Nainstalil jsem XPčka a místo toho, aby se to vyplo mě to vyzve "Nyní můžete počítač bez obav vypnout" :evil: , bo tak nějak, jako na starejch ATčkách, v biosu mám zapnuto ACPI i ICPA a APM, deska je MSI KT4-V.
Prosím o rychlou radu, spěchá to...
Printable View
Nainstalil jsem XPčka a místo toho, aby se to vyplo mě to vyzve "Nyní můžete počítač bez obav vypnout" :evil: , bo tak nějak, jako na starejch ATčkách, v biosu mám zapnuto ACPI i ICPA a APM, deska je MSI KT4-V.
Prosím o rychlou radu, spěchá to...
a ve správci zařízení je "ACPI compatible machine" ???
Tenhle problém se bude na 95 procent týkat ACPIčka!
Ne, nevidim to tu, dá se to přidat ručně ??? Jak ??? PLSCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Mno to vim taky :roll: Ale jak to vyřešit ???Citace:
Původně odeslal jan555
hmmmm ??? http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=17778
HTH :wink:
No ja nevim, ten postup jsem pochopil v pripade treba prenosu image, ale kdyz si jednou nainstalujes wokna, tak preci pozna, jestli mas ACPI komp nebo ne. ???Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
No ale já mám ACPI kompl, jdu si to přečíst, zatim díky...
Mám tu samou desku. U mě Alles Gute i s Win XP. Nastav si v biosu default hodnoty.
NEFUNGUJE TO!!! :cry:
Je to návod pro w2k, v XP mi to nějak nejede...
Co konkrétně??? Celej BIOS???Citace:
Původně odeslal wachy
našel jsem něco:
zkountoluj:
Step 1: Enable Advanced Power Management Support
Click Start, click Control Panel, and then double-click Power Options.
Note If you are using Windows XP, click Switch to Classic View in Control Panel to more easily follow these steps.
Click the APM tab.
Note If you are using multiple monitors, the APM tab may not be available.
Select Enable Advanced Power Management Support, and then click OK.
a koukni se sem:
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;810903
:?:
Dík, tady bude asi zakopanej pes:Citace:
Původně odeslal wachy
...
Step 4: If the Computer Is ACPI-Compliant
If your computer is ACPI-compliant, follow these steps:
Click Start, click Control Panel, and then double-click Add or Remove Programs.
See if any of the following programs is installed:
Logitech mouse drivers (ty tam MÁM, zkouším odinstalit...)
Adaptec/Roxio software
Zone Alarm
If any of these programs is installed, either contact the manufacturer of the program
...
Zkouším restart... KUA FURT NE :-(
No kdyby mi něco z toho pomohlo, tak to tu neřešim :-(Citace:
Původně odeslal jedik
Divný je že já tam taky logitech ovladače a problémy s vypínáním nemám. Koukal jsi se jaký HAL ten poč používá? Nedělal jsi upgrade?
Z toho článku:
Click Start, click Control Panel, and then double-click System.
Click the Hardware tab, and then click Device Manager.
Expand the Computer branch. A specification similar to one of the following will appear:
ACPI Multiprocessor PC
ACPI Uniprocessor PC
Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC
Compaq SystemPro Multiprocessor or 100% Compatible
MPS Uniprocessor PC
MPS Multiprocessor PC
Standard PC
Koukal jsi se taky jestli ti taky do toho task manageru?
If the issue still occurs, use Task Manager to determine the programs that are currently running on the computer. Manually quit each program that is listed in Task Manager, and then shut down and restart the computer to test if the shutdown problem is resolved. To do this, follow these steps:
Note All programs that are currently running on the computer may not be listed in the Applications tab of Task Manager.
Press CTRL+ALT+DELETE, and then click Task Manager.
Click the Applications tab.
In the Task column, click the program that you want to quit, and then click End Task.
Quit Task Manager.
Shut down the computer
Ten odkaz, co napsal wachy na MS support je docela podrobny, zkousels?
Jinak me taky nevypinal, tak jsem ted povolil APM ve Woknech, jak je psano a ejhle, uz se vypina. ;D
Já měl kdysi podobnej problém. Kompl se ne a ne vypnout. Tak jsem hledal na netu a někde jsem našel že to muže dělat i nějakej soft.Měl jsem nainstalovanej SW Adaptec Direct CD a až jsem ho odinstaloval tak bylo vše v pořádku.
tady je ještě nějakej link, kde je problemovej soft kterej způsobuje nevypinání Xp http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm
to jo, ale je to taky způsob, jak woknům natvrdo nastavit jestli maj jet ACPI, APIC nebo nic...taxem myslel, že by to mohlo helpnout... :?Citace:
Původně odeslal Harry
super tak podletoho microsoftiho se mi to povedlo :) uz me to nevypinani w2k stvalo :)
Já se omlouvám všem, že jsem se celej víkend neozval, ale v pátek v 11 jsem pc odevzdal s nerozchozeným vypínáním a k netu jsem se nedostal dřív než dnes :-( Vzhledem k tomu, že poslední příspěvek jsem četl cca v 10:00, neviděl jsem příspěvky od 10:04 včetně, tudíž jsem nemohl vyzkoušet všechno a nerozjel jsem to :cry:
Jinak příště je aspoď dle čeho postupovat, DÍKY VŠEM