Aky maju odber pamati? Niekde som cital ze 2x256MB DDRAM spotrebuje 25W. Zda sa mi to vela - na 1 modul je to 12,5W. Nebyva spotreba napisana pre znackove pamati?
Ak je to pravda je tu dalsi zdroj tepla s ktorym treba ratat :-(
Printable View
Aky maju odber pamati? Niekde som cital ze 2x256MB DDRAM spotrebuje 25W. Zda sa mi to vela - na 1 modul je to 12,5W. Nebyva spotreba napisana pre znackove pamati?
Ak je to pravda je tu dalsi zdroj tepla s ktorym treba ratat :-(
12,5 watu na modul je totální hovoadina, víš kolik y tam muselo tect amperCitace:
Původně odeslal fish
Len pre informaciu 128MB modul cca 30W
http://www.tomshardware.com/howto/20...pplies-02.html
ehm, az na to ze tam je napsany number=3 takze je to "jen" 10W na kus.. :wink:Citace:
Původně odeslal Deviant
Jasne to som si nevsimol ...Citace:
Původně odeslal LookAS
já to říkal hned že 12,5 W je moc ;D
ale 10 jsem taky nečekal, odběr 2A to je dost
Ty pouštíš do pamětí 5V? :o No to teda čumím, já jenom 2,5V, asi bych tomu měl trochu osolit ;DCitace:
Původně odeslal eraser
ne já do nich pouštím 2,8V[/url]Citace:
Původně odeslal Kema
Ta tabulka ukazuje kolik si kterej HW bere z dane vetve zroje (v tomhle pripade 5V vetev) a ne na kolika voltech bezi a kolik zere amper.Citace:
Původně odeslal Kema
no jiste, na pameti je DC/DC konvertor 5->2.5V takze pokud z 5V bere 2A tak pamet bere z 2.5V neco pres 3.5ACitace:
Původně odeslal MaPa
Jestli 12,5 nebo 10W uz v podstate nehraje roli. Oboje se mi to zda nesmysl - jak by se to bez chladice uchladilo? Vzdyt na tom by muselo jit zapalit cigaro :roll: :lol:
konečně někdo komu se to zdá taky hodně, jsem rád že nejsem sám :-)Citace:
Původně odeslal mikus
Podivej, kdyz ma soucastka odber X wattu, jeste neznamena, ze se vsecka energie premenuje na teplo. IMHO pokud maji pameti odber 10W odber tak 4W muze jit klidne na teplo, aniz by se to nejak vyrazne projevilo na teplote. Takova refresh spotrebovava urcite dost energie, sice na bunku je to v radu nA ale vemte si, ze tech bunek je tam pul miliardy.Citace:
Původně odeslal mikus
A kam jde ten zbytek? :eek: To snad nak prelstili zakon zachovani energie? :-oCitace:
Původně odeslal stealth
V elektronike ide skoro vsetok vykon na teplo. A 10W je vela. Teraz pozeram na 256MB disk IBM: 5V 370mA, 12V 250mA = 5*0,37+12*0,25 = 1,85+3 = 4,85W.
no kdyz jsem ucitelum elektro rekl ze CPU zere 60A, tak se mi vsichni vysmali s tim ze bych si na tom mohl vopejkat burty :-)
Vajce sa na tom upecie v pohode - niekde som videl aj obrazky ;DCitace:
Původně odeslal Fila
nebo na tom ohřívat vodu- pozpr nevařit, je to jako vodní chlazeni poloite plechovy hrnek date pastu a vodu a uz se ceka az to bude....
.. a rovnou pytlik s cajem do toho :wink:
Mam PC-cko vedle sebe s velmi sikovnou skrini s odklapecim vikem a kdyz jsem v nem mel jeste celkem prazdno a vzal me u nej hlad, daval jsem si do nej rozmrazit housky :lol:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....album=4&pos=18 ;D ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
je super jak dlouho to vydržel procák :-)Citace:
Původně odeslal tomXX
:eek: Tak to je mazec :eek: Chudak CPU, k cemu ho hladovi overclockeri nevyuzijou :-)
:roll: Taky bych zkusil to vajicko, ale bal bych se, ze se mi to vylije nekam, kam nema :eek: a pak bych mel treba i vajecbnou desku, grafiku ... :D