Problémy s disky nad 128GiB/137GB - Help
Mam desku MSI KT4V a disk IBM 180GXP. Kdyz jsem minule prisel o data tim, ze se nejak zrusila FATka, rekl jsem si, ze to byla nahoda ...
Mam rozdelenou tu 180 GXP na nekolik partitions ... do te posledni 90 GB partition jsem kopiroval nejaky soubory ... najednou to zacalo hlasit "modrou" chybu (Win98) zapisu na HD a ze data jsou ztracena ... Hlasi to pokazdy, kdyz chci na ten disk nakopirovat nejaky dalsi data ...
Kdyz jsem spocital "nizsi" partitions a mnozstvi zaplnenych dat na te posledni 90 GB partition v okamziku, kdy to zacalo delat problemy, dostal jsem se k magickemu cislu ca 128 GB ...
Moje deska ma Amibios a nenasel jsem v updatech biosu zadnej, u kteryho by deklarovali, ze je v nem opraveny ovladani velkejch disku ... Snad to nema ani HPT372, ani to neni NForce2, tak nevim, poradte mi, kde muze byt problem - v disku, v desce, ve Win98???? V cem????
Tipoval bych to na tu desku, ale ta deska podporovala velky disky od zacatku, ale je fakt, ze jsem nemel overeny, co udela pri zapisudat nad 128 GB ...