Zdravím,
netušíte jestli lze přes plánovač úloh nastavit, aby se v určitý čas začaly kopírovat soubory odněkud někam.
Přijde mi to jako trivialita, ale nějak to v tom plánovači nemohu najít...
Případně se vykašlat na plánovač a vyřešit to jinak...
Printable View
Zdravím,
netušíte jestli lze přes plánovač úloh nastavit, aby se v určitý čas začaly kopírovat soubory odněkud někam.
Přijde mi to jako trivialita, ale nějak to v tom plánovači nemohu najít...
Případně se vykašlat na plánovač a vyřešit to jinak...
Já věděl že to tam někde je, akorát né v plánovači úloh, ale zálohování systému.
No těsně vedle.... :)
Mno nevim co myslis tim v zalohovani systemu, nicmene ja tohle resim s pomoci scriptu a robocopy.
Udělám si bat s tím, co potřebuju (kopírování, etc.). V nastavení naplánovaných úloh mám záložky: General, Triggers, Actions, Conditions, Settings a History, v Actions zvolím Start a program a vyberu daný bat.
Na tohle je potreba pouzit xcopy.
Doufam ze na me nemas ignore, pisu robocopy! :) (ve win7 uz je defaultne, umi delat presnou kopii adresare, kopirovat jen rozdilove atd atd.)
Kdyz to rozepisu, tak vytvorit cmd script (command shell) (zapomente uz na bat, to je z dosu ;-) ) s prikazem/prikazy co se maji provest.
V task manageru nastavit spusteni tohoto scriptu, pokud ho budes spoustet pod uctem co neni administrator, musi mit dany ucet prava k cmd.exe, jinak se nespusti.
Pres gůgl urcite odpoved naleznes a nastudujes, nicmene kdyz napises co presne chces udelat, muzu ti sem neco postnout ;-)
ad robocopy, sel nahrat i do WinXP, ale nebyl tam by default. Je to vlastne nahrada za staricky xcopy.
Potřebuji překopírovat určitý adresář na server tzn. dříve bych dal...
COPY [odkud] [kam]
odkud > c:\user\jmeno\appdata\roaming\program\*.* (vše včetně podadresářů)
kam > \\server\disk-g\zaloha\jmeno\*.*
- potřebuji to kopírovat na server (kde není heslován přístup)
- potřebuji aby se to neptalo jestli přepsat stejné soubory, ale rovnou je to přepsalo (případně pokud jsou nezměněné, tak třeba ignorovalo = čímž by kopie byla rychlejší
xcopy c:\user\jmeno\appdata\roaming\program\*.* /e/y/f \\server\disk-g\zaloha\jmeno\
/E Copies directories and subdirectories, including empty ones.
/Y Suppresses prompting to confirm you want to overwrite an existing destination file.
/F Displays full source and destination file names while copying.
díky všem, karmy poslány...
Tahle verze splnuje i podminku nekopirovat zbytecne stejna data znovu (udela presny mirror zdroje, vcetne smazani toho co uz tam neni). Jako bonus to loguje vysledky.
robocopy "c:\user\jmeno\appdata\roaming\program" "\\server\disk-g\zaloha\jmeno" /MIR /R:30 /W:1 >> "C:\logy\log.txt"
vice parametru zde
http://technet.microsoft.com/en-us/l...45(WS.10).aspx
Pozor na to, aby soubory nebyly pri kopirovani uzamcene, pak by bylo potreba pouzit Shadow Copy.
super - díky moc
Zkusenost: na robocopy mame postavenejch par synchonizaci mezi serverama:) Takze je to vhodne i pro corporate:)
Zalezi co beres jako corporate :mweheh: