Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach
Zdravím,
můj HW už není celý nejnovější - jak je patrno z podpisu a proto zvažuju nenásilný upgrade. Vím, že SDR nepředhoní DDR apod, ale chtěl bych tenhle komp omladit a Radeonu to každopádně pomůže!!
Dejte mi prosím a nebo mi to nějak argumenty vymluvte (na redukci se vy*er a kup PIV), opravdu nerad bych dělal ze Škody 120 třeba 130tku! Nic lepšího mne fak nenapadlo ;)
Díky.
Jo, jinak pošilhávám po PowerLeapu, to když to nepůjde snadno.
Tulen a MSI 6905 Master 2
Ci ma davanie tulena do BXky cenu ? Jasne, ze ma, prave som to tak spravil ja sam a som spokojny, zajtra idem do toho kupit Radeona 9000ku a potom bude rosambooo!
Redukcia MSI 6905 Master 2.0 a doska ABIT BH6 1.1, Tualatin 1.2@1.42 GHz, fachci bez problemov. Na redukcii musis nastavit pomocou jumperov napatie. Zaizoloval som tie 3 piny, ktore zaizolovat treba, no islo to velmi nestabilne, tak som spojil AK4 s AK26 a uz to funguje bez problemov. Spojenie G35 a G37 nemalo ziaden efekt.
Tak se to lidi podařilo :-D
Tak jsem tu, došel mi totiž dneska vodivý lak RITE LOK SL 69 z www.hfmarket.cz http://www.prumyslovalepidla.cz/vodiva.htm což je jednosložkový přípravek a po menší úpravě dodaného štětečku jsem nejdřív zakápnul utrhnutý AK4 a opatrně protáhnul na AJ5 (fakt netuším proč se to někdy tahá tak daleko na AK26). Dále jsem špendlíkem trošku přerušil zbytky barvy kolem (jistota je kulomet :) a na redukci nastavil raději 1,5V - můžu minimálně 1,45V a to nevím, jestli by nebylo málo...je těch 1,5 hodně Sandře se to moc nelíbí.
Toho laku mám jen jednu vrstvu a myslím, že to stačí. Nemůže se to teplem porušit? Asi né, ale raději se ptám. Zatím jsem vůbec rád, že to se to chytlo a na taktění ještě počkám, teď to chce zatěžovat, zatěžovat a.....
Díky VŠEM ZA DOBRÉ RADY DO PORADY
Tulen 1100 a non-tulen doska Abit VH6 :)
Pozrite si kto mate zaujem http://duke.szm.sk/tulen/ hodil som tam postup prace a aj vysledky testov, za akekolvek(hlavne tie slusne) komentare budem vdacny. :-D