat někoho zkušenějšího.) (NeMeM9aA - Takže stačí zamknout děličky a můžu jít výš nebo co ? Prosím o odpověď, jde to vůbec zamknout?( Myslíš údajné " podtaktování" RAMKY ?) Pokud jo, najdu to. Taky se mi to s tím napětím zdálo divné, když jsem všude na internetu četl, o kolik se taktuje bez zvýšení napětí, bohužel sám zkušenosti nemám, takže s tím může souviset to, že se zvýšila cca o 3 stupně teplota grafiky, ale teplota CPU nepřesáhne 40stupnů ani s 2,8GHz ? ( Když píšeš o frekvenci pci ) Díky
Řeknu ti to takhle, Pentium 4 na 3 GHz je v praxi srovnatelné s Core2Duo okolo (spíš pod) 2 GHz. Zkrátka tomu nepomůže ani svěcená voda a CPU tě bude stále limitovat.
A než nám napíšeš desku + chipset + co od toho chceš (výkon na hry?), tak je diskuse stejně zbytečná.
Kdybych měl desku, která sežere dvoujádro, tak bych ho měl. Jenže mám MB MSI s.775 i915PL ... odkaz na ni --> http://www.dealtime.co.uk/xPF-MSI-MS...R400-PCI-E-ATX
Chipset - Intel Grantsdale 915PL
Ano chci to na hry.
Jop, maximálně tam narveš dvoujadernej Celeron (postavenej na P4 základu).
Líp uděláš, když za cca 2000 Kč seženeš někde bazarové Core2Duo, desku a DDR2 RAM. To je trochu někde jinde (ale pořád jsou to výběhové komponenty).
No a k tématu, vypadá to, že nastavení CPU Vcore deska neumožňuje, stejně jako uzzamknout takty PCI-E/PCI (viz. manuál).
Díky za odpovědi. Problém o koupi PC nemám. Měl jsem už vybranou sestavu, kterou jsem chtěl koupit, ale rozhodl jsem se, že nemusím, protože stejně hraju jen pár her přes net a na to mi tento pc v pohodě stačí. Stejně možná brzo koupím něco nového, protože je to v dnešní době za " facku " (2či4jádro, 4gbram a deska to cele do 5tisic je úplně v pohodě v alfě jsem spokojený. Jěště otázka o těch 2tisícich jsi psal, že v bazaru seženu procak, desku i ramku ?
Poslední otázka směřuje na ten můj P4 .. maximum jsem měl FSB 150 ( jde zvolit 133-166) a to bylo 2,98GHz.. při 151 se zapl PC ale nenajel monitor, a navíc se začal vypínat, myslel jsem že to je napětí protože když jsem odpojil mechaniky, disketovku atp.. tak se aspoň přestal vypínat a po chvilce, když jsem vyndal baterku z desky se rozjel i monitor ( po defaultnim nastaveni se procak dostal do vychoziho taktu ) a dal jsem to na 140 ( 2,79 GhZ ) chci jít aspoň na 3 a vím, že 2,98 půjde, ale pak už ne, nepomůže kdyz před tím zmenším frekvenci RAMKY ? To jsem v mém pošahaném BIOSU našel. Díky čau
Bez zamceni delicky s tim nic neudelas, bude to akorat nestabilni. Vsechno zalohuj nez budes pokracovat dal, bez uzamceni ata radice muzes lehce o vse prijit.