Chci zvýšit otáčky na chladiči u procáku , mám tam Falcona Rocka a jede jen na 2100ot/s divný teplotu mívám i 80
Printable View
Chci zvýšit otáčky na chladiči u procáku , mám tam Falcona Rocka a jede jen na 2100ot/s divný teplotu mívám i 80
Chladiči? Jeslti myslíš FalconRock, tak to je domoverze chladiče :mweheh:
No pokud to není teplotně regulovaný, tak otáčkz nezvýšíš, jedině výmenou větráku, a pokud je teplotne regulovaný, tak zjisti, kde má čidlo, odsleduj měřením jeho odporu jestli je to pozitivní (odpor s teplotou stoupá) nebo negativní a podle toho ho vyměň za vhodně zvolený pevný odpor...
A když máš 80°C, tak by asi nebylo od věci se podívat, zda ti ten pasiv na CPU dobře sedí :wink:
1) Ten vetrak uz takhle bezi na 12V a nejde tedy zregulovat...
2) Urcite zkontroluj nasazeni protoze ja mel s tim FRII 2100ot. asi pres 72 pri BURNK7 a 68-72 pri PRIME95 tak po 1H...
Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
No,mozna to ma spatne usazeny,to newim,ale jak to ze mu toci tak malo???JA mam to samy v blede modyrm(SPEEZE RAPTOR COOL) a toci 2400-2450????
Rozdiel medzi 2100 a 2400 je skoro ziadny - to moze byt kludne v ramci vyrobnej tolerancie alebo nepresnosti merania.
V papirech mi pisou 2400 +-5%,no,300otacek,u nej muze bejt dobry 3stupne,ne-li vicCitace:
Původně odeslal Rainbow
kup si neco poradéhe a ne takovou šmucku... 8-)
pořádného??? já chci max těch 3000ot takže můžu zapomenout na všechny ta TTvolcana, navíc se říká že při nízkých otáčkách pískají a ty AC mi přijdou srovnytelný...Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Já mám zas MAX v kompu 1500 a žádnej větrák nesmí točit víc i kdyby jánevimco ;DCitace:
Původně odeslal eraser
no o jo koukám že máš zalmanaCitace:
Původně odeslal Marty
Zem toho ventilatoru (cerny) dej na -5V (vetsinou byva bily na ATX) a pude do nej 17V. Ja jsem to zkousel a sel mi na 3200 ot/min. Jestli i to budes mit malo tak tak tu zem pridelej na -12V (modry). Staci ten drat propichnout spendlikem, pridelat zem toho vetraku a zaizolovat.Citace:
Původně odeslal eraser
hej tak to je rada nad zlato, dik
Mno to mám jen na NB, na CPU mám pasiv z Globalwina FOP38 a na tom 80mm fan Coolermaster...Citace:
Původně odeslal eraser
:-o :lol:Citace:
Původně odeslal Shox
Mno ale takhle tomu větráku RAPIDNĚ snížíš životnost, vinutí bude pěkně topit a časem se buď upeče nebo šlusne, čímž můžeš hezky odpražit zdroj, případně desku (pokud to budeš mít píchlý do konektoru napájení desky kde je -5V) - já bych radši investoval kilo do novýho větráku.
Většina větráků těch 24V v pohodě vyrdží. Většina normálních zdrojů taky, ne nějaký shity,..Citace:
Původně odeslal Shox
Ale je to prostě podobně jako u přetaktování procesorů,..
Pokud bys mněl pocit že ten větrák topí tak je možný mu do vrtulky navrtat dirky aby to větralo u těch cívek,..
ALE je pořeba nezapomenout na jednu věc,.. odpojit měření otáček,..
Mohlo by to skurvit mobo,...
No, ale jak dlouho, že. Ostatně s tím přirovnáním k OC je to výstižný :)Citace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
njn,.. mně třeba tohle v pohodě fungovalo asi rok,..
Větrák 80x25 jel na 30V.
Pak jsem chtěl ještě víc a když jsem mu dal 35V tak shořely tranzistory,..
Hehe :) a kolik tak točil při těch 30V? A to ti nevadila hlučnost ???
Ten ventilátor byl původně na 12V ?Citace:
Při těch 30-ti voltech to točilo kolik. 9000 rpm ? ;D
Jo, to jsem nemněřil kolik to točilo, ale řval jak vysavač,..
Byl to nějakej sunnon.
Ten hluk byl,.. ale ne zase tak hroznej, .... co by člověk neudělal pro další MHZ na víc,.. Ale to jsem byl ještě OC batole,... Bylo to v době cyrixů...
Ještě jsem mněl takhle přetaktěnej jeden, ale ten mi zničil kámoš,..
neopatrně do něj nacpal prstíček. Padla rána,.. a on mněl tak 5 mm do hloubky v prostředku nehtu krvavou díru a řval jako kráva,..
A tomu větráčku se ulomila lopatička,..... :cry:
mno ty falcony to tak maji
ja mam 2100-2200 a zvysit otacky by asi fakt slo jen tak ze vymenis termistor za neco jineho...
SC
Ako si spravil 35V ??Citace:
V kompu se nedá dostat víc než 24 = -12 na gnd a +12 na vcc..
to měl asi připojený zvenku.
Uff, zas viem z elektiky trosku viac.. a je to bezpecne zapojit zem na -5 alebo -12 ?Citace:
Původně odeslal Marty
Mno je to bezpečný, ale musíš brát v úvahu že z toho zdroje budeš něco odebírat, a většinou -12 na to není dimenzovaný.
no asi radši koupím cooper silent s tím regulatorem otáček a uvidím co a jak