Instalace Win7 na SSD / problém s AHCI
Do sestavy z podpisu jsem si misto IDE disku dal SSD A-Data S599 - 64GB.
Pri instalaci Win 7 (krabicova Home) se to chova podivne:
V Biosu jsem nastavil AHCI a pak jsem zkousel instalovat:
2 krat instalace skoncila na hlasce Win 7 "dokoncovani instalace", tecky bezi, ale nic nedeje, mys nereaguje
1 krat se mi poradilo system nainstalovat bez problemu
a naposledy jsem jeste jednou preinstaloval, ale po restartu pocitac zamrzne na cerne obrazovce u vypisu SATA zarizeni jeste pred nabehnutim Win a na Neco ceka, restart nepomuze, jedine co pomuze je vypnout AHCI, pak to zase najede do Win 7.
Poradite, kde by mohl byt zakopany pes? Mam pripojena jen 2 zarizeni: SATA DVD a SSD.
Diky
Re: Instalace Win7 na SSD / problém s AHCI
Jaky tam mas firmware? Majitele S559 hlasi nahodne BSOD v FW starsi nez 3.4.6
http://www.adata.com.tw/index.php?ac...&cid=3&piid=33
Zkusil bych jeste updatovat firmware na posledni verzi. Mam ten samej disk a problem s instalaci Win7 (Ultimate x64) zadny nebyl. Jedinej rozdil byl, ze instalace probihala z USB flashky.
Citace:
Původně odeslal
zivan
Diky za odpoved. Ano, o tomhle problemu jsem cetl. Asi bych mohl vypnout to AHCI a nechat to najet a pak udelat update SSD firmware a pak zkusit znovu nacisto nainstalovat. Vecer budu vedet vice.
Pozor na to, ten update musis provest v rezimu AHCI, aspon u me to v IDE rezimu nic neudelalo, resp. tvarilo se to, ze se updatuje, ale po dokonceni tam byl porad ten starej firmware.
Takze s tipy a triky z webu jsem sel vecer na to:
1. odpojil jsem vsechna USB zarizeni, vcetne klavesnice a mysi a taky 2 pridavne PCI karty
2. vyhrabal ze skrine starou PS/2 klavesnici a pripojil
3. vse znovu nastavil na AHCI a spusil instalaci
4. dokoncil instalaci a pripojil zase USB, po restartu se to kouslo pred Winama, ale reset to vyresil a pak vse nabehlo OK
Takze tenhle postup mi zafungoval. Pak jsem delal jeste update SSD firmware (byl tam tusim 3.4.3) , uprostred mi to napsalo BSOD a SSD disk uz nenajel...
...nastesti vypnuti/zapnuti PC po prvnim skoroinfarktu to vyresilo. Radeji jsem udelal upate firmware jeste jednou, i kdyz mi utilita psala, ze tam 3.4.6 uz tam je, zase BSOD ale az po hlasce, ze update byl uspesny. No a pak jsem sel spat:-)
takze rada pro vsechny potencitalni zajemce, nebrat adata ssd ! :)
Tak urcite bych to takhle negeneralizoval, sice ADATA co se tyka spolehlivosti resp. poruchovosti na tom neni nejlip, ale rozhodne neplati ADATA = problemy. Mam ten samy disk a zadny problem se mi u instalace W7 ani pri beznem provozu neprojevil, takze to klidne mohlo byt i kombinaci HW....
Už to, že na to maj vliv připojený USB zařízení, ukazuje spíš na problém desky než toho disku.