velikost instalace 64bit a velikost pagefile.sys
Tak jsem nainstalil cisty 64bit system na 4GB ram a instalace zabrala 17 GB :o
ackoliv system ma 4 GB ram, pagefile.sys se automaticky nastavil na dalsi 4GB. Nevite nekdo podle jakeho vzorce wokna prideluji tento soubor pri nove instalaci ? Tusim ze vetisnou to delal 1.5x nasobek fyzicke ram, ale tady ?
Diky za tipy. a ma smysl mit zapnuty pagefile.sys pri 4 GB ? neni to zbytecne ?
Re: velikost instalace 64bit a velikost pagefile.sys
Nevím jak se automaticky nastavuje velikost pagefile.sys, ale můžeš si jí nastavit ručně. Každopádně bych ho nevypínal, ale to tu už bylo několikrát řešeno :)
Nastav pagefile třeba 2GB, to by mohlo chodit rozumně. Jinak další 4GB ti zabírá hiberfil.sys, pokud hibernaci(S4) nepoužíváš, tak ji zakaž a tenhle soubor můžeš smazat.
ja vim ze se da nastavit rucne, jen by me zajimalo podle jakyho vzorce to winy delaji.... a o te hibernaci vim, tu jsem hned vypnul :o)
Ja myslim ze to je 1:1 s velikosti ram, aspon u me to tak je, u Tebe taky. Ale stejne to ma nekdo jinak...
ad swap: Na 4GB bych ho nevypinal, na 8mi mozna. Ty 4 se ti muze povyst zaplnit a pak se ti zacnou vypinat programy. Nektere programy zas udajne vyzaduji pagefile....
ja mam len otazku, ze ci mi nestaci mat 512MB pagefile na Robson memory +4GB RAM..? maximum co sa mi podarilo zapratat bolo 3256MB, takze nehrozi asi vypinanie aplikacii, ale mal by som dat pagefile aj na disku nejake 1GB?
Citace:
Původně odeslal
lepermessiah
ja mam len otazku, ze ci mi nestaci mat 512MB pagefile na Robson memory +4GB RAM..? maximum co sa mi podarilo zapratat bolo 3256MB, takze nehrozi asi vypinanie aplikacii, ale mal by som dat pagefile aj na disku nejake 1GB?
ja jsem na to sel od 200 MB. pak po nainstalovani CoH:OF, to pistelo, ze to chce minimalne 768MB pagefile.sys (pri 4GB fyzicke), tak mam 768.