No ja viem ze to tu asi niekde bolo ale neviem to najst.Som z ATI torchu lama doteraz som mal Geforca a teraz mam 9500NP .Chcem len vediet aky je nich presne rozdiel .Dik
Printable View
No ja viem ze to tu asi niekde bolo ale neviem to najst.Som z ATI torchu lama doteraz som mal Geforca a teraz mam 9500NP .Chcem len vediet aky je nich presne rozdiel .Dik
Rozdiel je hlavne vo vykone, starsia 9500 Pro je vykonnsia ako 9600 Pro. Je to zas marketingovy tah :-( , pretoze sa dala 9500 dobre pretaktovat, skoro az na uroven 9700 tak bola rychlo stiahnuta a nahradena 9600 a ta uz pretaktovat nejde.
Aha cize nakoniec som predsa len spravil lepsie ze som kupil 9500.
Já bych neřek, že tohle byl důvod. Je na světě velmi malé procento lidí, kteří si koupí HW a hned ho taktí. Podle toho se výrobci neřídí.Citace:
Původně odeslal astra4
rozdíl je velký... :wink:
Úžasná hláška k věci s nevyčíslitelnou informační hodnotou..... objasňující celý problém :smoke:Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Tak to teda je. :lol:
Pises ze mas 9500 Non Pro to znamena ze mas len 4 pipeliny naproti 9500 pro ktora ich ma 8. Takze v tvojom pripade by bola 9600 Non Pro vykonnejsia lebo je vyrobena 0,13mikronovou tech. t.j. ma vyssie frekvencie, keby si mal 9500Pro tak by si bol v pohode,takto si asi moc neporiesil :roll:Citace:
Původně odeslal NOD
No jasne ale ked sa podari tak chcem rozchodit aj tie dalsie.Dufam ze budu ok.
V to dufam aj ja :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
No nazdar ze sa aj ozves .Kedy bude vyreklamovany? Dojdes dens pre tu gamesu?
Ja asi nie ale mal by sa zastavit foter pre tie kable a CD :-)Citace:
Původně odeslal NOD
Kuva zabudol som zas kable doma :evil: Daj mu tvoje a ked to vyreklamuju tak ti to dam ked ju donesies.ok
Řek bych, že si pleteš PRO a nonPRO. Thread byl o NONpro ..... stejně tak je blbost porovnávat 9600NONpro a 9500PRO ..... hrušky vs jabka ......Citace:
Původně odeslal astra4
R9600 je lepší koupě než R9500, stejně tak v kategorii PRO ...... někteří tupani vycházejí ze situace 9100 vs 9200, ale skutečnost je taková, že 9200 nahrazuje model R9000, nikoliv 9100(přejmenovaná 8500LE) ..... ATI so do téhle přiblblé situace dostala v momentě, kdy vydala model 9000xxx, pak musela přejmenovat 8500tistovku na 9100 a už se v tom vezla ...... jakmile 9000/9100 ustoupí z trhu bude to zase v pořádku ....
A na tuto mudrost si kde prisiel ?? Odkedy nejde pretaktovat ??Citace:
Původně odeslal astra4
O přetaktování R9500 na R9700 nemůže být ani řeči ....... odemknutí druhé poloviny pipeline ze 4 na 8 není přetaktovávání !!!!..... Zvyšování frekvencí (přetaktování) je možné u všech modelů, včetně R9600 ....Citace:
Původně odeslal astra4
NO ale ked na R9500 otvotis dalsie 4pipe a nataktis to poriadne tak sa stoho da dostat skor vykon R9700 !! Ale netreba zabudat ze aj R9700 sa da nataktovat a vtom pripade sa to fakt porovnavat neda. A R9600/PRO sa taktuje vraj super (vdaka 0.13 techn. ktora sak nezarucuje vecsi vykon oproti R9500PRO) ale aj tak je natom R9500PRO lebsie ako R9600PRO a nie o malo.Citace:
Původně odeslal Aliencz
V com je natom 9500 lepsie ako 9600? ???
NO vo vykone :) Neviem skusim najst testy a hodim ti ich tu aby si sam videl ten rozdiel :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
Dik.Ved som pisal ze som z toho Lama. :oops:
No ja to tak udelal, otevrel jsem dalsi 4 pajpy, vse OK, nataktil jsem to na 360/303 a skore v 3DMarku03 je 4007 bodu!!! A kdybych mel vykonnejsi procak tak by to bylo jeste vic...Citace:
Původně odeslal cox
A kolko to bolo predtym.Ja som mal neakych 2700 bodikov.Aky bios tam mas?
No dobře, ale Radeon 9500 stojí 4900 s DPH ale 9600 jen 4100 - vše je SAPPHIRE a samozřejmě NE PRO... Takže poměr cena/výkon je lepší u 9600. Za pětku s daní si raději koupím FX 5600 (běžná cena od OEM výrobců) a jsem s výkonem někde jinde.....
hej, v prdeli :-)Citace:
Původně odeslal Rado
Musím s tebou částečně souhlasit. V porovnání s Radeon 9500 je FX 5600 bezesporu výkonnější a cenově není o moc drahá ..... cca 500-800Kč. Je to další průser ATI strategie. Nechápu to, mohla položit Nvidii na kolena, měla k tomu dostatek času i prostředků a neudělala to .... Pokud Nvidia udrží cenovou strategii s modely FX5600 tak má ATI v segmentu levných DX9 karet DOMALOVÁNO. Zůstanou jí jen vavříny z nejvýkonnějších modelů ....Citace:
Původně odeslal Rado
Osobně mám teď velké potíže s rozhodováním co dávat za grafiky do primárně herních PC s cenou do 25tis za komplet. Vychází mi zatim GF4Ti a R9500. Jinak nic ..... další je na řadě už zmińované FX5600, protože R9500Pro je sice výkonnější, ale také dražší a nedostupné .... R9600Pro je drahé.