Re: Win7 32bit.nebo 64bit.?
Jestli je to na sestavu z podpisu, tak problémy nebudou, rozhodně 64bit.
64bit verze je podle ruznych testu o dost vykonnejsi (nekdy az 20%) i pri beznych cinnostech. Navic casem muzes chtit 8GB RAM.
A co kompatibilita ? Ano je to na sestavu z podpisu a tato je používána hlavně na hry, někdy i starší. Vím, že 64bit.je budoucnost, ale jestli ten čas už nastal...
edit: A co třeba Nero7 Lite, poběží tam ?
Veškeré Windows aplikace co jsi spustil na XP ti tam poběží. 64bit verze systému obsahuje prostředek na spouštění 32bit aplikací, takže ti tam jde v podstatě vše bez problémů.
Jediné co ti tam nepůjde jsou 16bit DOS aplikace.
no, uplne takhle to neni, existuji aplikace, jako napr. AutoCAD 2009 a vys, ktere musis mit x64, jinak nefunguji, ale tech je minimum.
Minimum, ale občas to docela nasere... Třeba takový Cisco VPN 32bit v x64 prostředí taky ani "neprdne"... Ale obecně můžu říct, že to funguje celkem OK.
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Minimum, ale občas to docela nasere... Třeba takový Cisco VPN 32bit v x64 prostředí taky ani "neprdne"... Ale obecně můžu říct, že to funguje celkem OK.
Tak to je jasny, to instaluje driver, ale u toho autoCADu to je vylozene zlomyslnost autoru.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Tak to je jasny, to instaluje driver, ale u toho autoCADu to je vylozene zlomyslnost autoru.
Totéž bych mohl říct o Ciscu, které x64 verzi prodává pěkně za penízky, zatímco 32bit je free :wink: Ale on je vůbec Cisco software někdy takový... specifický :-D
Každopádně se obvykle na x64 systému dá "vyjít" i se staršími aplikacemi, co si tak pamatuju, tak mi nefunguje akorát to Cisco VPN, ACAD nevím, ten jsem používal naposled ve verzi 2005 a v roce 2007 :-D Pak ještě blblo Pinnacle studio 9.x.. Jináč co se her týče bez problémů, zatím jsem neměl výraznější potíže nějakou gamesku zprovoznit, spíš pokud něco nejelo, tak proto, že to nejelo na ničem novějším jak XP, ne proto, že by tomu vadil 64bit :-)
Já paradoxně na Vistě x64 rozjel několik starejch her, který pod XP nechoděj, ale těžko říct jestli to je daný rozdílem XP x Vista nebo 32bit x 64bit prostředí.
Ja som mal jediny problem so spominanym cisco vpn klientom a driverom pre internet od nasho t-mobile. Inak ide vsetko na jednotku, jednoznacne odporucam 64bit :)