Zachytil jsem tady diskuzi o Sony DRU500A, ale co dalsi "multi DVDpalicky"?
Teac DV-W50DII, Pioneer DVR-A06 a hlavne NEC-1300A/GEN?! Jake mate zkusenosti (asi tezko, je to vse dost new) a obecne-ma smysl dual palicka? Neni to moc velky luxus?
Printable View
Zachytil jsem tady diskuzi o Sony DRU500A, ale co dalsi "multi DVDpalicky"?
Teac DV-W50DII, Pioneer DVR-A06 a hlavne NEC-1300A/GEN?! Jake mate zkusenosti (asi tezko, je to vse dost new) a obecne-ma smysl dual palicka? Neni to moc velky luxus?
za 7700 s DPH NEC-1300A černý mi nepřijde jako nějaký luxus,už tu pár dvdček máme vypáleno a pohodička .. Ta podpora dvd+r je sice zbytečná,ale tak stejně to neplatíme my tu páličku ale firma že :)Citace:
Původně odeslal Harry
Taky uvažuji o koupi DVD palírny a ten NEC 1300 se mi líbí. Kde ho maj za 7700 s DPH? Já ho našel za 8056 s DPH.
to neni luxus ale nutnost :-) v alfacompu ji maj za 7750,- :D
nekde sem cetl ze se +R ma zacit prosazovat vic nez -R ???
jinak podle me sou ted 3 nejlepsi palirny:
1. NEC 1100A (+R/RW) - 5400,-
2. TEAC DV-W50E(-R/RW) - 6500,-
3. NEC 1300A (-R/RW, +R/RW) - 7700,-
podle testu je nejlepsi ten Teac, ale ja bych sel do Necu 1300 (je to dual :-) )
jinak ja se na nejakou palirnu chystam o prazdninach :-)
NEC 1100 je +R/RW :idea:Citace:
Původně odeslal Braindead
no jo vlastne mas pravdu :oops:
nevyhoda +R je cena medii, ja se v lete chystam palit 80 DVD a pri rozdilu 30,- na kusu to dela 2400,- :? to je presne ta cena, kterou dam radsi navic za dual a bude to :wink:
He? Teac 540W je CD writer, zatimco NEC je DVDwriter, jak to muzes srovnavat? Bohuzel letmy pohled na online obchody ukazuje, ze je to jeste nedostatkovy zbozi (dual vypalovacky).Citace:
Na cdr.cz jsem videl zajimavy parametry LG GMA-4040 (lepsi nez NEC), ale na strankach LG Electronics o tom ani zminka, tak by me zajimalo, kde to vyhrabali ???
sakra ja to psal v rychlosti a polovinu toho mam blbe :oops:
uz sem to opravil :wink:
Já myslím, že to je přirozený vývoj. Oba dva formáty jsou na trhu již tak usazeny, že nelze očekávat, že by některý z nich vypadl. Navíc všichni hlavní výrobci (Sony, NEC, Pioneer, Hitachi/LG, Sanyo) již vyrábí nebo alespoň ohlásili obojetné vypalovačky. Takže podle mě za pár měsíců se už jiné než obojetné vypalovačky ani nebudou prodávat. Navíc rozdíl ve výrobních nákladech mezi jen DVD-R/RW nebo DVD+R/RW a DVD±R/RW je minimální plus možná nějaké licenční poplatky. Současný značný cenový rozdíl je dán spíše omezenou dostupností obojetných mechanik a vysokou poptávkou.
2 dawn: presne tak :wink:
nevite nekdo jak je to s podporou DVD +/- R ve stolnich prehravacich? kterej format je vhodnejsi nebo je to jedno? ???
Co jsem viděl,tak dvd-r je rozšířenější zatím.Citace:
me spis zajimalo jestli se daj oba formaty precist na vetsine stolnich DVD ???
jinak v posledni dobe se docela prosazuje i +R/RW, ale sou drahy media :evil:
jj dvd +r/rw precte urcite vetsina dnesnich stolnich prehravacuCitace:
Jak kde (geograficky). Jinak klasicke prehravace ctou imho spis DVD-R a profi format DVD-RAM.Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
2All: Jak vidite, ze se sem brzy dostanou dualni picky, ma cenu cekat?
A jeste neco! Jak je to s zivotnosti, kdyz v DVD-R budu palit predevsim CD-Rka??
Spatna neni Sonka 510 ten novejsi model obojzivelnika.Jinak minusem DVD+R je jen cena medii jinak je to tak na stejno.Predim jsem mel Pioneera A04 taky nebyl zlej ale spise jde o to ze Sonka pali uz i 4x stejne jako NEC.
Enjoy :)
mno ja by som zajtra mal mat NEC ND-1300, jak jaaa sa tesim ;D
samozrejme hned sa budu vlambit nejake DVD img z netu ... tak som strasne zvedavy
a ty img si hoď přes dvd shrink,dej 15-20procent kompresi a máš to na jednom dvd bez viditelné ztráty kvality :)Citace:
Původně odeslal Lopo
já mám doma stolní dvd yamahu 530. v manuálu, na webu a všude má napsáno oficiální podporu dvd+r(w), ale já jsem na ní zatim zkusil pár dvd-r a bez problémů 8-) .Citace:
Jo vesmes se snasi u stolnich prehravacu lepe DVD+R nez DVD-R ale u novejch uz je to v podstate skoro fuk jinak dobra je sekce www.vcdhelp.com v dvd players je rozsahla databaze informujici o podpore oneho dvd playeru ..
mno tak som sa prave dozvedel ze NEC sa bude konat az na buduci tyden lebo ich teraz nemaju na sklade ... buuuuuuuuuuuuuuu :? :cry: >:E
Tak znova: co si myslite o zivotnosti, kdybych v DVD-R chtel palit predevsim CD-Rka??
podla mna by to problem nemal byt ... len potom nevidim zmysel kupovat dvd napalovacku ...Citace:
Původně odeslal Harry
stejne sa mi zda ze tie napalovacky maju dve optiky ... jednu na dvd a jednu na cd
Predstava je nejdriv vice CD a na DVD jen filmy a s poklesem cen medii a rozsirenosti DVD mechanik prechod k DVD. Ja jen, ze o paleni CDR na techto palickach se nemluvi a zda tam neni zakopanej pes.Citace:
Původně odeslal Lopo
toho bych se nebal :wink: a pokles cen medii? dyt dneska sezenes dvd za 40 a 6 cd (ktery se vlezou na dvd) stoji 50. takze si myslim ze neni co resit :wink:Citace:
Původně odeslal Harry
No treba to, ze bych ji chtel hned a na druhou stranu vim, ze za mesic muzou byt o az o dva litry niz kvuli tomu, ze na trhu u nas jsou jen dve? dualni pailcky (Sony, NEC).Citace: