Odešel mi zdroj a vzal s sebou mimo jiné i disk WD400BB. Chtěl bych se pokusit o záchranu dat. Myslíte, že když přehodím plošňák z jiného HDD stejného typu, tak by to mohlo vyjít?
Printable View
Odešel mi zdroj a vzal s sebou mimo jiné i disk WD400BB. Chtěl bych se pokusit o záchranu dat. Myslíte, že když přehodím plošňák z jiného HDD stejného typu, tak by to mohlo vyjít?
mohlo :wink: co to je za hdd ???
Western Digital 7200ot 40 GB (WD400BB).Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Jaky si mel zdroj?
Nějaký noname. Žádnou značku jsem na něm nenašel.Citace:
Původně odeslal Huncut
no ja mam taky wester tu nastole .. ten je odsrany tak ze sa zapina a vypina za jazdy >> funny ale elektronika by mohla ist .. a na vyemenu zozen na 40gb ibm ICL35l040aver07-0 :) elektroniku ... ale nie to bol joke ale nema to niekto?? diiiikyyyyyyyy
MadCap
Ještě bych se chtěl zeptat, jak to vidíte s reklamací. Mění rovnou disk nebo to posílají do opravy?
klasicky běží 30dní lhůta a výměnou je na 95% nový disk :-)Citace:
Původně odeslal GliderMan
xlapi, vraciam sa k tomu ece raz, nemate niekto elektroniku k tomuto starsiemu UDMA33 5400 10GB disku od WD ?
dik, moc by ste mi pomohli
Byl to Fortrex LC-200ATX.Citace:
Sežeň si ale elektroniku zhruba ze stejné doby, WD během životního cyklu modelu mění jeho parametry - počet ploten / hlav, takže aby byl z co nejpodobnějšího, ideálně ze stejné série.Citace:
ty počty ploten a jejich kapacita závisí na té změti čísel a písmenek, co se píše při detekci disku v BIOSu hned za označením disku... :-)
Ten disk už jsem dávno reklamoval a o data přišel. Jen jsem teď po dlouhý době napsal, co to bylo za zdroj.
To platilo u AC xyyyz (AC2850F - 2 plotny, 850MB, 420MB na plotnu - mimochodem mi taky už 8 let oddaně slouží; 21600 - 2 plotny, 31600 -3, apod., třeba). V tom máš naprostou pravdu, ale...Citace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
...zato nejstarší 400BB mají dvě plotny a 4 hlavy, poslední velmi pravděpodobně jen 1/1 (přecijen je to levnější na materiál a ten vývoj by probíhal tak jako tak, tak proč nesnížit výrobní náklady). Tzn. jako jsi nemohl zaměňovat 34300/24300/14300 alias 43AA, nemůžeš zaměnit 400BB z roku 2001 a fungl novou z krámu.
peta303: on mysli toto WD400BB-00AUA1
Hmm, to zní zajímavě, je to pro mě novinka, omlouvám se, ale zase jsem se něčemu přiučil.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Třeba moje vyreklamovaná 400BB končí -00CRA1, 800JB -00ETA0; původní odešlou 400BB si už nepamatuju, ale byla jen asi o 2 měsíce mladší než ta tvoje a ještě ve stejném starém hranatém pouzdře, takže by to šlo použít z tvojí. Ve starém číslování byla logika, tady jsem to nezkoumal - nenapadlo mě to... Existuje tedy nějaký klíč? Skoro bych navrhl dát to do FAQ (a už by se tam mohla opravit chyba u AA WD). :-D Díky.
Tych diskov som vela neskumal, ale je dost mozne, ze najaka logika v tom oznaceni je.