Re: Vista a domácí síť help
Tak a teď s to po sobě přečti a zamysli se jak by se ti odpovídalo na dotaz položený tímto stylem. Opomenu-li že se to blbě čte, chybí tam zásadní fakta. Co je na druhým počítačí za systém? Ping na ip/jméno chodí? Jaký firewally tam jsou a kde? Zkoušel jsi průvodce nastavením sítě pro domácnost/malou kancelář? ...
Myslím si, že tento dotaz patří spíše do sítí, než do OS ale budiž. Zkus tedy ještě jednou specifikovat svůj problém, zkusíme Ti pomoci.
Ja som tomu asi pochopil takto, ze ma v jednom mieste PC a tiskarnu + router a povedzme v druhej izbe (alebo v tej istej) ma druhe pc.
Na OS zrejme nebude zalezat. Sam mam takto prepojene 2 PC (Vista/XP)
Asi ti ide o to aby si videl disky jednotlivych PC a mohol tlacit. Taakze ethernetovy kabel z D-Linku zapoj do prveho PC, kde je zapojena aj tlaciaren.
Druhe PC spoj zase kabelom z D-Linku alebo cez WiFi. Na prvom PC si pozri ake meno ma pocitac v sieti a to iste meno nastav aj na tom druhom PC!!
Zapni zdielanie diskov (prave tlac. mysi na HD) a daj zdielat s plnym pristupom + moznost tlacenia) Toto si urob na oboch PC a hardiskoch.
Potom si namapuj disky (Pripojit sitovou jednotku) mal by si tam vidiet uz disk(y) jedneho z PC. Ak nie restartni pre istotu oba PC.
Ak som na nieco zabudol vopred sa omluvam.
Na systému bohužel záleží. Pokud je na síti společně XP a Vista, pak se na počítač(e) s XP musí naistalovat Link Layer Topology Discovery Responder (LLTD), aby na sebe počítače viděly.
Link ke stažení:
http://www.microsoft.com/downloads/d...1-37f485fa34ea
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Jsi si opravdu jisty ? Visty jsem mel 3/4 roku, nyni jsem po chvilce na XP zase zpet na Vistach a tohle jsem nikdy neinstaloval. Sdileni XP-Vista (a opacne) funguje dle mojich zkusenosti uplne stejne jako na jinych NT systemech (pripojit sitovou jednotku \\jmeno_serveru\jmeno_sdilene_jednotky ...zadam jmeno a heslo a jedu. Na PC s XP mam jmeno a heslo ulozene a po kazdem spusteni se disky namapuji. Topologie zapojeni stejna jakou pozaduje autor threadu.
PetrT ma recht - LLTD na pocitaci s XP je potreba pouze k tomu, aby pocitac s Vistama pri zobrazeni mapy site dokazal pocitace s XP korektne do te mapy zaradit.
Dovolte aby som sa pripojil;) Ziadny link layer som na xp neinstaloval a vsetko bezi tak ako som popisal. Mozno ho je treba za urcitych podmienok ale na bezne "sharovanie" ho zrejme nie je treba. PetrT to popsal dokonale.
Je to možné, ale v mém případě se počítače bez LLTD vůbec neviděly, přestože ping na IP šel normálně. Mám stabilně zapojené 2 počítače (a někdy jako třetí i notebook) na 2 portech ADSL modemu CellPipe 22A-EX-CZ jako domácí síť s tím, že na počítači s Vistou je sdílená tiskárna HP Business Inkjet 1100 (USB). Po instalaci LLTD stačilo prohledat síť a počítače se našly. Začalo chodit i vše ostatní...
