Tak jsem se nakonec take odhodlal udelat si vlastni vlakno.
Fotak: Canon PowerShot A520
Chtel bych vas poprosit spise o pomoc, co pro priste vylepsit a jak je vhodne oriznout. Ty prostredni fotky - original a dva pokusi o orez
Printable View
Tak jsem se nakonec take odhodlal udelat si vlastni vlakno.
Fotak: Canon PowerShot A520
Chtel bych vas poprosit spise o pomoc, co pro priste vylepsit a jak je vhodne oriznout. Ty prostredni fotky - original a dva pokusi o orez
1) Tak u te prvni mas uriznutej levej okraj veze, ale osobne bych tu vez fotil mozna spise nasirku, protoze krajina kolem nevypada spatne, samozrejme vez nekde ke kraji a ne do stredu.
2) Ta by mohla byt asi nejlepsi, ale ta vetev predtim se mi vubec nelibi, pomalu pres ni neni videt ten prekrasny strom, ktery by takhle byt v dobre kompozici.
3) Zase vetev a navic moc narvane na okraje fotky.
4) Uplne nejak divne uriznute.
5) Neni to spatne, takhle by byla pekna ta prvni fotka, ale tady to mas "proti" slunci, tak tam je dost prepal na obloze a vez je tak tmava.
Tot muj nazor, jinak barvy jsou a zpracovani jsou pekne.
1) Na sirku to neslo - z obou stan hnusny domy.
2)-4) Vim, ze jsem to podelal (priste to bude lepsi ;) ) a prave proto bych to chtel zachranit nejakym tim orezem. Ty stromy za to stoji.
5) To byl takovej pokus. Chvilku (10s) jsem dokonce cekal na mrak, ale asi jsem mel pockat na vetsi.
Jinak moc dekuji
No jediná rozumná která nemá žádnou velikou chybu je ta poslední 5 ... má to atmosféru a to slunce za těma mrakama mi nějak moc nevadí (myslím ten přepal).
U té první je to prostě hodně natěsno a ten dotek té věže s okrajem fotky hodně ruší. A pokud jsi tam prostě neměl dost místa (vidím že ti tam z prava lezla jakási bouda), tak jsi to měl zkusit nafotit z jinýho místa ...zkusit popojít někam jinam.
Ty fotky toho stromu ... tu fotku jsi dost pokazil a ani ořezem už to nezachráníš ( ja se říká z hovna bič neupleteš). Ta větev v tom záberu je fakt hodně špatná ... asi vim co jsi tím chtěl dosáhnout ( hloubku a prostor ve fotce), ale takto ne. Ta větev tam místo aby dávala prostor, tak jen ruší a zavazí. A vzhledem k tomu že jsi ji tam nacpal tak moc a přes celou fotku, tak už to ani nejde oříznout ( ta větev tam prostě jen zavazí ve výhledu). Někdy holt méně je více ;-) Možná sis měl do popředí dát něco jinýho míň dominantního - třeba nějaký trs trávy koukající ze sněhu nebo tak něco a rozhodně by se ti němel překrývat s hlavním tématem (objektem) na té fotce.
Pětka je slušná, u těch ostatních mě ruší rozmazané větve v popředí nebo uříznuté části objektu...
Ted jedna momentka z vleku
Já Ti nevím, nechci se Tě dotknout, ale tohle je slabé i na amatérskou turistickou fotku... Doporučuji něco málo nastudovat teoreticky a pokoušet se napodobovat úspěšné fotografy a fotky, pokud to s focením myslíš vážně.
No nevim... ale zaprvne bych zvysil kontrast a pripadne jas. Dale kompozice je zase docela spatna. Na vysku by se to hodilo kdyby za tim neco bylo, takhle tam nahore i dole mas prazdna mista. Tedy by se to hodilo oriznout. Dalsi vec je, ze na te fotce nic moc neni, a tak moc nezaujme.
EDIT: no Maul byl rychlejsi, no v podstate tak, jen jsem to nechtel psat tak tvrde..
Ok. Nebudu vas tedy dale trapit. A kdyby se v budoucnu objevilo nejake vyrazne zlepseni (pochybuju), tak dam vedet.
