Chtel sem se jen zeptat, cim to je, ze mi IBM 180GXP s 8MB cache zapojenej do RAIDu(samostatne) ukazuje jen 66mbps a mel by pritom 80mbps. :?
Dik.
http://www.damaweb.cz/tmp/HDTach261_...1_RAID_002.png
Printable View
Chtel sem se jen zeptat, cim to je, ze mi IBM 180GXP s 8MB cache zapojenej do RAIDu(samostatne) ukazuje jen 66mbps a mel by pritom 80mbps. :?
Dik.
http://www.damaweb.cz/tmp/HDTach261_...1_RAID_002.png
Jeste sem chtel dodat, ze nevim jak moc to ovlinuje vykon disku. Tak mi prosim promite, pokud je to nejakej nedulezitej problem. :)
to bývá ovladačema na řadič, v tvém případě teda RAID, ale ten rozdíl je minimální, imho to nemá cenu řešit, je to spíš taková teoretická hodnota.
kdyžtak ho zkus samotnýho na primary IDE a měl by jet líp, ale imho to nemá cenu... :wink:
ok dik :)Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Jeste sem si vsimnul, ze si se tu v nejakym threadu zminoval o AAM.
Moc se v tom nevyznam, tak nevim jestli bych to mel zapnou nebo to nechat vypnuty...
AdvancedAccousticManagement je taková vlastnost nových disků, která ti umožňuje omezit hluk disku na úkor výkonu. pokud si stáhneš DriveFeatureTool z www.hgst.com tak tam si to můžeš upravit. standardně jsou většinou všechny disky daný na maximální rychlost - maximální hluk. takže jestli ti nevadí hluk vydávaný diskem, tak to neřeš a pokud to chceš ztišit (na úkor rychlosti), použij tu utilitu... :wink:Citace:
Původně odeslal DaShi
supr dik :)Citace:
jinak je tam docela zajímawý pád na 8Mxps...jak potom udělali ten průměr ? já čekal že bude standardně: (Max+Min) / 2...aspoň podle toho mého (Max kolem 50, Min kolem 30 -> průměr 40...)...Citace:
Původně odeslal DaShi
2Airwolf: ...tak to by bol ten soft uplne na prd, keby to pocital takym sposobom ako si uviedol ty :!: :?
2airwolf: to je ako vtip ci co, sak to rata bezny diskretny integral a pak deleno dlzka ako kazdy, tie tvoje odhady su k smiechu sa uvedom a este raz sa pozri na tu krivku, za prve nie je to lineara ale parabola a za druhe max je dost ze 50, takze....
Mam jeste jednu otazecku a nechci tim zakladat novej thread, pac to je zas mozna nejaka blbost, ale...
Je normalni, kdyz slysim u toho disku IBM 180GXP takovy praskani? Nevim presne jak to popsat, ale neco podobnyho sem slychaval u starejch disku. Tady to neni porad, jen kdyz hlava kmita z jednoho mista disku na druhy(treba pri nakym random seek testu). Ptam se hlavne proto, ze u Barracud tenhle zvuk vubec neznam, tak me to trochu leka. :?
Dik :)
...neni to skorej take bzucanie-vrcanie ??? robia to vsetky Hitachi/IBM a mala by to byt rekalibracia hlav (aspon som to tu cital) a je to v pohode :wink:
jj... Muze to byt i to bruceni/vrceni :-) , ale je to nepravidelny. Tim chci rict, ze samotnej chod toho disku je taky slyset (ten muzu regulovat tou utilitou AAM), ale tohle je tam navic a AAM si s tim neporadi...Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Pokud to je ale v poradku, tak fajn :)
Nepoznal by si nejakú podobnú utilitu na disky WD JB ???Citace:
Původně odeslal DaShi
na webu WD jsem nic nenašel... :evil:Citace:
Původně odeslal Pyroteam
zkus použít tu utilitu od Hitachi - AAM je ve specifikaci ATA-6, čili by mělo být (a imho je) standardizovanou záležitostí, takže by to jet mělo... :idea:
180gxp vydává 2 druhy podezřelých zvuků:Citace:
Původně odeslal DaShi
1) cvakání - z důvodu rekalibrace čtecích/zápisových hlav - většinou cvaká když je dlouho puštěný na "volnoběh" (tzn. je puštěný ale nezapisuje/nečte data) - teplota se totiž trochu sníží a potom jakmile začne delší dobu pracovat, teplota se rychle zvedne a proto ta rekalibrace. má nulový efekt na výkon, neboť se provádí při přesunu hlav kam je potřeba a ne někdy v průběhu zápisu/čtení :wink:
2) tzv. "sawmill sound": odpověď přímo z www.hgst.com supportu -
"The "sawmill sound" that you describe is due to the "idle time function" of all our latest drives. When a drive does not get any commands for a certain time it checks the functionality. It is perfectly normal for this
drive to do that, and helps with keeping the drive running smoothly.
Kind regards..."
je to zvuk jakoby se něco četlo/zapisovalo na disk, ale nesvítí při tom kontrolka disku, páč se nic po sběrnici nepřenáší. mě to ten můj dělá +-každých 10minut... :D
EDIT: právě teď to udělal... :-)
Dik za vysvetleni :)Citace:
Me teda asi jde o ten prvni druh, teda o to cvakani. Sem tam si cvakne (tak 1/min), kdyz je na disk soustavne pristupovano. Jakmile ale pustim treba ten test, co je u AAM, tak to je teda panecku cvakot... :)
Snad je to teda OK. Hned se mi teda bude lip spat :)
je tohle overeny i u B7200.7 ? kamos si na neco podobnyho stezoval..disk hrabe, ale nic se neprenasi...vite ???Citace:
diq .)
(je zajimavy ze u moji b7200.7+ sem to zatim nejak nepostreh..)