Jak najit a oznacit chybne sektory?
Mam tu dalsi problem. Zjistil sem, ze se na mi Barracude se objevily spatny sektory. Seatools mi oznamily, ze je disk fyzicky poskozen a je treba ho vyreklamovat. Bohuzel ji ale nemuzu vyreklamovat hned a potreboval bych s ni jeste pracovat. Proto hledam nejakej soft, kterym bych ty sektory nasel a oznacil, abych je nepouzival. Zkousel sem CheckDisk z winu i Norton Disk Doctora, ale ty ty vadny sektory jen nahlasili, ale nic s nima neudelali. Byl bych rad, kdyby mi nekdo poradil co s tim, pripadne jakej programek na to pouzit.
Dik :)
Re: Jak najit a oznacit chybne sektory?
Citace:
Původně odeslal DaShi
Mam tu dalsi problem. Zjistil sem, ze se na mi Barracude se objevily spatny sektory. Seatools mi oznamily, ze je disk fyzicky poskozen a je treba ho vyreklamovat. Bohuzel ji ale nemuzu vyreklamovat hned a potreboval bych s ni jeste pracovat. Proto hledam nejakej soft, kterym bych ty sektory nasel a oznacil, abych je nepouzival. Zkousel sem CheckDisk z winu i Norton Disk Doctora, ale ty ty vadny sektory jen nahlasili, ale nic s nima neudelali. Byl bych rad, kdyby mi nekdo poradil co s tim, pripadne jakej programek na to pouzit.
vitej do klubu spatnych barracud IV, ja jsem s ni jel pul roku po tom co se objevily prvni realokovane sektory, takze mas na reklamaci dost casu.
Citace:
Původně odeslal stealth
Citace:
Původně odeslal DaShi
vytej do klubu spatnych barracud IV, ja jsem s ni jel pul roku po tom co se objevily prvni realokovane sektory, takze mas na reklamaci dost casu.
nj, ale tohle už jsou ty, co se nemaj kam realokovat, když se objevujou i v disk doctoru :idea:
Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Citace:
Původně odeslal stealth
Citace:
Původně odeslal DaShi
vytej do klubu spatnych barracud IV, ja jsem s ni jel pul roku po tom co se objevily prvni realokovane sektory, takze mas na reklamaci dost casu.
nj, ale tohle už jsou ty, co se nemaj kam realokovat, když se objevujou i v disk doctoru :idea:
Chybne sektory se oznacuji podle toho jak se na ne narazi, ja mel napr. pres 100 realokovanych sektoru coz je cca 97% z maxima moznych. Pokud se na vadne misto narazi pri surface scanu, tak se oznaci systemem jako vadny sektor, ovsem pri normalnim kopirovani se to misto snazi HDD precist vicekrat a pak je nahrazeno realokovanym sektorem. Testovano na partition s 12KB vadnych clusteru, tj 24 sektoru. Ten oddil jsem smazal a vytvoril novy aniz bych delal surface scan pak jsem na nej nakopiroval data, pres spatne mista nekolikrat prehrkal a realikoval je, pak jsem dal surface scan a whoala 0 bad clusters. Ovsem disk byl na reklamaci tak i tak.