Nevite, jestli se neda LCD pripojene na LPT napajet primo z LPT portu?
Ted to mam napajeny ze zdroje, slo by to i ze serialu nebo USB, ale o napajeni z LPT jsem nic nenasel. Chtel bych to mit cely pekne nacpany do jednoho konektoru.
Printable View
Nevite, jestli se neda LCD pripojene na LPT napajet primo z LPT portu?
Ted to mam napajeny ze zdroje, slo by to i ze serialu nebo USB, ale o napajeni z LPT jsem nic nenasel. Chtel bych to mit cely pekne nacpany do jednoho konektoru.
Myslim ze ten paralelni port to neutahne proudove, proste si porid kablik s 2 zilama navic, a pres nejakej elegantni konektor si vytahni 5 (12) V primo z konektoru zdroje kousek od paralelaku, a budes tu snuru mit jenom s takovym cancourkem, jako kdyz mas sluchatka s mikrofonem, to se myslim prezit da.
njn, to mam ted, ale potrebuju pichnout to LCD do switche, abych mohl pouzivat jeste tiskarnu. To bych pak mel tech kabelu nejak moc a navic nemam LCD v kejsu, ale valí se mi po stole spolecne s SMT cidlem na teplotu a dalsi kupou bordelu :oops:
hej ludia ja tym LCD vobec nehapem
Čo ti na tom nie je jasné?Citace:
Původně odeslal SLAVE
No jelikoz jde z paralelu primo flashovat jednocipy co mají v normalu odber 40mA, takze pir flashovani budou mit jeste vetsi, nebo nechat svitit 8 LEDek, samozrejme ne na jednom datovem vodici, takze napajet LCD co ma odber max jednotky mA + nejakou tu podsvetlovaci LED nebude zadny problem.Citace:
Původně odeslal Pirs
no, ja sem si myslel, ze to pujde
ale ted bych potreboval vedet jakej je to pin z ktereho leze tech 5V
Hmm, zapojeni je treba tady, ale zadne napeti tam teda nevidim...
http://www.fedingas.lt/hdw/co_ParallelPC.htm
5V nie je nikde - napajanie sa riesi tak, ze na nepouzite vystupne piny zapojis diody a ZA DIODAMI to spojis. Potom musis softwarovo vyriesit, aby tie piny boli v stave high. Budes tam mat 5V minus ubytok na diode - na LCD by to mohlo stacit.
supa, dekuju za info
nebylo by nejaky schema k zapojeni tech diod+soft
jinak mam volne piny 10-13,15 a 16
10-13 a 15 su vstupy, takze ti ostava len 16 - to bude malo...
Inak sa to robi takto:
Kód:D0 --|>|--+
D1 --|>|--+
D2 --|>|--+
.. |
5V
skoda, ale dekuju
Napajej to z nejakyho USBcka, na port se vykasli - nema proudovou ochranu a vydrzi trvale akorat tak 5-10mA /pin (a to este kdovi estli). Nebo si vyved 5V ze zdroje v casu (navrtej si treba do steny konektor, aby to vypadalo dobre), to je dost v poho - jen se musi davat pozor aby se to nezktratovalo za behu, samozrejme...
Na gameporte je tiez tvrdych 5V.
tak jsem to vyresil:
proste se na to vyjebu a hotovo, napajet to z LPT nejde, protoze tam mam jen jeden volny pin na vystupu a ten by to asi neutahnul
necham to tak jak to mam, tj. napajeni ze zdroje