Ale to zas nechceme, aby jsi to tady "zabalil", ale zkus se poucit z chyb, ktere jsi udelal. Je mi jasne, ze sem ted nehodis spickove fotografie, vsechno chce cas. Kdyz to nepujde, tak to nepujde no.. ale nechce to hned vzdavat na zacatku.Citace:
Původně odeslal Camillek
EDIT: 2Maul, hehe to jsme dobre sehrany :D
Myslím, že bys to neměl vzdávat a měl by sis nechat poradit - žádný učený z nebe nespadl a všichni jsme to jednou dělali poprvé... ;)Citace:
Původně odeslal Camillek
EDIT: Skodiku, 1:1 :)
Dnesni obrazky jsou nafocene predtim, nez jsem si cokoliv precetl. A to hlavne pro predstavu jak fotim ted.
Jakmile si neco prectu, zkusim podle toho nejakou fotku udelat a zverejnim ji.
Snad bude videt nejaky pokrok.
Prvá fotka sa mi páči, druhá ma nejak nezaujala. Tretia a štvrtá je super. Posledná ma vúbec neoslovila a je aj neostrá. Myslím si že krajinky ti fakt idú, len tak ďalej. ;)
No co se musi rict na zacatek, ze se zlepsujes a ty fotky jsou vsechny mnohem lepsi, ale :)
1) libi, ale je to nejaka divna kvalita, mozna to dela kompakt, mozna to dela spojeni do panorama. Konkretne jsou ty stromy na levo nejake divne. Ale toto vsechno je jen technicka vada a ty jsi to vyfotil dobre.
2) Je tam hroznej prepal toho slunicka a nadruhou stranu zase ne uplne cernej strom, napad to byl dobrej, ale fotak na to nestacil.
3) No asi nejlepsi, moc nevim co vytknout, asi mozna vetsi kontrast - proste jen doladit.
4) Taky pekna, ale myslim, ze by byla lepsi cernobila a trochu pridat kontrast a pripadne sum. - muj nazor.
5) Docela dobrej napad, i hezke barevne ladeni, ale je to spatne zaostrene, vsechny lodicky jsou neostre, chtelo by to priste lepe zaostrit na tu prvni.
Líbí se mi ty lodičky a líbí se mi, že jsou neostré.
druha a treti jsou krasne kycovite a maji atmosferu. Moc se mi libi.
ta prvni serie byla opravdu divne vyfocena a vpodstate se ztoznuju s tim co psali ostatni. ta momentka z vleku me nijak nezaujala ale ta posledni serie cos pridal uz se mi celkem libi. to panorma je sice nejake rozhozene ale 2-5 jsou hezke fotky. mozna jsem divnej ale v ramecku by vypadaly lepe ;)
Ja nevim, nevadi mi to zas tak citelne, ze by to rvalo za uci. Ale prece to co fotim, co je ustrednim motivem, by melo byt ostre, ne? Coz je v tomto pripade podlaha. Ja bych proste, rekl ze by mela byt ostra prvni lodka.Citace:
Původně odeslal jan555
Dekuji za odpovedi. A zkusim na vsechny lehce reagovat
1) Z nejake odpovedi jsem vytusil, ze to snad ma byt slepeno z vice fotek. Ne, je to proste velkej orez 1/3 nahore 1/3 dole.
2) Nevim co k tomu rict. Asi ze rad fotim proti slunicku. Lezou z toho prave pekně kycovite fotky :)
3) Ta se snad nedalo zkazit. Pri uprave kontrastu a jasu nehezky rychle hnedne ten mrak. Jinak ja jsem na ty hejblatka dost opatrnej. Snad v budoucnu.
4) Odebrani barev ji fakt pomohlo. Zdala se mi tako trochu divne barevna, ale ta CB se mi libi vic. Viz nize
5) Samozrejmne, ze mela bej ostra prvni lodicka a ne stul :(. Jenom jsem tak sedel a zkoumal ten fotak. Pak jsem zjistil, ze umi makro s "manualnim" ostrenim, a na tom LCD neni poznat jestli uz je to zaostreny. Je to moje prvni makro s digitalem.
...krajinky ti fakt idú... Dekuji. Muj nazor ale je, ze krajinky je schopen vyfotit kazdej Lojza z Horni Dolni ;).
