http://www.eraser.kvalitne.cz/primenapeti.jpg
no a hádej te kolik mám nastavenou voltage na cpu, 1,75 !!! a pada mi to dolu pri zatezi jakk svine, to je sakra spatnay na toho chiefteca
Printable View
http://www.eraser.kvalitne.cz/primenapeti.jpg
no a hádej te kolik mám nastavenou voltage na cpu, 1,75 !!! a pada mi to dolu pri zatezi jakk svine, to je sakra spatnay na toho chiefteca
Aby to nebylo deskou...
Pač ze zdroje nejde vcore, ale 3,3V a 5V, který se v regulátorech na desce mění na vcore, takže, mrkni jestli ti nějak moc nepečou MOSFETy na desce, zkus je chladit a uvidíš co to s tím udělá.
no teplota je u nich v pohodě, teda jestli je to to myslím (keramický kruh omotaný drátem)
btw nedělá se náhodou u toho abita Vcre z 12V ???
Ttak z 12, to je jedno (ale pochybuju o tom). MOSFET není "keramický kruh omotaný drátem" alias tlumivka, ale takovej černej čtvereček o rozměrech cca. 8x8mm a výšce cca 4mm se třemi nožičkami přilepený k desce.
videl bych to asi jako Marty ... ja si naopak Chieftecem vyrazne pomohl, Forton 300W mel dost
kazdopadne zkus jiny zdroj a pohlidej si jaxe chova ...
Podle toho co sme vykoumali, tak Chieftecacky zdroje jsou skvely na P4kovy sestavy a Fortrony pro AMDcka, Baronovi delal haluze 300W fortron, ted ma myho bejvalyho 360W chiefteca a libuje si, ja mam ted 300W fortron a napeti mam stabilnejsi nez s tim chieftecem predtim.
Takze fakt vyrazne zalezi na desce.
jj, s tím musím souhlasit, na Chiefteku mi vcore kolísalo od 1,7 do 1,75 a ted je od 1,71 od 1,73 což je v klidu.
12 mám 12,28-12,34 a 5 mám 4,89-4,92 (to na chiefu bylo stabilně 5,00).
ty mosfety jsou asi v pohode , normalne na nich udrzim ruku a neprijdou mi o moc teplejsi ne z je vzduch v case
Mno to je dost nepravděpodobný. postni fotku desky, ukážu ti který to jsou.
Tak tohle jsou mosfety:
http://www.sweb.cz/dejmalm/deska1.jpg
tak to jsem si myslel dobře... jo jsou v pohodě normálně na nich udžím ruku takovej southbridge pálí proti nim jak svině
Hm, no zkus nějakýho Fortrona a uvidíš...
btw, na pri p4 zavisi teda skorej od 12V vetvy ze? no mne ta 12tka pada z na strasnych 11,30 :( a preto nemozem ist v zostave doma nikam vyssie, kedze to prinasa zo sebou padanie vcore pri zatazi :(
a potom sa natiska otazka >> fortron z tym 12cm fanom na to neni dobry?? ma ho ktosi na p4ke pls?
MadCap
jj, ja si s Martyho bejvalym Chiefem 360W taky libuju.
a CPU se mi vicemene drzi pevne na 1.6V sem tam poskoci o +- 0.016vKód:12V = 11.916-11.997V
5V = 5.134- 5.16V
3.3V = 3.36 - 3.374V
mereno pri zatezi UD a PRIME pomoci AsusProbe
Chieftec 420W na P4 2,4*2,9GHz (v biosu vcore na 1,515V)ASUS P4P800
v klidu:
+12// 12,22-12,281
+5// 5,16-5,187
+3,3// 3,424-3,456
vCore// 1,552
zátěž v Prime95:
+12// 12,038-12,159
+5// 5,16-5,214
+3,3// 3,408-3,456
vCore// 1,472-1,504
..BTW,ten pokles na vCore je u P4 normální, v zátěží se zmenší napětí a zvetší proud.
hej tak si ty zdroje můžeme prohodit, lidi píšo jak je chieftec dobrej pro pentia a fortron je zase dobrej pro athlony, co máš přesně za ty? já ten 360W xxxx.202Citace:
Původně odeslal MadCap
mě Chieftec 340 ukazuje místo +3.3V 2.61 je to hodně zlý????
hehe, jestli to mereni nekeca taxe ti divim ze ti jeste jede komp :o :lol:Citace:
Původně odeslal susman
a já mám na VBAT 3,64Voltu a wdoctor mi píská jak svině
nezničí se mi deska? zatím to jede v pohodě
No asi je to nějaká haluz protože komp jede vpoho....ale ukazuje to SpeedFan i Sandra. Jinak ostaní hodnoty jako třeba +5V +12V mam v normě 5,11 a 12,10Citace:
Původně odeslal LookAS
teď mě napadlo jestli to nemůže bejt zásuvkou, mám v pokoji nějaké divné :-( někdy blbnou sami od sebe, je nějaký způsob jak je přeměřit?
Mno mereni napeti ruznejma softama bych moc neveril, jediny rozumny je vzit voltmetr a premerit to na konektoru pri zatezi.
Zasuvkou to nebude, paac zdroj ti napeti filtruje (= naka zmena nahoru nebo dolu ho nevytrhne) a pokud mas vypadky, tak by to slo do kopru cely.
Enermax se naštěstí drží na obou platformách perfektně, i když optimalizace na systémy s P4 je zřejmá - napětí je pak téměř ideální, což na AMD systémech není úplně pravda.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Kua, tie napatia pozerajte v BIOSe a nie v handre :roll: