no ide o to ze ci mam dat do case-su nasavanie alebo fukanie z debny von lebo vazne neviem
Printable View
no ide o to ze ci mam dat do case-su nasavanie alebo fukanie z debny von lebo vazne neviem
Jednoznačně odsávání, v kejsu tak vznikne podtlak a aspoň mně se to projevilo jako nejefektivnější.Citace:
Původně odeslal SLAVE
aj ja som si myslel len jedna hlava mi hucala do hlavy ze je lebsie nasavanie ale neham si poradit aky je optymalny pomer nasavacih a odsavacych??? aky priemae je najvodnejsi do case-u??
Slave me je to jedno ale dost lidi tu hodne kritizuje ze se zakladaj uplne zbytecny thready jako tedle protoze takovej dotazu je tu fakt moc staci se jen trochu podivat
kazdopadne zalezi kde je ten vetracek umistenej jestli je vzadu pod zdrojem nebo nekde nahore kejsu tak by mel urcite vysavat ale pokavad ho chces dat dopredu dolu pod disky tak by me spis nasavat
Jasně, a je rozhodně lepší dát jen dozadu třeba dva odsávací, a jak už jsem řekl, vznikne podtlak, kterým se vzduch bude do case nasávat... a je to efektivnější než jeden dát odsávací dozadu a jeden nasávací dopředu.
ked len jeden vetrak tak odsavanie - ako pise Marty - okrem podtlaku sa hlavne nerobia "bubliny" stojaceho horuceho vzduchu
Me se osvedcilo zezadu foukat dovnitr. Mam case Chieftec a ty dva zadni vetraky foukaji primo na cpu chladic, takze privod studeneho vzduchu zpusobuje nizsi teplotu na cpu. Bubliny tepleho vzduchu nekde v koutech mi nevadi, protoze chladim zejmena cpu, ne modem nebo usb.
Kdybych zezadu nasaval ven, tak ten vzduch jde dovnitr vpredu, ohreje se cestou o harddisky a k cpu uz se dostane pekne teplej, jestli cestou nezabloudi do bublin.
Ale jeste to budu muset nekdy presne vyzkoumat, mam v case 4 pridavne vetraky, dva vpredu, dva vzadu a jeden ve zdroji, takze az budu mit cas, zkusim vsechny moznosti dovnitr ven a pak se uvidi. Zatim jsem zkusil jen zezadu dopredu a zepredu dozadu a zezadu dopredu mi jde lip, i kdyz vetrak na zdroji fouka ven.
Jo, abych nezapomnel, nemam zadnou OC konfiguraci, jde mi hlavne o nizkou hlucnost.
No mne sa toto neosvedčilo.Citace:
Původně odeslal DADA
DADA: no mně se to taky neosvědčilo. A co se týče nízký hlučnosti, o tu mi jde v první řadě ... můj komp NENÍ SLYŠET... klidně si to přijď poslechnout.. a teploty se sestavou níže mám 51°C load na CPU a 31° case...
hmmm
skus pretaktovat grafiku a uvidis teplotu v case :-) Budes rad ked tam budes mat 36°C :lol:Citace:
Původně odeslal Marty
VEN, napr. taktoCitace:
Původně odeslal SLAVE
http://helium.webz.cz/pok/a3.jpghttp://helium.webz.cz/pok/a2.jpg
wow ty tri arctiky sou drsny =)
taky planuju nejakou tu dirku navic, ale nemuzu se rozhodnou jestli do bocnice anebo nahoru case, co myslite vy, jaky mate zkusenosti, co je lepsi (kam ho dat aby to bylo tak nejak nejlepsi)
V case by malo byt o 1 vetron viac na "vysavanie" ako na "nasavanie".
xDodox
Mam vodnika, takze na odsavani tepleho vzduchu z case staci ventilator ve zdroji. V teplejsich dnech se mi ale hrali disky (klidne i okolo 50 stupnu), vysavaci ventilator vzadu tomu moc nepomohl, zato nasavaci vpredu to vyresil a to je tak zpomaleny ze se skoro netoci ;D.