K momentce z vleku. Jsem rad ze se nenechate opit rohlikem :). Je to foceny "Asi timhle smerem je to co chci fotit". Vubec jsem nevidel co fotim. Presto se mi docela libi. Mozna je zapotrebi znat souvislosti.
No dovolil jsem mensi upravu, jak jsem psal na zacatku :) Kdyztak sorry, neni to zadne veledilo ani moc prace, ale mel jsem na to naladu :)
Neni to spatne, ale na muj vkus uz je tam moc zrna.....Citace:
Původně odeslal Skodik
Tak jsem dnes neco zkusil ;)
Ale jo .. celkem fajn experiment. Sice je to hodně vysoftěný ale proč ne.
Ta barva toho skla je origo nebo je to taky soft ?
upravil jsem jenom jas a kontrast, jo a orez
Priste to napisu rovnou
aha tak to ti vyšlo pěkně .. myslel sjem že je odbarvovaný to pozadí.Citace:
Původně odeslal Camillek
Jo, hodne dobrej skok, lepsis se fakt! Je to hezke az na to prepalene pozadi, ale tomu se u takto tmave flasky v domacich podminkach asi moc dobre vyhejbat neda. A hlavne chvalim, ze delas nejake ty NUTNE drobne upravy jako je jas, kontrast a orez, to kazdou fotku zlepsi nekdy az o nekolik radu vysse. Takovehle upravy ani nam hlasit nemusis, je to samozrejmost ;)
Dekuji za pozitivni hodnoceni.
Jeste se vratim, k tomu jestli upravovat moje fotky nebo ne - Klido :). Alespon uvidim jinej nazor na stejnou vec. - Opravdu jsi te fotce hodne pomohl, ale i mne se zda ze toho sumu je uz moc. Ale urcite Diky.
První jarní
Úpravy: jas,kontrast,ořez
Je překvapivé, že i když nastavim, maximalní makro a maximální díru, tak i přesto jsou stromy, vzdálené cca 100m, pořád rozeznatelné.
BTW. Do prvního příspěvku jsem uvedl, že fotím Canon PowerShot A520, ale většina zvás to stejně ví ;)
Tak to je bomba ty tvoje pokroky, tady bych hlavne ocenil ten postprocessing, sam vidis, ze tim svoje fotky mnohem zlepsis, ramecek, taky supr, hodne se sem hodi, treba klasickej cernej by to imho docela zazdil. A to ze to mas na plnou diru takto rozostrene, to je normalni, nemuzes od sveho fotaku cekat zazraku naopak bych rekl, ze je to na kompakt moc pekne.
btw: byl by z toho hezkej pohled :)
Sice mi vadí že tá zeleň je pred kvetom, ale je to pekné, zlepšuješ sa. Len tak ďalej. :)
Celkem fajn ... dobrá DOF, kompozice i barvy. Možná bych dole uvítal pár milimetrů místa aby to nebylo tolik natěsno ale jinak OK.
To Skodik: Dík. Ale nevim jestli si rozumíme. Mým původnim cílem bylo pozadí maximalně rozmazat. Ale i na clonu s nejmenším číslem, tam ty stromy byli. Jinak se musim omluvit. Tuhle fotku opět vyfotil automat co se času (1000) a clony (4.0) týče. Prostě je lepší než já :(
To e1: Taky mi tam ta tráva trochu vadí. Příště to všechno otrham.
To Theedge: Já osobně bych tu kytku uvítal o cca 1cm vejš, ale lopatu jsem s sebou neměl. Foťák i objektiv už ležely na zemi.
:-D No ono ten fotak pravě stačí trošku zvednout a natočit víc do země (pár mm ) a hned získáš dole víc místa ;-) Ale to je fuk ... záběr to je dobrej. Jen škoda že to je na automat, myslel jsem že ta DOF je tvoje práce. Jinak jak už správně víš tak malé DOF dosáhneš při co nejmenší cloně a delším ohnisku.Citace:
Původně odeslal Camillek
Mne to taky mrzi. I ja si myslel, ze to je moje prace. Automat dostal jedinou sanci... Snad priste.Citace:
Jen škoda že to je na automat
Kolega má tiež A520-ku. Už som ho troška naučil robiť s manuálom, od vtedy má o dosť lepšie fotky. :)Citace:
Původně odeslal Camillek
Pěkné, škoda té trávy před - tohle bys měl při komponování v hledáčku prostě vidět a vyřešit... Tak příště... ;)
v tomhle pripade bych tam to travu taky nemusel met ale libi se mi to barevne.