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Je to možné, ale v mém případě se počítače bez LLTD vůbec neviděly, přestože ping na IP šel normálně. Mám stabilně zapojené 2 počítače (a někdy jako třetí i notebook) na 2 portech ADSL modemu CellPipe 22A-EX-CZ jako domácí síť s tím, že na počítači s Vistou je sdílená tiskárna HP Business Inkjet 1100 (USB). Po instalaci LLTD stačilo prohledat síť a počítače se našly. Začalo chodit i vše ostatní...
to "prohledat sit" bude mozna ten problem - nez totiz v okolnich pocitacich nabehne cela sit, tak to chvilku trva. Mnohem rychlejsi a 100% funkcni je prime pripojeni. Mimochodem - najdou se ty tve PC kdyz kazde bude v jine pracovni skupine ? S primym zadanim to neni problem.
Ahoj mam dva systemy WXP a WVista a sdilim internet pres wifi s notebookem ktery ma WXP.Internet slape jako hodinky a i kdyz mam vytvorenou sit ve WXP i Vista tak ji ten notebook nevidi,tak uz fakt nevim co s tim????????Zkusim jeste to LLTD no jinak jak si muzu odstranit tu moji vytvorenou sit ve WXP badal sem ale na nic sem neprisel ani nenasel ze by nekde psali o zruseni site,vsude pisou o vytvoreni,predem diky moc.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Jsi si opravdu jisty ? Visty jsem mel 3/4 roku, nyni jsem po chvilce na XP zase zpet na Vistach a tohle jsem nikdy neinstaloval. Sdileni XP-Vista (a opacne) funguje dle mojich zkusenosti uplne stejne jako na jinych NT systemech (pripojit sitovou jednotku
\\jmeno_serveru\jmeno_sdilene_jednotky ...zadam jmeno a heslo a jedu. Na PC s XP mam jmeno a heslo ulozene a po kazdem spusteni se disky namapuji. Topologie zapojeni stejna jakou pozaduje autor threadu.
Ak som dobre porozumel, tak vo Viste musis pred pripojenim zadat heslo? Totiz tento problem mam aj ja. V XP som pri prvom prihlaseni do miestnej siete oznacil zapamatat heslo a dalej ma prihlasuje automaticky. Vo Viste mi to ale nefunguje, vzdy po restarte musim to meno a heslo zadavat znovu>:E. Skusal som ho ulozit aj v spravcovi hesiel, ale nepomohlo to. Mám Vista Home Premium.
Citace:
Původně odeslal
xmen
Ahoj mam dva systemy WXP a WVista a sdilim internet pres wifi s notebookem ktery ma WXP.Internet slape jako hodinky a i kdyz mam vytvorenou sit ve WXP i Vista tak ji ten notebook nevidi,tak uz fakt nevim co s tim????????Zkusim jeste to LLTD no jinak jak si muzu odstranit tu moji vytvorenou sit ve WXP badal sem ale na nic sem neprisel ani nenasel ze by nekde psali o zruseni site,vsude pisou o vytvoreni,predem diky moc.
Pokud mam vsechny pocitace v jedne skupine, tak prochazeni siti neni problem. Zruseni site ?? To snad jen tim, ze zablokujes sitovy adapter, ne ??
Napred si over, zda muzes prochazet disky mezi PC (primym pripojenim viz vyse), pak res to, proc se nevidi pri prochazeni v siti.
2Hacman: podivam se ti doma, z Vist trvale na XP disky nechodim (opacne se heslo ulozi), takze heslo neukladam.
edit: ve Vistach jsem si dal pripojit sitovy disk, zadal jsem jmeno a heslo, zaskrtl zapamatovani hesla a je to. Vse funguje jak ma.
no problem asi bude to, ze mam Vistu Premium Home a mam taky dojem, ze tam to ukladanie hesiel nefunguje alebo sa mylim?
cus mam taky problem tohoto typu.mam doma 2 pc.jeden s XP profesiona a druhej s Vistana Ultimate.propojene pres router airlive ip-1000r.A chtel bych aby spolu zdilely disky pisnicky videa aby sli hrat hry po siti...ale jak si spolu nekomunikuji...ani ve vistach mi neukaze ten pocitac na mape site..nedostanu se na jeho disky proste nic.napise tu nekdo spolehlivy navod jak to udelat aby vsechno slo ? dekuji moc za ochotu