Neviem si rady s mojim 80GB diskom.Z nicoho nic pocas prace ( games ... ) zacne sa vypinat a zapinat spravy to 5 - 10x a potom zamrzne. V com to moze byt ??? Moze sa fatalne poskodit ???
Printable View
Neviem si rady s mojim 80GB diskom.Z nicoho nic pocas prace ( games ... ) zacne sa vypinat a zapinat spravy to 5 - 10x a potom zamrzne. V com to moze byt ??? Moze sa fatalne poskodit ???
hehe, okamzite zalohuj data!!! Tvuj disk pujde do vecnych lovist, je to jen otazka casu...Me takhle jeden WD vydrzel "cvakat" rok jinej zase muze byt mrtvy druhy den, to nikdy nevis .), kazdopadne reklamovat jestli je jeste v zaruce.
Může to být už lehce "vyčvachtaný" napájecí kabel či rozdvojka...Citace:
Původně odeslal b3nco
tomu bych nevereril, po mych zkusenostech kdyz me chciply uz 4 disky(ze 4) od WD a vetsinou to bylo takove cvakani...To co rikas jsem zkousel, ale v tom to nebylo vzdy to bylo v disku :)Citace:
Původně odeslal Paolo
Zkus si stahnout z webu WD diagnostickej nastroj, kterej odhali, jestli je disk vadnej nebo ne.
http://support.wdc.com/download/index.asp#dlgtools
Taky sem mel takovej problem a nastesti to bylo prave jen v tom napajecim kabelu... U jinyho HDD zas byly zeslably ty perka na desce, kterejma je pripojenej motor-napruzit a OK.Citace:
Původně odeslal Paolo
Napajacie kable byvaju casto s.hitove, hlavne rozdvojky - v 2. PC mi to nejako blblo a myslim ze to malo svoj podiel na likvidacii 1,6GB disku...
To je ale náhoda. Mě zrovna nedávno začal cvakat WD 80GB 7200ot. 8MB Cache. Cvakne, vypne a zase zapne. Prostě hrůza. Tak jsem ho vyhodil z okna a koupím od jiného výrobce. Mám podezření na ty napájecí kabely, možná výchylky v napětí nebo přídavným PCI Raidem Kouwell 4xATA/133. Najednou m to začíná občas dělat i 14 dní starý WD 40GB 7200ot. 8MB Cache. Opravdu si taky nevim rady.
Podle mého máš pravdu. Mám tam taky rozdvojku napájení a dělá mi to taky. A je divné, že pokaždém startu PC se při bootu XP spustí scandisk.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Skusím jí odpojit a uvidím. Dám vědět.
Tak jsem trošku zjišťoval ohledně těch disků, jak se vypínají a zapínají a problém je z 80% v konektorech u zdrojovýho kablíku. Skoušel jsem trochu zahýbat s vodičema u konce konektoru připojeného k HDD a začal se vypínat a zapínat jak blázen. Několikrát jsem to ozkoušel. V mém případě jde už o druhý zdroj Chieftec 360W, který mi s tím dělá problémy :idea:
Můj 10 dní starej WD 800 JB taky cca jednou za dva dny udělá cvak-cvak (jak když se disk vypíná) a jede dál. Už jsem zkoušel kleštičkama scvaknou jednotlivé piny na tom molexu protože byli trochu rozjeté a na chcíli se zdálo že už to přestalo, ale dneska zase cvak-cvak. Tak doufám že to vyřeší novej zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) :?: jinak asi reklamace :evil: :-(
Ty Westerny nějak na to trpí. Proto jsem přešel na Seagate. Ještě se zbavim jednoho WD. Tak mám další zdroj Chieftec 360W od známýho a ten to dělá taky. Tak jsem si pučil Fortrona 350W a ten je v pohodě. Podle mě je problém v těch konektorech. Já jsem je taky zmáčknul kleštičkama a stejně to nepomohlo. Skus za chodu hejbat s vodičema u konci konektoru pro HDD a zjistíš, zda jsou to opravdu konektory. :-)
Tak presne tohle mi delalo DVD Pioneer 103S. Muzu potvrdit, ze to je napajenim. Mel jsem na tu napajeci vetev napojenejch vic veci a zrejme tam neslo dost proudu. Jinak mam HDD WD400JB a ten mam na samostatny napajeci vetvi a nedela mi naprosto zadny problemy. Zdroj mam smejd Powermaster 300W.
Tak tak. Westerny jsou na to nějak moc náchylný. U Seagate problémy nemám. :-)
Tak u mě se ten problém vyřešil novým zdrojem Fortron :idea: Mám ho cca 14 dní a za celou tu dobu jede disk naprosto vpohodě :-) Takže jsem rád že to tak dopadlo :-) 8-)
Inak mne obcas cvakne (mozno raz za tyzden alebo skor raz za mesiac ;D ) WD 8,4GB - robi to uz 4 roky (odkedy som ho kupil) a stale bez problemov funguje :-)