Mam tu hezky barevnou fotku, ale furt zni nic dostat. Tohle se mi zdalo asi nejlepsi. Jinak je to opet automat. Pridano hodne jasu, kontrastu, a zamerne dost sumu. Cilem bylo dosahnout jakeho si novinoveho snimku.
EDIT: z cca 1,5m od monitoru to vypada o trochu lip
Heh chlape sorry, ale tento experiment mne teda neoslovil ...
Foto se mi teda moc nelibi a pokusy s efekty v PS ho podle mne moc zajímavým neudělají. Moje rada -> líp fotit a míň softit.
Hmm taky se mi to nejak nelibi, prevod do normalniho BW by byl imho mnohem lepsi a pripadne prehnat kontrast kdyz uz mermomoci neco. Taky jsem nekdy zkousel buh vi co se sumem a vesmes si na tom vylamu zuby :D
Asi jo. Je to proste ego investice. Jak jsme se to ve skole ucili. Proste autor chce za kazdou cenu z toho neco dostat, a porad nic.
Ono to nech ulezet, ja se k fotkam vratim treba i po pulroce a hned vim co s nima a predtim jsem si s tim nemohl hnout, viz treba ta Pariz, co ted ukazuji u sebe.Citace:
Původně odeslal Camillek
Doufam, ze vas neuzrazim po dnesnim dosti bourlivem veceru touto fotkou. Ta byla focena kupodivu na manual 1/80 2.6 a ISO 50
EDIT: Dodatecne jsem odstranil aberaci a flexu, a vice vybarvil ... Puvodni obrazek jsem ponechal pro srovnani v 1. priloze.
super! moc libi :)
Jo tak to je zajímavej industiál .. možná jen škoda té flexy tam.
ten zasumnenej experiment me moc nerika zato ta posledni ja fakt BOMBA. moc zajimavejsich a napaditejsich fotek sem tu nevidel. barvy taky super. fakt se mi to libi moc. snad jen technickou stranku bych alespon v PS trochu vylepsil
nametove libi, ale technicky moc ne, treba te aberaci by pomohl prevod do BW, ale ty barvy maji taky neco do sebe.
cernobile se mi to moc nelibilo. S aberaci zkusim neco udelat. Nemam ale zkusenosti.
To Theedge: Ano je to flexa od firmy Narex
Posledná fotka super. Možno by som ešte skúsil zvýšiť kontrast a sytosť farieb. :)
Tak jsem tu fotku zkusil opravit dle vasich rad. Odstraneni aberace je fakt pakarna. Uprimne receno odstranit tu flexu bylo jednodussi. Barva aberace i barva toho svetla, co tam mela zustat, si byly dost podobny :( ...
Rad si "poslechnu" dalsi pripominky.
Jo, hele solidni pracicka fakt! Komplexne ty upravy moc jsi tomu pomohl. libi.
Ještě jí tam trochu zbylo, ale každopádně je to teď imho o dost lepší. Líbí se mi to.
uz ta prvni verze se mi hodne libila a takhle je to jeste o dost lepsi
Protoze vas ta predchozi fotka asi docela zaujala, mam tu jednu hodne podobnou. Jeji zamer mel byt pouze dokumentacni, ze jsme se neflakali... Zkusil jsem z toho neco oriznout. Fotil automat a navic jsem nemel pevnou ruku :(
skvela ale asi je trochu skoda toho rozmaznuti.
spise nez fota hezky obsah, mizerne svetlo, kdyby bylo ploche s nejakym peknym popredim (rozhodne ne rozmazane vetve) by bo bylo OK. Zkousej pouzivat pravidla tretin a zlaty rezy, hodne o ramovani je taky na Internetu... dobre svetlo!
