Mal by som taku otazocku: Vplyva na zivotnost a spolahlivost disku jeho poloha??? Musi byt vzdy zapojeny v tej klasickej polohe, alebo moze byt aj otoceny "hore nohami" alebo kolmo??? ???
Printable View
Mal by som taku otazocku: Vplyva na zivotnost a spolahlivost disku jeho poloha??? Musi byt vzdy zapojeny v tej klasickej polohe, alebo moze byt aj otoceny "hore nohami" alebo kolmo??? ???
Citace:
Původně odeslal hobbes
nie - maj ho ako chces - hlavne s nim nebuchaj o stol
Muzes ho mit jakchces ale doporucuju naformatovat v pracovni poloze
Jedina podminka je, ze musi bejt bud horizontalne nebo vertikalne (tusim ze povolena odchylka je 3-5 stupnu) . Nesmi bejt treba sikmo.
Mohol by si blisie vysvetlit preco ???Citace:
Původně odeslal Jezevec
Dost ma to zaujima :idea:
A kdyz mam pocitacek cely trosku sikmo :?:
Ja mam takovy divny stul a predek pocitace je trosku vys nez zadek, asi o ctyri centimetry. :roll:
Videl si uz, ako vyzera rozobraty disk...Citace:
Původně odeslal Semik
V mechanickej casti su platne, ktore su uchytene (a rotuju) v strede na osi pomocou lozisk.
Najmensia zataz na lozisk je vo vodorovnej a horizontalnej polohe, pretoze odstredive a dostredive sily su kolme alebo rovne/protichodne s tiazovymi a gravitacnymi.
Ked je disk sikmo, tak sa loziska viac opotrebuvavaju, pretoze na ne posobia vo vysledku vacsie sily.
Dikes za odpovede! :) Moc mi to pomohlo! ;)
Fajn dobre vedet.
Mam HDD vo vodorovnej polohe, len obcas zapnem starsiu sunku na skopcenie dat a ta je dot casto aj sikmo (len tak opreta o case)
Je to vsak uz len srtot....kaslat nato :wink: Avsak na ten novy si dam pozor. :idea:
aha, takze asi nebezpecne i u me co?
Natoceni 3cm na dylku cele bedny ??? Z toho bych si hlavu nedelal.Citace:
Původně odeslal Jana
Nakej stupen sem nebo tam ma cenu resit u disku, kerej jede 24/7. Jestli to mas doma zaply par hodin dene, tak ti driv odejde neco jinyho nez loziska. Ale treba znamej, kerej dela servery, tak aby moh na to dat treba 5 a vic let zaruku, tak musi zajistit i dodrzeni maximalni teploty, dostatecny proudeni vzduchu, spravnou vlhkost vzduchu ... .
tak to je ok, ale nerada bych prisla o to co na disku mam, proto mam taky Maxtor, na doporuceniCitace:
Původně odeslal Jezevec
a co tak na stojaka na kratsiu stranu? to by malo byt v pohode nie :)Citace:
Původně odeslal PiT
MadCap
No jasne. Jednoduse receno, pokud je disk namontovanej v normalni bedne, tak je jedno na jaky ze 6ti ploch ta bedna lezi.
Presne ako napisal Jezevec.
Nie je idealne mat disk sikmo, ale pokial nepouzivate pocitac nejako extremne (24/7 alebo 8az12/5 :) ), tak je to v podstate jedno.
no pokial viem tak este pred par rokmi bola poloha 180' cize hore nohami zakazana, teda priamo ohrozovala zivotnost disku, takze neviem ako dnes, ale ja by som to dole hlavou nedaval na boku je to OK ale inak radsej nie, sikmo je cista smrt pretoze platna chyta giroskopicky efekt (alebo ako sa tomu nadava) a to ju spolahlivo zabije to je odskusane, sam som videl viac nez dost takto znicenych diskov, ked boli sikmo nasrobovane...
mam teda mal som wd 80gb a povedal by som ze je to jedno ale je aj pravdou ze akonahle som kupil novy comp tak som kopiroval data na novy HDD a ten wd mi len tak visel z PC.
A hups je po nom kopiroval vkuse asi 30min. a tuk´´´tuk´´´a je to tu uz je po nom takze majte ho radsej rovno ! :!: :idea:
Dell PowerEdge 1750 má SCSI disky vzůru plošňákem a je to v pořádku, to oni by si pořádně rozmysleli dát to takhle, kdyby to mělo dělat problémy... :wink:Citace:
Původně odeslal juzko
treba to delaj schvalne :) protoze kdyz snim klepnes hlavicky odskocej dolu a pokud ma disk jednostrane placky tak to do nich nejebne :)
jinak ta poloho kolmo neni dobra moc u starsich disku, sem tak mel disk v servu doma a nedalo to hezke zvuky, radsi sem to dal tak jak je prirozene
Ono s 2U serverem v racku moc klepat nebudeš ;DCitace:
Původně odeslal Glottis
Instaloval som kedysi par diskov. Ku kazdemu disku sa dodaval navod a tam bolo v akej polohe mozu byt prevadzkovane. Teraz ziadny navod nie je takze jedine web vyrobcu.
Nasiel som manual na Barracuda 7200.7 Family a co sa tyka tejto temy, tak je to tam spomenute jednou vetou v kapitole Drive mounting (aspon myslim, ze to je ono :eek: ):
You can mount the drive in any orientation using four screws in the sidemounting holes or four screws in the bottom-mounting holes.
Cize ak mi skrinka umoznuje namontovat disk sikmo.. tak kludne ho mozem mat aj sikmo! :D ..tak som to aspon ja pochopil! :-)
Jasně že můžeš, jde jenom o ty pitomý ložiska... :wink:Citace:
Původně odeslal hobbes
no jasne s rackem nezaklepes :)
o ty loziska jen nejde. taky se tam hejbou hlavy a na ty taky bude nejak pusobit poloha