Re: Zapnutí PAE ve Windows 7
Já sice mám x64, ale i tak mi nešlo více RAM dokud jsem v biosu nezapnul Remap Memory Extension v NorthBridge.. Případně to má ještě jinej název (záleží na desce). Nicméně je to vždy v severním můstku.
Ja mel pouze spatnou zkusenost se zapinanim na XP, ve Win7 jsem se o to ani nepokousel.
Citace:
Původně odeslal
Atreides
Já sice mám x64, ale i tak mi nešlo více RAM dokud jsem v biosu nezapnul Remap Memory Extension v NorthBridge.. Případně to má ještě jinej název (záleží na desce). Nicméně je to vždy v severním můstku.
Já v BIOSu právě žádné podobné nastavení nenašel, a hlavně na té Fedoře to chodí - řekl bych, že kdyby to bylo zakázané v BIOSu, ani Fedora si neškrtne...
Jestli se nic nezměnilo, tak na klientských woknech PAE "normálně" nefunguje. Vyzkoušej třeba VSuite RAMdisk free edition - umí využít paměť, kterou ti Windows takhle zpřístupnit odmítá, pro RAMdisk. Hned uvidíš, jestli ji vidět může nebo nemůže...
BTW stejný klíč by měl jít použít jak na 32, tak 64bit variantu stejně vybavené verze OS, údajně se tomu brání jenom některé upravené OEM verze některých výrobců ntb. Nebo tohle řešení použít nejde?
Citace:
Původně odeslal
ripper
DEP zapnutý a podporovaný?
DEP? Data Execution Prevention? To s tím přece vůbec nesouvisí.
S PAE Windows zpřístupní [4GB - paměť rezervovaná pro PCI zařízení]. Viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Physica...C3.ADzen.C3.AD
Takže jestli máš gigovou grafiku, tak se není čemu divit :)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Souvisí, viz návod MS v prvním postu. Se zbytkem souhlas. Podle mě má PEA funkční.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
Vyzkoušej třeba VSuite RAMdisk free edition - umí využít paměť, kterou ti Windows takhle zpřístupnit odmítá, pro RAMdisk. Hned uvidíš, jestli ji vidět může nebo nemůže...
Free edition nejde na Windows 7 nainstalovat a se standardní edicí umí využít jen paměť kterou vidí systém - když přidám nějak velký disk, přesně o tolik mi ubyde paměti dostupné zbytku systému, a když zkusím víc, než kolik mi systém značí, že je volné paměti, tak to ten program nedá, že je málo paměti - čili si asi na těch zbylých 2 GB, které v systému nevidím (vidím 3 z 5) neumí šáhnout.
Citace:
Původně odeslal
ra
DEP zapnutý a podporovaný?
wmic OS Get DataExecutionPrevention_SupportPolicy hlásí 2, tj. zapnutý pro systémové komponenty a služby
Citace:
Původně odeslal
Marty
Mám konkrétně toto: http://www.ribbon.cz/toshiba-portege-r600-10u
že by?
No, tak to bude ono - navíc ta paměť grafiky je sdílená, takže tak. Dost divné je, že na Fedoře vidíš celých 5 GB. Nepřekoukl ses? To není technicky možný, pokud máš 5 GB RAM a grafiku se sdílenou pamětí.
Podívej se do setupu BIOSu, jak máš nastavenou paměť pro grafiku.