Zajímalo by mě, jestli máte někdo informace, jak to bude s podporou boardů pro Bartona? Konkrétně, jestli půjde osadit do té nové desky od Asusu s chipsetem nForce2.
Printable View
Zajímalo by mě, jestli máte někdo informace, jak to bude s podporou boardů pro Bartona? Konkrétně, jestli půjde osadit do té nové desky od Asusu s chipsetem nForce2.
Uvidime ci tie Bartony vobec vydaju...ale podla vsetkeho urcite na Nforce a KT400 pojdu...
Procak pojedede na 166FSB,deska umi 166FSB,tak by to jit melo a mela by to byt jen otazka biosu.Pokud ne,tak budu docela nasranej
A 2x taka keska nebude robit problemi :?
Semik: Proc mam pocit, ze polovine tvejch prispevku vubec nerozumim ??? Je to vubec slovensky ??? ;DCitace:
Původně odeslal Semik
heh? tak tehle odpovedi taky tak nejak nerozumim... ???
No a ja tomu uz nerozumim vubec.
Jaj ste,ale trubky 8-)
Som sa pital ci nevadi ze Barton bude mat 512 cache L2 pamete a nie len 256 ako doteraz....
Hlane ako sa vsedci pridali ze nerozumia.... vsak to je len 1postik ze :wink:
8)
Tych 512 L2 Cache je praveze to co moze sposobit (ASI) nekompatibiitu so starsimi doskami (dobre vsak do tohoto problemu nevidim a mozno ze sa mylim).
Mno ak by to sposobovalo problemi tak je to zle.Bo podla roadmapi AMD chce po roku 2003 podporovat hlavne secky Hammre a SocketA bude mrtvi.
Ale zas na druhej strane.... aj Duron ma polovicnu cache a ide na tych doskach Athlon.(Ale pren asi boli tie dosky povodne stavane ze :lol: )
Nie je to jedno kolko to ma cache? Vsak cache je vnutri procesora a doska s tym nic nema. Na BXku sa pouzivaju CPU s cache od 0 (prvy Celeron) po 512KB (Pentium II a Pentium III-S).
Jen maličká oprava - Duron má ČTVRTINOVOU L2 cache - 64KB L2, 128KB L1 - dohromady 192KB cache. Nevím jak ostatní, ale pro mě je Barton s 512KB L2 pro upgrade procák no. 1 - Hammery se budou v první polovině příštího roku vyrábět hlavně pro servery (Opterony) a desktopové patrně vůbec ne. Takže své upgrade začátkem příštího roku vidím následovně - ověřená a dobrá z hlediska O/C deska s nForce2, 2x256MB CORSAIR XMS3500 (ty už budou co nevidět) a Bartona 3000+ K tomu přibude nějaká grafárnička s NV30. 8)Citace:
Původně odeslal Semik
Citace:
Jen maličká oprava - Duron má ČTVRTINOVOU L2 cache - 64KB L2, 128KB L1 - dohromady 192KB cache. Nevím jak ostatní, ale pro mě je Barton s 512KB L2 pro upgrade procák no. 1 - Hammery se budou v první polovině příštího roku vyrábět hlavně pro servery (Opterony) a desktopové patrně vůbec ne. Takže své upgrade začátkem příštího roku vidím následovně - ověřená a dobrá z hlediska O/C deska s nForce2, 2x256MB CORSAIR XMS3500 (ty už budou co nevidět) a Bartona 3000+ K tomu přibude nějaká grafárnička s NV30. 8)
Optimisto ;D
2 Halen: Ešte poriadne nejde zohnať ani 2400+ a Ty už čakáš, že začiatkom roka bude 3000+ aj nové jadro ? ???
Tvoj optimizmus by som chcel mať... 8)
Nho s tymi Bartonmi by nemal byt problem. Niekde som cital ze to bude riesene podobne ako s Thoroughbreadmi, teda upgradom biosu. Len aby sme sa ich naozaj aj dockali. AMD teraz dost vaha a necitam poslednou dobou prave dobre veci o ich stavoch zasob resp. produkcii.
/Ale ved P4 nemali problem z Wilammete na Northwoody, nie?? A tam je tiez dva krat taka cache..... ??? ???
Takze to je v biose... ako vzdy 8-) i ked niekedy to je vedsi problem ako by sa zdalo..
