Zdravim, potreboval bych vedet,zda-li je mozny pripichnout TV na VGA popripade i zapojeni,mam integrovanou grafiku na druhym komplu a nechce se mi zatim kupovat nova grafika cipset i815xx
Printable View
Zdravim, potreboval bych vedet,zda-li je mozny pripichnout TV na VGA popripade i zapojeni,mam integrovanou grafiku na druhym komplu a nechce se mi zatim kupovat nova grafika cipset i815xx
no,nekde sem videl prevodniky z VGA na TV... takze to asi jde,ale kde to sezenes ti fakt nepovim
ja jsem myslel pouzit jenom nejaky piny vzdyt monitor je skoro stejny jako TVCitace:
Původně odeslal Austin
tak to asi fakt nepude,to pochybuju.jo a uz vim kde byl ten navod, v casopisu Amaru.Citace:
Původně odeslal DaMilo
pujde to celkem jednoduse (zapojeni neni slozity) ale musis mit na televizi na vstupu scart zapojene RGB vstupni piny signalu jinak ti nepomuzou ani vseci svati
nicmene ta kvalita je celkem slaba a pri cenach napriklad starsich ATInek je to skoro zbytecny
Přesně tak, existuje redukce z VGA na RGB (3x cinch) pro HDTV. To ale musíš mít high definition telku a tu asi nemáš....ale jinka to jde, ta redukce je k mání někde v USA...nebo přes net...
ani nemusi byt HDTV ... fakt to staci mit jenom zapojeny
co je to za nesmysl?? JAK zapojený?? Dyť VGA signál se skládá s fůra složek a mimo jiné má oddělené základní barvy -červená, zelená, modrá... S-VHS se skládá z jasového signálu a kontrastního signálu...JAKOU chceš mezi tim udělat redukci?? To je jako vyrobit redukci mezi ISA a AGP 8X :lol:
Pekne tady melete panove... :lol:
Prevodnik VGA -> RGB existuje - pouzivame ho v nasem soukromym televiznim studiu a pro pripadne zajemce se cena pohybuje po pretoctu okolo 85 000 Kc... A to prosim nevtipkuji :wink:
Jeste sem nemel tu drzost (nikdo mi to nedovolil) abych se mrknul dovnitr. Nekde v kamerarne je schema, pripadnym zajemcum popisi...
Cim to je, ze se tady vzdycky najde nekdo s totalne ujetym napadem ? ;D
Ono to zapojit ide cez to RGB, ibaze musis zmenit frekvencie tak, aby to TV zozral - vo Windows je to dost velky problem. Fakt sa s tym neoplati babrat - ked zozenies niekde napriklad Rage128 s TV vystupom, mas omnoho lepsiu grafiku ako i815.
kdyz nikdo neveri ....
ale jak jsem rikal ta kvalita je hrozna a monitor se musi nastavit 50Hz ...
stejne je nejlepsi mit druhou grafiku nejakou starsi ATInku s tvoutem
http://www.fi.muni.cz/~xvojtis/obr/vgatv.gif
a nejaky dalsi veci jsou na http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2tv/
to je pěkný, ale to už není redukce, to je VGA to TV converter...
hosi uz jsem to vyresil => koupil jsem novou grafarnu ATI 9000 daytona,tak ted ju testuju a zacatek vypada slibne!! 8-)