Potrebuju nejaky kvalitni ftp server, ale aby nebyl moc slozity. Treba ovladani pres prikazovy radek bych asi neprekousl... :) Tak co mi poradite...?
Printable View
Potrebuju nejaky kvalitni ftp server, ale aby nebyl moc slozity. Treba ovladani pres prikazovy radek bych asi neprekousl... :) Tak co mi poradite...?
cesarFTP, je free a fajn a easy na ovladani
buletproof ftp server, neni teda free, ale ma kopu vsemoznejch a nemoznejch nastavenich. Trosku slozitejsi na pochopeni nastavovni ale jinak sem spokojenej
Serv-U tiez nie je na zahodenie! Som spokojny, nic viac mi nechyba! :)
taky davam hlas pro BPFTP
mam nejaky zkusenosti s CesarFTP - pouzival jsem ho proto, ze byl free a uplne jednoduchej na konfiguraci, napr. vytvoreni virtualni adresarovy struktury je tam hracka, ale bohuzel ma chyby v nastaveni adresarovy struktury pro ruzny uzivatele (zkousel jsem verzi 0.99e a 0.99g a proste si to nastaveni blbe pamatuje).
pokud tam budes mit jen 1 uzivatele .. no problem. jinak bych ti doporucil bud Bulletproof FTP (pouzivam ted) nebo Blackmoon FTP (udajne jeste trosku lepsi, snad brzy vyzkousim:))
Zkousel sem ten BPFTP, ale nejak nesly mi nastavit virtualni adresare... (priznavam se, slo o osobni zklamani, nikoliv chybu programu...:-) ) No, tak teda zkusim jeste ten blackmoon...
na ty virt. adresare je treba jit tak, ze mas nejakej adresar jako ftp root a pridavas si jednotlivy podadresare. A kdyz na ten podadresar kliknes pravym tlacitkem, tak z menu vyber Create shortcut in home directory a zadej pozadovanej nazev - zaroven si vsimni, ze ti v adresari co je ftp root pribyl odkaz na ten podadresar a nazev odkazu je takovej, kterej jsi zadal (tj. pod tim nazvem budes mit ten podadresar dostupnej) ... no snad jsem to vysvetlil srozumitelne (ten BFTP je trosku slozitejsi na konfiguraci)
a este musis mit tusim nekde v nastaveni bftp zaskrtly tusim resolve shotcuts in home directiry ?
Blackmoon ftp taky neni spatnej, ale k nemu sem nenasel funkcni znelegalizovadlo :wink:
ja osobne som kedysi pouzival Serv-U, teraz mam G6=BP FTP, ale celkom dobry je aj RaidenFTPD
Po testech vsech moznejch FTP jsme nakonec skoncil u G6 FTP Serveru. Jeho hlavni vyhodou je skvela uzivatelska prehlednost - vsechny ostatni me prisly zbytecne slozite co se tyce nastavovani a vytvareni uzivatelskych uctu. Funguje nam tady uz na trech strojich a zatim max. spokojenost. Neni bohuzel zadarmo.
Najlepsi je ProFTPD v Linuxe ;D
a co tak glftpd ?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Kolega intenzivne vyuziva warftp http://www.warftp.org/ Je zadarmo, vyborne funguje, iba treba pochopit konfiguraciu (je v grafike). Obcas ked nabootujem Win tak ho pouzivam :-)
Hmm, ja zustanu asi u toho Blackmoon FTP, ty vyrtualni adresare se tam delaji strasne jednoduse. Skoda ze ta free verze nema omezovani badwidth, no, budu hledat to znelegalizovadlo... ;D
cesarFTP je celkom GUT ale ... jednoduxo sa obcas kusne a potom pomoze as restart ....
trosku bych poopravil predchozi prospevek - teda pokud si dobre pamatuju, stacilo ukoncit sluzbu server.exe (ve win2000, ve win98 to jde podobne), restart pc nebyl zapotrebi
Tak sem to znelegalizovadlo na Blackmoon FTP nakonec nasel... Ale bylo na cinskou verzi, tak mi to prekopalo anglictinu na nejake fakt podivne znaky... Tak sem to vyresil tak, ze sem stahnul cinskou verzi BMFTP a ne ni dal cinsky cr.ack, no a ted to vsechno krasne jede... Akorat se musim naucit cinsky... ;D ;D ;D (to neni warez, to je jenom tak pro zasmani... ale nevymyslel sem si to, je to pravda... 8-) )