Chvilku mi trvalo, nez jsem zjistil jakou fotku myslis ;). Moje posledni zadny vetve nema :). Tak jsem se to snazil dohledat podle hierarchie a dostal jsem se na tu lahev. Ta take zadne vetve nema. Pak mi doslo, ze asi myslis uplne prvni prispevek. Uz jsme to tu resili, a ja slibil, ze si o foceni neco prectu, aby to priste bylo lepsi.
Jinak rozhodne dekuji za koment.
no jo, ja jsem zacal reagovat na rpvni posty, ted budu vice sledovat dej ;-)
Zajimalo by mne, zda jsem na spravne ceste k lepsim fotkam. Co se kompozice tyce.
Tak tohle je konecne muj a jenom muj vytvor. Je to makro manualni ostreni, clona F2.6, cas 1/1250, ISO 50. Upravy: urovne, jas, kontrast, orez zleva, a stupne sedi.
EDIT: opraven naklon prvniho sroubu
EDIT2: "na prani" - pridal jsem jeste jednu tmavou (tmavsi)
Ja bych u toho BW pritlacil na pilu, mas to hrozne sede, proste pohraj si s levels. Jinak napad dobrej, provedeni taky neni spatne. Jen se ti to kaci, to se me trochu rusi.
Ja jsem zamerne zesvetlil ;) Libi se mi to tak. Sroub narovnam.
EDIT: Opraveno.
srovnane lepsi ale na muj vkus proste vyblite (nijak te nechci urazit) proste mam rad tmavsi a kontrastnejsi BW. jak psal skodik pohrad si s levels. ale asi nema cenu ti neco nutit. hlavne kdyz se to libi tobe. my jsme jen od komentovani
me nejak rusi, ze ten sroub vpredu neni ostrej ... (prijde mi, ze je zaostreno tak centimetr za nej :( )
Takze, zkusil jsem to trochu ztmavit. Je to trochu jina fotka no. Ale svuj nazor si drzim.
To Fox: jj. Nejostrejsi misto na fotce je vpravo vedle prvniho sroubu. Automaticky ostreni mi ostrilo na srouby v zadu, a na tom LCD je to fakt na pikacu... U ty uplne prvni fotky, mi vadil jeste lehce uriznutej sroub. Na tech dalsich uz je urizlej vic a myslim, ze to tolik nevadi.
Trocha viac sa pohraj s kontrastom, ale nie tak ako pri tej tretej fotke. Tam si to prehnal s kontrastom. Tiež neviem nájsť miesto, kam to bolo ostrené, ten prvý šroub by som určite uvítal ostrejší.
No už tam už vidět snaha o nějakou kompozici, ale zdaleka to pro mne ještě není dobrý.
1 - Kompozice. Je to v podstatě akorát makro šroubu. Ten šroub je moc dominantní a skoro jsi nenechal vyniknout tu linii toho oblouku .. s použitím perspektivy šlo z té linie určitě vytěžit víc. Je to škoda, protože makro šroubu většinou nikomu nic neřekne - u takovýchto fotek je o to více potřeba se zaměřit na správnou kompozici a dát vyniknout těm liniím.
Mohl jsi to fotit maliko víc shora .. aby ten oblouk víc vyniknul a byl trošku delší a míň ho řezat zprava. A fotit to klidně trošku dál od toho šroubu - výškově ti teď zabírá dobrou polovinu fotky a strhává na sebe všechnu pozornost.
2 - Převod do BW taky ještě moc nezvladáš. Ani jedna z těch BW variant není dobrá. To že jsi to zesvětlil schválně, že se ti to líbí je sice možný, nicméně to nevypadá vůbec dobře. Každá BW fotka má obsahovat ve správném poměru úplně černou a úplně bílou jinak to působí zašedle (pokud se samozřejmě nesažíme o nějaký highkey). Není to jen o tom ztmavit/zesvětlit.
Převod digitálního fota do BW je celkem věda a proto si o tom něco nastuduj a hlavně se dívej jak takový BW fota vypadají.
Ještě podotknu že taky dost záleží na správné kalibraci (minimálně jasu a kontrastu) monitoru. To se tady totiž můžeme dokola dohadovat o tom jestli to světlý je nebo není, když to každý z nás vidí na monitoru úplně jinak.
