Dnes mi dorazila zpráva od uživatele "nttkkvqqw" s předmětem "Farewell Naked Times Now !" nabízející služby "Replica Watches Mall".
Řekl bych, že je to nějaký spambot.
EDIT: tak jsem si všiml tlačítka nahlásit přímo ve zprávě... Pardon :).
Printable View
Dnes mi dorazila zpráva od uživatele "nttkkvqqw" s předmětem "Farewell Naked Times Now !" nabízející služby "Replica Watches Mall".
Řekl bych, že je to nějaký spambot.
EDIT: tak jsem si všiml tlačítka nahlásit přímo ve zprávě... Pardon :).
Zabanovany. Dik.
ze vcerejsiho vecera:
http://4um.overclocking.cz/showthrea...123#post886123
Dole pod avatarem je takovato ikona http://4um.overclocking.cz/images_oc...s_4/report.gif na nahlasovani spamu ...
Vdaka, odstranene, zabanovane.
Před chvilkou pres SZ:
Citace:
Původně odeslal SexyLoolanx
Takovéto vlákno jsem mazal včera tuším..
Zabanovany, dik za reporty.
asi ban... :-)Citace:
Původně odeslal DanielNO
Ahojte,
Rad by som upozornil na uzivatela freebetforyou, od ktoreho mi dnes prisiel do SZ spam.
Nahlad spravy posielam v prilohe.
D.
Příloha 9036
Banned
Blogy jsou plné spamu :) v tuto chvíli je tam spousta článků s datem 11.8. až 13.8.2011
Zmazane.
blogy jsou zas pod spamem - od uzivatele fiona123
done
Zase spam na blogoch, užívateľ angelcai. Možno by nebolo od veci blog úplne zrušiť.
Done
Dnes v noci (ca. 04:15) jsem si náhodou vsim 2 jediných soucasne se mnou prihlásených "clenú": !BRORSEDACLEDE a ...femetriespoms, podle mých zkuseností, oba spamboti.
1. nápadná a typická je (ne)vyslovitelnost nicka, dále prázdný osobní obsah, oba zalození v breznu 2011, oba se ted prihlásili takrka soucasne v rozmezí 3 minut, oba mají podtitulek "banned". Likvidaci tehle 2 kont bych povazoval za úcelnou.
Pri novém nactení fóra 04:30 byli oba pryc. Jinak ale 51 anonymních "uzivatelú", u kterých silne pochybuju, ze by víc nez 10% z nich byli skutecní neregistrovaní nebo neprihlásení zájemci o forum, podle me v naprosté vetsine spamboti, co neprekonali bariéry registrace a prihlasování. Ale tihle 2 to nejak presto dokázali.
Mám obavy, že v dnešní době člověk nemůže být ani dost paranoidní.
Doporučoval bych opatrnost u nových - anglicky psaných - postů nového uživatele v sekcích Ostatní procesory a Intel čipové sady. Mimo fórum jsem se mrkl pod ty modré odkazy, co tam jsou. Na 1. pohled to vypadá OK, klade tam (koncem srpna, pod různými nicky) tytéž otázky jako tady, dostává na ně předběžné odpovědi od anonymních pacovníků Intel C_o_rpo_ration (podtržítka jsem vložil já), ale ty stránky se mi tu chovaj divně: Jednak zdánlivé odkazy se jako odkazy při najetí myší neukážou, z textu nemůžu nic označit, abych si to přenesl třeba do editoru; ať se pokoušim označit cokoliv, označuje se dolní řádek "inteních odkazů" vebu. A ve zdrojovém kódu stránky se z viditelného textu nenajde nic. Ať tam cvaknu pravým myšítkem kamkoliv, vyjede mi všude to samé menu - viz příloha. Když jsem se mrk na profil dotyčného tady, má tam za těch pár dní, co tu je, 10 návštěv, ale uvedený tam jsem jenom já.
Možná, že slyším trávu růst a někdo, kdo se víc vyzná, to rozpozná jako neškodné. Ale jak říkám, jsem pro to, být tady opatrný. V žádném případě bych nedoporučoval na ty odkazy tam cvakat jen tak rovnou odtud z fóra. Podezřelý je také záměrně černou barvou maskovaný odkaz na reklamní veb v poslednim řádku.
Snad je to jen poměrně neškodné honibrko, co si vydělává na reklamách. Možná ale má i pro své dobrodince a platformy, ze kterých se mu hlásí, připravené "dárečky"
"Uživatel" !BRORSEDACLEDE - podle profilu Banned, nese také celkem zřejmé znaky spambota. Přesto jsem ho tu dnes objevil jako aktuálně připojeného registrovaného uživatele...???
A teď zjišťuju, že jsem ho tu takhle hlásil už 12.07.2016, 03:39
Jen tak mimochodem: Co ten vykřičník jako 1. znak nicku - neumžňuje to nějaké nepravosti?
(Dal bych sem screenshot, ale
)Citace:
Pravidla přispívání
...