No ja si myslim ze by ti Bartny mneli jet na soucasnych deskach a AMD to urcite take bude chtit, protoze pak tech procaku proda vic, ja se na Bartna taky uz tesim, kupovat soucasna XP nema cenu kdyz mi doufam ze zanedlouho vydaj Barna :-) Myslim ze by mohli jet i na KT333 jinak bych musel kupovat novou desku, i kdyz by se mozna hodila nova, tak ten Soltek zatim staci, i kdyz nevim jak pro toho Bartna :-) Ale myslim si ze by jet mneli.
Tech budeAZ hruza!Citace:
Původně odeslal Halen
2 JOHN and LtK - bez optimismu by nebylo veselo na světě. ;D Ale faktem je, že za současné problémy s 0,13 technologií a nedostatkem procesorů stojí nejen AMD, ale hlavně továrny UMC, které mají pro AMD vyrábět právě TBredy a Bartony. FAB30 v Drážďanech má produkovat pouze Hammery. Takže až se pořádně rozjedou fabriky UMC, bude to jak říkal Ja8K1 "Tech bude AZ hruza" 8)
UPDATE - začátkem roku si nepřestavuju období do 2. ledna ;D Zatím mi moje XP1600+ stačí, takže doufám že tak v březnu bude Barton k dispozici.
No podobne uvahy trapia aj mna, ale rozdiel medzi kt333 a kt400 nieje ziadny az na nove features, ktore neznamenaju nic s kompatibiltou s bartonom alebo nie, je to skratka co sa tyka procesorovej podpory to iste, taktiez ide na mojej doske 333fsb 2800+, takze v com je pre procak lepsia v nicom
Takže jak už asi všichni víte, bude mít pravděpodobně Barton FSB 200MHz (400) a to řek bych docela mění situaci. Pokud je pro podporu 512 L2 potřeba nový bios, pochybuju, že pudou Bartony na KT333 (kterou jsem si právě koupil :-( ) a možná ani na KT400. Oficiálně by ho měla podporovat až KT400A a snad nForce 2.
Takze bude zase upgrade......... :?
Ja si myslim ze to zas tak horky nebude kdyz muze XP fungovat na Kt133 tak proc ne Barton na KT333... :|
Ale kazdopadne to bude ranec za to CPU.
Ja ted pujdu asi do toho TBredy(2400) a za kok se toho muze mnoho zmenit.
8)
Já myslim, že pokud nebude vadit 512 L2, tak by to mohlo běhat i na té KT 333 (půjde-li odemknout). Každopádně by se u AMD měli zamyslet, protože takovej Intel vyrábí P4 pro FSB 400 a 533MHz a v budoucnu bude vyrábět 533 a 800MHz. Tak maj aspoň jejich zákazníci možnost provést upgrade na výkonnější procesor bez výměny desky. U AMD by se tím mohli nechat inspirovat.
No ak pojde na 200mhz fsb tak to bude dost velky problem. Z KT333 by tak mohol bezat na overclockerskych doskach ako EPoX a Asus. S KT400 je to podobne...
Je to vcelku jasne,AMD to posssrala s upgradem a to totalne :-( .200MHz sice vypada napohled jako zlepseni,ci spise priblizeni k Intelem chystanych 800MHz.Ale v dusledku si skoro nikdo nebude moci dat Bartona do sve stavajici KT333 ci KT400 – vyjma par Manasu co koupili desku s podporou delicky 1/6
(je vubec takova deska?) ci jedou na taktovanem systemu.Dalsi veci jsou ostatni komponenty ktere vetsinou budou chtit vymenit- tedy mluvim o potrebnych pametech DDR400.Proste 98% soucasnych desek+pameti na to neni pripraveno a byt se muze ozvat zbyvajicich 2% Manasu co maji to nej/nej tak Ti zase rychle shiftnou na Clawhamer ci novou desku nebo ….nebo skoci z okna :-) .Proste AMD tou 200MHz sbernici
vpodstate znemoznilo rozumny pripadny upgrade :-( .No nic,priste asi Intel nebo Cinani…. . :-)
Jedine kdo to mohou trosku zmirnit jsou mozna vyrobci desek pokud pridaji do BIOSu delicku 1/6,ale nejsem si jisty zdali to jde ciste novym BIOSem a uz vubec ne ochotou vyrobcu desek tak ucinit.....kseft je kseft….i tak zbydou povetsinou pameti 333DDR :-( .Dollar we trust! :evil: