Kam ste to az dotahli na tyhle fosne? Napiste i RAM prosim...
Printable View
Kam ste to az dotahli na tyhle fosne? Napiste i RAM prosim...
No ja som zatial na 220FSB a ramky tak isto (synchro). Ale zda sa ze doska uz ide na doraz. Skusim este lebsie uchladit NB a SBa mozno nejaky ten MHz este hore pojde. Ked nie tak mozno budem rozmyslat o Vdd mode aspon na 1.9V.
PS: system PRIME STABLE aj po 10h testovania hee :wink:
Ja som mal najprv 217 fsb, potom uz iba 210 fsb, potom uz iba 200 fsb vsetko stabilne (testovane v prime najmenej 5 hod.) a potom mi odisla doska :? .
Neviem ci sa ti nepriehrieval cipset :?:Citace:
Původně odeslal Toxic
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=26092
Bezim na 225FSB CL2 2 3 3 6
PRIME95 funguje niekolko minut aj na 230FSB - ale uz mi nevladzu ramky lebo so znizovanim casovania narasta cas kedy bezi PRIME95 bez chyb ...
2 Cox : inac VDD mod na NF7-S nie je problem ....
http://www.overclockers.com/tips1078/
NO ty mas hlavne tu vyhodu ze mas iba jeden modul a mas ho tym padom v sinli kdez to ja mam 2 moduly a mam ich v Duale a stym sa dosahuju o nieco mensie FSB.Citace:
Původně odeslal Deviant
PS : ten VDD mod ceruzkou je fakt jednoduchy tak ho asi skusim. Otazkou vsak je ako dlho vydrzi ten grafit z ceruzky vodit ? Podla mna tak max 1/2 roka. Vlastne ked vydri tak dlho tak to by bolo skvele. O plo roka to namalujem zase a frcim dalej. No tak to asi cez tyzden skusim teraz sa mi nexce lebo je vykend a vegetim :wink: 8-)
Jedine ze by mu vadila teplota okolo 40°C (northbridge) a na southbridge som mal pasivy.Citace:
Původně odeslal cox
Ako si tam prichitil ten pasiv na SB ?? Ja to tam nexcem lepit lebo mozu byt problemy s reklamackou :-(Citace:
Původně odeslal Toxic
K volcanu 9 bola obojstranne lepiaca paska (tenka a strasne lepila), tak som to tam nahodil. Keby to bol nejaky velky izolant, tak to ku chladicu nepribalia (moj nazor-mozno chybny) :D .
Ta paska je myslim na uchytenie cidla na snimanie teploty pod procesor, a regulaciu otacok ventilatora. Takze to kludne moze byt dost dobry tepelny izolant IMHO :roll:Citace:
Původně odeslal Toxic
...tak to by vysvetlovalo preco ToXikovi isla doska do vecnych lovist :roll: :roll:Citace:
Původně odeslal usuall
Ja som to tusil ze sa ti to muselo prehriat TOXIC. Ale skoda takej peknej dosky mno.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
To sa mi nezda zeby mu to odislo kvoli SB ...
Ak sa fakt prehrieval tak nech to reklamuje
Taky se mi to nezda... me dokonce odpadl Zalman z NB a deska porad zije a to sem si toho vsim az po naky dobe ;)
Na teplotne cidlo by predsa nedali tepelny izolant (a aj rozmer je dost velky na to, aby to bolo iba na to male cidlo). Prehriatie na vine nebude, islo mi to aj bez pasivu na SB a nebol velmi horuci (a dokonca ani nebolo vonku teplo). Ked som tam dal pasiv, tak sa zacal zahrievat pasiv (takze tepelna vodivost tam bola), ale kedze po nejakom case odisla, tak nic nevylucujem. Je na reklamacii a ja som bez pc. :? :-(Citace:
Původně odeslal usuall
zatial to len testujem ale dosiahl som dual 2*256@218MHz 7-3-3-cl2.0 pri 2,9V v BIOSE a napatie chipsetu 1,7V. inac neviete co polozka v BIOSe "VCC voltage (2,5V)" je to napatie pamati? mam tam hodnotu 3,04V
tak uz viem je to napatie pameti, doska mi pridava 1V :) nie je to vela 3V?
Pridava 0.1V :wink: .Citace:
Původně odeslal user
a je alebo nie je 3,04V vela na tie papate co mam. neviem k nim zohnat datasheet aby som to chekol.
To je relativne.
Niektore pamate to znasaju lepsie, ine horsie.
Skus rukou teplotu pamati, ak to nieje nejake fest horuce tak to nechaj tak.Inak ake mas pamate?Ak su to twinmos tak to je ok.
Do tych som aj ja pustal 2.9V
Dosla mi doska z reklamacie a nejde mi ani na 190 fsb (bios mam 17). Neviete kde je problem???
skus pozriet co mas pod chladicom na chipsete, ja som tam pre istotu dal striebornu pastu
Pasta je tam biela a je jej tam dost.
Tak si mozna naazil na kus kterejch se bojim pri koupi NF7-rev.20.... JESTLI TI TECH 200 NEDA TAK MAS MOZNOST TO REKLAMOVAT KDYZ MA PLNOU PODPORU fsb200 NE?
JInak podle me to muze bejt jeste nekompatibilita RAM+deska :)