Potreboval bych do pocitace nejak dostat MiniDisc (myslím medium), ale zatio msem nikde nevidel zadnou ctecku, ktera to umí.
Jestli o necem víte tak dejte vedet
díík
Printable View
Potreboval bych do pocitace nejak dostat MiniDisc (myslím medium), ale zatio msem nikde nevidel zadnou ctecku, ktera to umí.
Jestli o necem víte tak dejte vedet
díík
ja o nicem takovem ani neslysel krom magnetooptickeho disku coz je stejny princip ale jine media. a pokud to existuje ude to drahe jak devka
pri dnesnej cene CD-RW a RW mechanik by to bolo naozaj zbytocne.
MD ma malu kapacitu, nieco ako 8cm CD (vidis kludne si mozes kupit 8 cm CDRW a mas to uplne to same - teda ak potrebujes data.
pokial to potrebujes na hudbu tak spojit cez zvukovku cez optiku a ficis sice jednym smerom ale ficis.
BTW:
uz su na trhu aj MD prehravace ktore sa daju k PC pripojit cez usb-kolisku a napalit si tam mozes aj MP3-ky (alebo aj nieco ine ak sa budes snazit) takze je to len otakza co pouzivas za MD prehravac
ale na data je to velmi zbytocne RW mechaniku ma doma uz hafo ludi a CD uz fakt kazdy (no mozno par jedincov este nie)
Sony vyrabi MD DATA do 3 1/2 pozice, je to ale poze na data a se systemem MD to ma spolecny jen nazev a vizas medii, pouzivaji se totiz specialni MD DATA media s kapacitou cca 150 MB, je prepisovatelny, je rychlejsi jak CDRW, ale nelze pouzit MD Audio a dokonce zatim ani nedelaji kombinace MD AUDIO + MD DATA. BTW a je pekne draha, bohuzel temer se nedaji sehnat jakekoliv informace. Neco malo je na www.minidisk.org
Zrovna nedavno jsem měl v ruce MiniDisk SONY a k tomu je USB M-data modul, jakási USB zvukovka a navíc ještě optický výstup i s příslučným 1,5m dlouhým optickým kablíkem. Tak že to není velký problém.