Kámoš má desku výše uvedenou, v tom durona 1,3GHz, při SDR pamětech je to O.K. ale při vložení DDR pamětí to dělá bordel. Přitom ten duron šlape jinde na DDR úplně bez problémů. Co s tim?
Printable View
Kámoš má desku výše uvedenou, v tom durona 1,3GHz, při SDR pamětech je to O.K. ale při vložení DDR pamětí to dělá bordel. Přitom ten duron šlape jinde na DDR úplně bez problémů. Co s tim?
Reset BIOSu byl?Citace:
Původně odeslal T@UI.KK
Co asi - nejnovejsi BIOS, overit na webu jestli tam tyhle pameti vubec maj behat a uplne nejlepsi by byla nova deska ;D
Patrne mas pameti, ktere si s deskou nerozumi. proc by Duron nemel slapat na DDR ??? Videl jsem v tehle desce nejake mizerne PQI PC266 a slapalo to jedna basen :D
S niektorymi DDR ma tato doska problemy (niekedy chodi iba s osadenymi dvoma modulmi a niededy zas iba s jednym)....
Nie je tam niekde jumper na prepinanie napatia pre pamate ??? (alebo si to mylim s inou doskou...)
Tak to si mylis s inou doskou :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jumper tam není, ale DDR paměti tam jedou, jak píše Quillin - záleží na tom, jaký.Nějaký vyzkoušený typy byly uvedený v manuálu k desce,já mám vyzkoušený a potvrzený ELIXIR (Nanyia) a Mosel Vitelic, obě jednostranný 256 MB moduly.
Me tam nejedou zas na nejtvrdi casovani,jinak dou fpoho :-)
Me tam chodily PQI DDR 266 na Ultra 2-5-2 s Tb1700+ uplne v pohode a prechod z SDR na DDR deska zvladla i bez resetu biosu. Asi velmi zalezi na konkertnim zeleze, ktere se sejde dohromady.
hroch
S5A potrebuje dobrej zdroj, alepson 300W, vyzkouseno
mno, mi to chodilo s 250W noname zdrojem az na 147 MHz s Cheapobiosem skoro rok a pul bez problemu
hroch
ja jsem na ni měl neznačkovi DDR 256 MB a šlapali v pohodě ale s Athlon XP.Jinak skus v BIOSu nastavit CPU i Ram na 100 MHz a pak se ozvi
Dík za radu. Pomohlo to. Mafie už se ani nekousne, Kántr už taky ne (To je taky pěkně starý) Takže je to okay !Citace:
Původně odeslal Fleak
Ja mel 3 ruzny kusy S5A a pokazdy, kdyz jsem chtel dat 512mB nebo 2x 256 DDr nebo i SDR, fungobvaly jen s 350W zdrojem, totez tvrdi mnoho lidi na OCworkbench
Citace:
Původně odeslal hroch62
TO Petrik
ja jsem gdysi jel s touto deskou na 230w zdroji durona a ddr a slapalo to v poho tak si nemyslim ze nejaky zvlast silny zdroje jsou potreba
Citace:
Původně odeslal Petrik
ja jsem v tom stroji nemel zadne dalsi zarizeni narocne na prikon (vypalovacka, nadupana grafarna apod), takze to fachcilo 8-) . ale i tak si myslim, ze to zalezi na tom co se sejde. kolikrat funguj i nejruznejsi slepene kockopsi bez zadrhelu :-) a stroj poskladany ze znackovych veci se neda rozdychat :?
hroch
me na tyhle desce jedou jen DDR, na SD se to kouse,ale je mozny je to vadnej kousek. kazdopadne DDR 512Mb jede na 250W fpoho ;D
Me na K7S5A (druhej komp) jede vsechno (128+256SDR, 512 + 256 SDR, 2x 256DDR) a jeden cas i na 235W zdroji AXP 1800.Citace:
Původně odeslal jass
ja mam naprosto opacny problem... kdyz dam DDR tak je vsechno fpoho. Jakmile ale chci pouzit SDRAM tak sem to ma asi takhle: 1x 128=sek windows do par minut,pri kopirovani skoro okamzite, pro 1x256 sek pri na bihani XP a pri vlozeni dvou jakychkoli modulu XP ani nezacnou bootovat.... nevite nekdoCitace:
Původně odeslal T@UI.KK
skoušel jsem v té K7S5A moje dvě 512MB noname DDR z czechcompu a 1GB těhhle noname ramek bezproblémů rozchodila. :lol:
koupil sem DDR a je po problemu 8-)
Ja mel tuhle desku dost dlouho a ted ji ma muj pritel a bezelo mi na ni fse bez problemu..i sdr i ddr.Navic vcelku rychle...sdr skro stejne rychle jako ddr na kt266 (v sandre).Myslim ze za ty prachy je to dost good deska.
Ja mam pamat 256MB - 333Mhz a daju sa v pohode taktovat.
Ale ked som ich osadil na druhy slot nesli mi... Na prvom idu ...