3 - Technická kvalita. Víceméně to co ti napsali ostatní - hlavní objekt fotky je neostrý. Z fotky se mi zdá že je zaostřeno někde na zadní hranu toho šroubu. Při focení z takovéto malé vzdálenosti (zvlášť pokud jsi to fotil na makro) si musíš velice dávat pozor na co si foťák zaostříš, protože ta DOF bývá velice malá a stačí pár milimetrů a už je hlavní objekt neostrý.
Děkuji. To jsem presne potreboval, rozebrat fotku do "posledniho sroubku". Mas u mne pivo ;)
Udělal jsem to protože na to mám zrovna náladu a vidím nějakou snahu se naučit základy kompozice.
Jinak jsem si asi tak 2 minuty pohrál s BW variantou té tvé původní fotky. Není to úplně tak jak bych chtěl, protože už ten originál není moc dobrej ..ale jen pro názornost to myslím stačí:
http://theedge.jirulda.com/sample/sroub.jpg
Druhy pivo. Je to opravdu lepsi. A pritom tam zustala ta svetlost, ktera se mi na tom libi.
heh, hosi davejte pozor, aby jste se zachvili neozrali :lol:Citace:
Původně odeslal Camillek
Jo jinak uprava dobra, ale to spatne zaostreni uz to neopravi, ackoliv se theedge snazil.
Jsem se ani nějak moc nesnažil ... jen to jen ukázka pro názornost. Doostřit by to šlo při zmenšování na tento náhled pouze z původního originálu. Ovšem dobře vyfocený foto žádná PC úprava nenahradí ;-)
sorry camillku ta theedge verze mi prijde nejlepsi;)
ale zas co tys to vyfotil. on "jen" upravil;)
Takže odteraz na BW postprocessing posielajte fotky theedge-mu. :p
Á, nie. Robím si srandu, ale jeho verzia je fakt lepšia.
no necetl jsem to cele, ale muj nazor je, ze krivky nedoladene a i kdyz chapu, ze cjis chtel co nejmensi DOF, tak preci jenom nemusis vzdy fotti na plnou diru, protoze je vzdy horsi kresba, takze asi tak
Tak po lehce delsi odmlce jsem zkusil jiz otrepane tema Koleje
cas 1/320s F5.5 ISO 50
EDIT: zapomnel jsem napsat upravy. Dost velky orez, urovne, ztmaveni pomoci urovni (ted uz vim ze jsem to trochu prehnal) a pridana sytost.
EDIT2: Tak preci jsem se rozhodl zverejnit par uprav. Trochu jsem to otocil, pridal jsem sloup na leve strane. A zkusil jsem to prevest do cb podoby. Uprimne receno ta cernobila mi moc nesedi.
me se to libi, jenom bych mozna snesl vic barvicek nahore a mozna kdyby kolejnice 'ubihala' vic doleva.. ale to druhy nevim... v tomhle nejsem clovek co by mel radit... jinak se mi to libi
Podobnou fotkou som experimentoval aj ja, ale nepodarilo sa. Tvoja sa mi páči, ale vyrovnal by som ešte padajúci horizont.
Od tebe jsem presne cekal padajici horizont ;) Fakt jsem dlouho spekuloval na kterou stranu. Ale pak jsem se na to vykaslal.
Padá to na pravú stranu. Sice iba trocha, ale je to tam. Vidieť to hlavne na stĺpoch. Ten na lavom kraji je skoro rovno, ale tie blízko k stredu už padajú na pravú stranu. Skús to dorovnať tak, aby tie stredné boli rovno a prípadne sa pohraj trocha s perspektívou. Pekný bokeh a padajúci horizont je moja slabosť. :cool:Citace:
Původně odeslal Camillek
Me se to taky libi, jen bych to trochu prosvetlil pres levels a pridal saturaci, mirne.
hm tak jsem dopsal upravy. Doma jsem si cvicne zkusil neztmavit to tolik tema levels a bylo to lepsi. Jest-li saturace = sytost, tak pak uz mi to prislo dost cervene. Sem uz to davat nebudu. Diky za komenty.
