Vsync Hsync - problem při přehrávání videa. VYRESENO
Rad bych vyresil tento problem, pro nazornost prikladam obrazek. Stava se to hlavne pri prehravani videa. V nastaveni od grafikce karty mam Vsync FORCE ON, ale stejne to nepomaha?
Jeste dodam ze pouzivam na prehravani videa kodeky ffdshow video decoder (2624). Zajimave ze tento problem nepozoruju v nekterych hrach - Doom3. Jak resite tento problem vy?
http://www.shooter-szene.de/modules/.../vsync_560.jpg
Re: Vsync Hsync - problem při přehrávání videa.
A kolik fps to mělo? Tohle vzniká pří vypnutým Vsyncu, ale normálně je ten zlom jen jeden a obvykle je to posunutý jen o pár px. Já tearing nijak neřeším, protože se mi projevuje jen minimálně a vadí mi míň než zapnutej Vsync.
Ten film co si poustim ma 25fps, jde mne hlavne o ty filmy... Je to fakt znatelny a pekne mne to stve.
EDIT: Tak jsem zaplnu tripple buffering a vypada to ze ty neduhy v obraze jsou pryc!!
Jakej pouzivas prehravac? Jaky video renderer pouziva? Jaky mas operacni system? Jakou mas grafiku? 7600?
A ten link na obrazek nefunguje.
@Caleb: link funguje, ctrl+c, ctrl+v
Víte co je mi tam ale divný? Při chybě s V-sync (která by se v 2D videu neměla dít, děje se třeba v intru v Crysis) máte zlom jeden. Prostě starý snímek a na druhé půlce monitoru již část nového, ale neexistuje, aby tam ty horizontální zlomy byly 2, jako to vidíme na screenu.
Je to screen ze hry nebo fotka monitoru?
Ten obrazek byl jen pro ilustraci (mel jsem to napsat), ano mel jsem tam jen jednu horizontalni caru, grafika je ta co mam v popisu.
Prehravac je Winamp 5.541 (pouzivam ho, protoze ho mohu pohodlne ovladat pres telefon),ale myslim ze moc na prehravaci nezalezi spis na kodecich ne? Ty jsou ffdshow video decoder (2624).
Jak rikam pomohlo mne zapnuti triple bufferingu a nastaveni Vsync na FORCE ON.