Řeším těžké dilema:
hodlám do svého staršího (brzy již upgradovaného) stroje vpustit RAID 0.
Nevím, zda jít do drahšího SATA či levnějšího ATA :?:
Ale největší pakárna bude asi sehnat opravdu kvalitní řadič - poradí někdo komu to prochází rukama ?
Printable View
Řeším těžké dilema:
hodlám do svého staršího (brzy již upgradovaného) stroje vpustit RAID 0.
Nevím, zda jít do drahšího SATA či levnějšího ATA :?:
Ale největší pakárna bude asi sehnat opravdu kvalitní řadič - poradí někdo komu to prochází rukama ?
pokud už chceš riskovat RAID 0, tak asi nejlepší volbou je Intelí ICH5R
jj a pokud chceš něco PCI tak ceny tak od 3000kč výš za pořádný kousky... :-( což imho nemá cenu... :?Citace:
Původně odeslal Over
jj, měl jsem na mysli řadič do PCI cenově do 2000,- a chtěl bych poradit nějaký osvědčený kousek pro ATA, nebo lépe pro SATA (ale těch sem zatím moc neviděl :? )
Ještě jeden dotázek na tebe: Lze nějak zvýšit rychlost u staršího 15GB IBM disku (nějaká utilitka, nebo nastavení) ??
jo zvedni frekvenci PCI )přes fsbCitace:
Původně odeslal msedlin
ne.. :?Citace:
Původně odeslal msedlin
k původnímu dotazu: pokud chceš IDE/SATA RAID řadič do PCI do 2000kč, tak to naprosto nemá cenu - tyhle řadiče jsou totiž srovnatelný (výkonově atd) s těma, co jsou na nových deskách integrovaný a pokud to koupíš na desce, tak hodně ušetříš :wink: - takže lepší asi upgrade desky, pokud je to finančně možný :?
ohledně SATA nebo IDE - je to naprosto jedno, výkon je uplně stejný - pokud chceš být "in" (nebo potřebuješ delší kabel, úzký kabel, nechce se ti jumperovat atd...), kup klidně SATA, ale třeba já osobně bych zatim zůstal u "osvědčeného" IDE... :smoke:
??? to byla vážně míněná rada ???Citace:
Původně odeslal eraser
no jo, envím jestli mu to půjde na te 15GB diyku ale prece to mozna trochu urychli praci s diskem ne???Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
tojo, ale když to dá třeba na 35MHz tak rozdíl proti 33MHz v praxi nepozná a když to dá výš, tak zase hrozí ztráta dat což imho za těch pár bodíků v PCMarku nebo kde opravdu nestojí... :wink:Citace:
Původně odeslal eraser
:arrow: :!:
já vím uváděl jsem to jen jako alternativu
jj, alternativa to je, to máš pravdu... ;DCitace:
Původně odeslal eraser
jj máš pravdu počkám si na upgrade desky. :idea:Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Kámošovi díky podobné "alternative" zdechl disk :lol: :roll: :| :-(Citace:
Původně odeslal eraser
Ještě mi to nedá, abych se nezeptal:
:arrow: existuje na ATA vůbec HW Raid ???
(pokud ano která karta/chipset ??? )
si piš že existuje ;DCitace:
Původně odeslal msedlin
chipsety vypisovat nebudu, je jich hodně (v podstatě každá v oboru podnikající firma má svoje) ale oriantace je nejlepší podle ceny (buhužel... :? ) nebo podle datasheetů - pokud tam bude něco jako "Onboard processor provides true hardware based RAID and inteligent drive management functions" tak je to HW RAID :wink:
Mno kedysi som fical aj na FSB 40PCI a IDE robilo najmensie problemi.. (to jest 0%) .... vseco vec vyberu komponentov ;D