cau potreboval bych poradit jak z mojeho alhlona vytahnout maximum!! A nezná někdo stránky kde bych o přetaktování tohodle CPU nenašel neco podrobnějšího??? dik
Printable View
cau potreboval bych poradit jak z mojeho alhlona vytahnout maximum!! A nezná někdo stránky kde bych o přetaktování tohodle CPU nenašel neco podrobnějšího??? dik
Tady je to plný informací o přetaktování! :wink:
1-odemknout násobič
2-snížit násobič a zvednout FSB alespoň na 166MHz
3-zvednout napětí CPU asy tak o 0.05 V / 0.5 násobiče ale ne více než o 0.2V
4-dobré chlazení CPU ale i celé skříně
5-testovat stabilitu
Co máš za revizi? Palomino nebo Thoroughbred?Citace:
Původně odeslal Daver
Ja mam 2000+ A0 a max je 166x10,5 ; 166x11 blbne aj pri zvyseni Vcore, 10x180 - obcas padol WinXP,ale RAM boli OK (maybe SB Live!?)
cau ja mam Thoroughbred. Hned bych se chtěl zeptat na to jak odemknu násobič!!! a kam bych ho az moh vytahnout??
Násobič je na všech Thoroughbredech odemčenej, akorát ne horní řada, která je stejně na nic, jelikož se vyplatí zvýšit FSB, takže se k ní ani nedostaneš. Já mám 335FSB a násobič jede na 167x11 takže max. pro tuto sérii, jedná se o A revizi, víc už z ní prostě nejde.Citace:
Původně odeslal Daver
V kombinaci s rychlíma 333DDR CL2 už to dost viditelně zvedne výkon.
Já mam A5 (palomino) a 10.5*166 to taknějak de.11*166 nezvládá.Max voltage můžu dát na 1.8V a to je asy málo.Hlavně zvedni FSB (ale aby ti šly ramky).
:-) Co říkáte na tohle? Kopil jsem boxovanej Athlon XP 2000+ , zadrátoval jsem Socket 462 a udělal jsem multiplikátor 21x , takže celkem 21x100=2100 MHz= XP 2600+ , Vcore 1,55V, teplota v klidu 52°C a při max. zátěži 56°C a nestoupá! Blbě přetaktovatelnej? Jak mi to vysvětlíte? ;D
A mas to prima stable? Jinakse neni cemu divit, ale rychlost to bude mit jak 2400+ s FSB 166 mozna i mensi :roll:Citace:
Původně odeslal Freeman_22
Koukni jakou máš revizi, nejspíš B, jelikož do BOXů, se vždy dávaly lepší kousky. Jinak je sice hezké, že máš 21x100, ale výkon bude nic moc, výkon můj bude asi tak 2x vyšší, jelikož je nejlepší zvyšovat FSB, pak mají paměti rychlejší přístup do systému :arrow: takže všechno je daleko rychlejší.Citace:
Jo je to perfektos stabilní, pořádně jsem mu dal zabrat a ok :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
Fakt jenom 2400+ :? se mi nezdá... :roll:
Opsal jsem si ser.číslo, mam ho doma, kouknu, zadám pak na netu viz http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php a dam vědět :-)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jo mam dotaz: nemužu zvyšovat FSB, mam ho pořád na 100, bios si sice pamatuje že jsem uložil př. 115, ale ukazuje se mi pořád jen 2100 MHz (21x100), ptám se tedy, proč???
P.S. Ohledně výkonu: jakej máš index v Test CPU? Moc by mě to zajímalo :!:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
2Freeman_22: Jenom se mi nezda, proc mas FSB 100 ??? Vzdyt tam mas DDRka a ty jsou na deskach, ktery podporujou i FSB 133.. Podivej se do manualu a urcite najdes prpinaci dip na desce, kde si muzes zvolit, jestli chces FSB 100, nebo 133 :wink: Se vsadim, ze jsi tam mel pred tim durona ???
Mirectec: Jo to umim 133 FSB :-) ale 21x133 je na 2000+ trošku moc, nemyslíš? Ani to s tim nenaběhne 8-)
Tak si dej 15*140 a mas to :wink:Citace: