samozřejmě ve stejný cenový relaci ;D a kde ji mají nejlevnější?
Printable View
samozřejmě ve stejný cenový relaci ;D a kde ji mají nejlevnější?
Takze uz ked tak zober aspon 8K5A2+ pretoze je lepsia (popis preco je dost rozsiahly). A ked mas peniaze tak dobra volba je 8K9A2+ (KT400 chispet) na ktorom sa podarilo tusim dosiahnut aj 255 FSB :)
EP-8K5A2+ já to tam chtěl hodiv v czechcomputer jí mají za necelý 4000Kč .....má to 4x raid ....a integrivanej soundblaster...ten stejne nevyuziji ;) na MB Epox EP-8K9A2+ asi mít nebudu...ještě kupuju paměti a pár drobností musím se vejít pod 10000Kč ;D ....MB Epox EP-8K9A2+ kdyby náhodou jakej je rozdíl kromě čipsetu???
8K5A2+ má 1x RAID, ale ty jsi to myslel asi tak, že tam kromě standartních 4 IDE zařízení připojíš další 4, že?
Jinak ji mohu jen doporučit.
A co se týče integr. AC97 audio kodeku tak si na něj nemůžu stěžovat. Je royhodně kvalitnější než jiné na MSI nebo ECS, které jsem měl tu možnost mít v kompu.
jo myslel sem to tak jak si to napsal :wink: no já tam prásknu stejně ten LIVE! co mám (doufám že nebudou problemy ;D ) ....
TAKŽE NEJSOU PROBLÉMY????....TO JE DOBŘE 8)
Ne, je to deska v pohodě. A taktí se na ní taky v pohodě :) Ale chtělo by to děličku 1/6... :roll:
Gabo myslíš že ta dělička je věc HW nebo to jde doprogramovat v BIOSu?
2Marty : delicka je vec : chipsetu ktory ho musi podporovat samozrejme tak aby isla delicka bez problemov (nie ako v pripade KT400) a potom ju musi podporovat PLL-IC (novsie maju uz aj podporu delicky 1/7 co viem takze no problem).
Delicka 1/6 bude mozno az na VIA KT400A ;)
taky jsem se rozhodoval mezi 8K5A2 a 8K5A2+ další řadič jsem nepotřeboval a cena byla dobrá tak jsem vzal 8K5A2 a přetaktování je super. Integrovanou zvukovku jsem vypnul a mám tak SB Live 5.1
2Gabo:Par dotazov:Ktora/e doska/y ma/ju 1/7 ? ( alebo ece len budu ? )Citace:
Původně odeslal GABO
Vies mi poradit, ktory svab na 8K3AE je PLL-IC obvod? A co vlastne presne je. Holt som zo skoly uz 3 rok a zabudam :wink:
PLL IC je frekvenční modulátor nebo tak něco ne? :wink: a to IC znamená Integrated Circuit ne? :wink:
Takže už je mi to jasný - dělička musí mít podporu v chipsetu. Tak nic :roll: :?
Mám 8K5A2 a som absolutne spokojný. Zatial som sa uspokojil s FSB 166 lebo moja DDR266 už viac aj tak neutiahne, ale s lepšou RAMkou pôjdem určite vyššie.
No 8K5A2 uz podle me nesezenes, pouze tak 8K5A2+
Mozna ze jsem nekde psal ze EPOX je super, taky super je, ale kdyby mi za tu moji dal nekdo 3500 tak mu ji snad i poslu na vlastni naklady... Sice takti super, super je i volba samoclearovani CMOS, nemusim uz mackat ani Ins., ale ta podpora novejch veci, monitoring mi funguje az od B-verze, to co je na instalacnim CD, je nanic.... proste radsi bych dal prachy do ASUSu, mozna ze se to s prichodme novyho BIOSu zmeni, ale kdy??
EPOX je ""super""
Ty jsi někdy používal nějaký věci z instalačního CD?
Zejména monitoring.. ten od EPoXu opravdu za moc nestojí.
Ale na CD je užitečná věc, a to Ghost.
Opravdu se hodí :)
Marty: Musim te zklamat, ale ten tvuj opevovany smejd ALC650 maj zrovna tak levne MSI :wink:
Citace:
Původně odeslal Ogre
nějakej monitoring mě nebere...já to stejně nepoužívám ;D akorát sem zkoušel Spped Fan...kvůli regulaci otáček...bohužel nefunguje :( ale jinak...desku stejně umí vypínat bios při přehřátí...a ve woknech teplotu vědět nepotřebuju...k čemu??....a s hardarem problemy nemá ne??
To jsi asi první overclocker, kterého nezajímá teplota CPU ;DCitace:
Původně odeslal Pavel (Kenny_Sky)
já mám digiták se zavrtanym senzorem přímo v chladiči 2 desetiny mm pod povrchem (to sem si dělal sám ;D ) takže teplotu vím přesnějc (stejně softy měřej na oko) páč ten digiták ukazuje 47 a soft 55 :-)
Asi jsem si zvykl na to, ze CD bude obsahovat alespon funkcni monitoring, kterej je jak uznate uz zpocatku velmi dulezitej... takze CD jsem pouzil mozna tak na zacpani mechaniky...
Cao
kterej softwarovej monitoring je funkční??? takovej sem jeste nenasel nikde
Motherboard Monitor, http://mbm.livewiredev.com/
Poslední verze 5.2.1.0 ZDE (1,6MB).
Coze??? To CD dodavany ke vsem deskam od Epoxu jsou uplne na hovno?? Nic z toho softu nefunguje??? :o
Ten Epoxi monitoring USMDB (nebo tak neco) funguje,ale je to prinejmensim ohyzdne. Zatim nejlepsi utilitku ma ASUS, to se musi nechat.
Citace:
Původně odeslal Marty
já o tom vím, ale podle mě je to zbytečný, akorát to brzdí systém, používám jen bios a digitální teploměr
tak sem dneska nahodil epoxe 8k5a3+ a docela me prekvapuje, ze tam nemuzu najit tu avizovanou 6ti kanalovou zvukarnu...?
na desce je jen vystup na 1 par beden.
muze mi nekdo poradit?[/list]