Nevite nekdo,co s tim,kdyz lednicka pri svych startech shazuje kompl? Zdroj je to novy Fortron 300GT,prepetova ochrana na to nefachci:( UPS je draha...pls poradte co s tim...
Printable View
Nevite nekdo,co s tim,kdyz lednicka pri svych startech shazuje kompl? Zdroj je to novy Fortron 300GT,prepetova ochrana na to nefachci:( UPS je draha...pls poradte co s tim...
Stejna faze.
Bohuzel jsem na koleji,k jine fazi se nedostanu...a tu lednicku samotnou taky nevypatram...:(
Tak jak vis, ze to dela ona ?
Protoze to dela pravidelne uz hoodne dlouho,co 20-40min.(v noci tak co 60) chrasteni v reprobednach,kompl to nekdy ustoji,nekdy ne...co jineho by to mohlo byt?jedine stara ludra lednicka...
Vyskusaj iny zdroj (nejaky s vacsimi kondenzatormi), inak asi len UPSka.
Ze by si nekdo delal kazdou pulhodinu koktejl v mixeru ? Nemas na patre nejakou namakanou krychli ? ;D
Jinak nepomohla by prepetova ochrana do site ? Vim, ze je to k necemu jinymu, jenom napad.
Prepetova ochrana na to nema vliv,tlumi az od 100KHz,chtelo by to min...skoda,ze s tim nikdo nema zkusenosti,myslel jsem nejake schematko co by to umelo vyfiltrovat nebo utlumit...
Co třeba navrhnout nějaký stabilizátor??? Veeeliké kondíky a je to ;D
LOLCitace:
Původně odeslal Millisx
Tenhle thread patri spise do sekce PRACKY,LEDNICKY,ZEHLICKY.
Prosim o presunuti.
;D
Schvalne si voltmetrem zmer, o kolik ti kolisa napeti, kdyz se ta lednicka zapne. Stavalo se mi neco podobneho (soused ma truhlarskou dilnu a elektriku mu samozrejme nikdo nepocital), v siti bylo chvilemi jen 140V ! Komp to vetsinou ustal, ale monitor piskal a behaly na nem hnusny pruhy.
Jak pise Rainbow, zkus jiny zdroj, ale pokud si to muzes dovolit, kup si UPSku. Ja mam, sice jen APC 300(vydrzi akorat, abych v klidu vypnul komp) a uz se nemusim obavat o PC a monitor.
to se mi stalo, dys matka omylem pripojila pracku na fazi gde mam komp ;D
tam vraz ups a mas to :)
Někde v zásuvkovém obvodě, na který máš píchnutý comp a zřejmě i ledničku je přechodový odpor (uvolněný vodič, nedotažený šroubek). Při startu ledničky dojde ke krátkodobému poklesu napětí, které nepřekonají kondiky v PC zdroji a spadne signál PowerOK, to způsobí restart PC.
Ten přechoďák muže být buď přímo v zásuvce - ten lepší případ, nebo někde na trase v krabici, nebo přímo v rozvaděči - jistič, rozvodnice a pod. Pokud jsou vodiče ještě AL, tak je to docela přirozený jev, i když si ani nedělám iluze o stavu elektroinstalace na kolejích.
UPSka by sice v tomto případě pomohla, ale neřeší to příčinu, ale pouze důsledek a hlavně je pro tebe, jak říkáš, drahá. Mohl by pomoct pouhý izolovaný šroubovák a trocha trpělivosti !!!!!!!!!!!!
Buď jak říká Ladis, nebo jak tak znám koleje, tak je to prach obyčejný přetížení okruhu. Na jedný fázi tak 10-15 compů plus lednička a ta se svýma naběhovýma proudama vyždímá zbytek, kterej tam je. A co jistič? Jakej? je tam místo něho hřebík(alespoň pětistovka)
ono to nevypada jenom jako kratkodoby pokles napeti,ale v reprobednach je to drsne chrasteni trvajici odhadem tak 2s. nekdy vic...a reprobedny jsou napajene z trafa a vystup trafa reaguje na zmenu napeti,pokud se nemylim...takze ta lednicka vyrabi nejake napetove spicky-ty jsem myslel nejak omezit...ale reseni prvotniho problemu to hold neni:( az ja toho hajzla majitele najdu,tak at si me nepreje :evil:
zdravim, HCK333 - bydlis na Purku 610 ??Citace:
Původně odeslal hck333
Pokud ano, tak jsi mel mozna napsat, ze to dela jen tobe a na okolnich pokojich se to neprojevuje ;D
Tím spíše to vypadá na přechodový odpor. Ta lednička je jenom spotřebič, jehož odebíraný proud způsobuje na tom přechodovém odporu úbytek napětí, který se mění v závislosti na okamžité velikosti odporu. To je to chrastění v reproduktorech. Crastí to tak dlouho, až se ten př. odpor prorazí a "speče". Lednička, pokud je kompresorová tak tam je pouze motorek, tedy indukčnost a pokud je absorční, tak to je pouze topné těleso, tedy odpor. Nevylučuji, ale že může být vadná i ta lednička - kontakt termostatu může být právě takový přechodový odpor a způsobovat výše popsaný jev.Citace:
Původně odeslal hck333
Skutecne bydlim na tom pokoji,ale nektere z ostatnich jsou zcela jiste pripojeny na jine fazi---> nemozu projit vsechny a zkouset,je jasne,ze se to nebude projevovat na vsech...vim urcite o dalsich 2,kde je problem stejny,akorat se neresi,protoze:" s kompem mi to nic nedela a repraky jsou sunty,na nich nesejde"Citace:
Původně odeslal Petrt
Reknu to ye tady mas moc peknou diskuzi:-)))