Zdravím,
nedávno jsem leštil obrazovku monitoru okenou, ale objevily se tam takové barevné skrvny, když se na to teď dívám proti světlu. Nevíte někdo čím to nějak dobře vyleštit?
Printable View
Zdravím,
nedávno jsem leštil obrazovku monitoru okenou, ale objevily se tam takové barevné skrvny, když se na to teď dívám proti světlu. Nevíte někdo čím to nějak dobře vyleštit?
Na cisteni monitoru se pouziva specialni cistic ve spreji a takova jakasi kozena hadra. Mame to v praci, ma to znacku EIZO, ale jak se te hadre rika, to nevim.
A niečo dostupnejšie by nebolo??? ???Citace:
Původně odeslal Vitekv
Bylo.
Ja pouzivam Polaroid Cleaner. Je vhodnej na vycisteni veskery optiky.
Cena asi 150ml spreje se pohybuje pres 200 Kc... :wink:
vitosek: plivni na to a utri to kapesnikem, neni nic lepsiho! :wink:
Díky, zkusím nějaký ten sprej... :idea:
Mym nejhorsim nepritelem zacinaj byt ted v lete mouchy... strasne rady vytvareji "bad pixely" na LCD.
Ty hovinka jdou dost spatne dolu.
;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Sasa
Treba si dat sietku na okno.. jak ja mam! :) ..a uz nikdy ziadny "bad pixel"! ;)
Chod do nejakej optiky a vypytaj si handricku z mikrovlakna. K nej na bezne "ochytanie" obrazovky netreba ziadny cistic, lebo absorbuje mastnotu. Ja mam svoju iiyamu uz skoro rok a este nic tekute nevidela a vyzera ako nova bez skriabancov a stekancov po agresivnych roztokoch.Citace:
Původně odeslal vitosek
Inak potom ten Polaroid je v poho.
2 kila-takovy prachy do cisteni toho myho srace nedam-flusanec a kapesnik rulez ;D
Quillin má pravdu. Taky používám leštění nasucho, protože se mi zdá, že i sebelepší sprej nějakou tu šmouhu přecejenom zanechá. Sice kvalitní hadřík od optika může stát víc než ten sprej, zato je to extra kvalita a navěky. Ten můj byl tak za 170 korun, což jde. Na značce u tohohle asi nezáleží, tady většinou platí, že čím víc za to vysolíš, tím lepší kus látky obdržíš...
BTW: Vyhráli to ti, co maj optiku už zakomponovanou v xichtě - při každym tvrdšim upgradu brejlí v lepší optice dostává zákazník hadříky zdarma. Co pak asi s nima...
Ja som ten svoj dostal k okuliarom. Neni sice extra velky ale kvalita je super. Teoreticky by si este mohol pouzit cistiaci prostriedok, ktorym sa cisti optika scaneru, ale potom bacha lebo niektore take handry tiez zanechavaju cmuhy.... Proste a jednoducho zozen si ako uz bolo spominane handricku co pouzivaju v optike na lestenie skla ;D
Mě nejde ani tak o šmouhy. Někde sem vyčetl že ty monitory mají nějakou antireflexní vrstvu aby se neodráželo světlo. No a já mám strach jestli jsem tu vrstvičku nějak nepoškodil obyčejnou okenou. Protože jsou tam takové divné fleky, které pod určitým úhlem mají různou barvu a ještě se mi to nepodařilo vyleštit. Pomůže teda nějakej ten sprej?
co ja vim, tak ty fleky se tam delaj i dys to cistis obycejnym vlhkym hadrem-budto to vycistis tim suchym hadrem, ale stalo se mi, ze to proste za par dni zmizlo, nevim esi myslim to samy co ty
btw: sem byl v herne a ze budu parit a voni :moment, vysistim este monas...cak, cak okenu na monas, rozmatlal to jako by se nechumelilo ;D
Teď jsem to zkoušel nějakým spešl ubrouskem na leštění brýlí a furt nic :-(
a co pak mas za monasek? (at aspon vim jaka bude skoda :-) )
Mám 19" AOC 9Klr. No ale to je celkem jedno ne? Na značce monitoru v tomto případě nezáleží ne?
to nezalezi, nemuzes to aspon nak vyfotit jak ty fleky vyzeraj?
Vyfotit asi moc ne, myslím že by z toho nic nebylo... Ale vypadá to jako fleky od prstů, akorát že to za žádnou cenu nemůžu setřít. Objevilo se to když jsem na to stříkl nějakou sračku na leštění oken
Jo a proti světlu to dělá takové ty standardní barvičky... jako olejové skvrny
ty brdo, nic me nenapada, asi ti nepomuzu, sorry :oops:
Neva, co se dá dělatCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
Můžu ještě doporučit svojí verzi poslední záchrany: Zadýchat na to ranním dechem a na ten hadřík hoooooodně moc tlačit (to fakt pomáhá - jednou jsem takhle zrušil very very agresivní stříkanec od orientálního jídla ;D ).
Pokusím se ještě na něco přijít.
Jo, to zkusím! Může na to mít taky vliv jestli je ten monitor zapnutý nebo ne? (já jsem ho teda předtím vypínal)Citace:
Původně odeslal arbiter
Povídá se, že před čištěním nějakou tekutou věcí se má vypnout, ale při drhnutí nasucho je to jedno. Akorát doporučuju zobrazit přes celou plochu obrazovky něco černýho (třeba standard spořič), aby na to bylo dobře vidět.