libi ale nahore me taky trosku chybi barvy
tohle bych radeji videl v BW podani, vice pak kontrastu a zda se mi, ze se to trochu naklani, mozna se mi to zda jen opticky, ale asi bych to narovnal, jinak OK
No ja to zkousel a libila se mi vic barevna verze, ale od tebe se necham premluvit, protoze urcite vis co pises. Vysledek je vyse u puvodni fotky
byl to jen takovy napad tak to ber s rezervou, ta barevna ma taky neco so sebe, ale ja tu typickou kolejovou rez moc nemusim :-). Jeste bych ttroch doostril, resp mozna i malink preostril a potahnul krivky, aby cerna byla opravdu cerna.. mozna jeste trochu orizl, nevim.. ale jak rikam.. jen napad.. :-)Citace:
Původně odeslal Camillek
na barevnosti se s pocketem neshodnu. libi se mi vic barevna (ja zas kolejovou rez muzu) ale vytahnout tu cernou neni spatny napad.
Kazda verze ma neco do sebe u te BW se mi libi popredi ty detaily a colored vypada zase komplexne lepe.
libi obe , ale z te barevne ty koleje tak nejak vic citim . kazdopadne moc pekna prace .
cb tak jak je je pro me o nicem, ale barevna je super :D
Hmm no myslim že se ti moc nepodařilo využít těch linií a geometrie kolejí. Myslím že to máš moc zaměřený jen na tu jednu kolej a ten vršek mě tam dost ruší. Já bych to fotil z trošku vyšší pozice a víc se snažil zachytit tu sbíhavost kolejí do dálky a nebál bych se ani nějakýho náklonu. Takto to na mne prostě nepůsobí.
Moc děkuji za komentáře. Skoro to vypadalo, ze budou všechny vesměs kladné.
To Theedge: Mým záměrem bylo vyfotit hlavně ty šrouby (úchylka na šrouby) u jedné koleje. Nechctěl jsem fotit obě. Ale určitě ta druhá mohla být výraznější.
-----------
Pro dnešek tu mám momentku ("kreativní" režim P) ze svařování. Mně se ale docela líbí... Druhá je z rodinného alba. To aby jste věděli, jakýže industriál jsem to tu zveřejňoval - včera jsme ho potopili.
Nu dobrá. Protože stále něco kvete, chtěl jsem si procvičit kompozici opět na kytičce.
ISO 50, čas 1/200, F4.5, "manualní" ostření.
Úpravy: ořez zhora,zdola, úprava křivek, přidán modrý fotofiltr, dosyceno, doostřeno.
Budu rád za jakýkoliv - opravdu jakýkoliv - komentář, děkuji.
Ta prni industrialni, to je takovy chaos, ale neni to spatne takovy zdravi industrial chaos, ale je to takove divne, nejak bez kontextum, co by tam jeste mohlo byt vice v pozadi. Nevim no.
Druha (kyticka), zda se mi to docela neprirozene ta ostra kytka je tam jako kdyby tam byla umele vlozene v Photoshou, jak tam neni videt stonek. A tu kyticku v pozadi bych zas radsi videl vice napravo, takhle je tam trochu prazdno. Ale co se mi libi je ten list, to je dobre.
Mne se kyticka libi, i kdyz tam vypada jak kdyby tam nepatrila (asi tim ze ji neni videt stonek..).
A mne se prozmenu ciste pocitove libej obe dve opravdu hodne
Děkuji za komenty. Děkuji Skodikovi, že všimnul listu, protože je tam schválně, a opravdu mi to udělalo radost.
Jak jsem tu někde slíbil i já jsem si zkusil vyfotit klávesnici.
Rámeček mi zabral docela dost času (narozdíl od úpravy fotky), tak doufam, že mi ho moc nezkritizujete. Pokud jo - taky dobře.
EXIF: ISO 50, čas 1/20, F2.6, manuální ostření, foceno zruky (se zatajenym dechem)
Úpravy: Jemně křivka, zmenšeno, doostřeno, bez ořezu.
Opět děkuji za jakýkoliv komentář.
EDIT: ještě jsem si stim trochu pohrál. Snad je to lepší.
Add klavesnice-pekne svetlo, fajn HO, super kompo, jen vzadu uz by nemela byt zadna svetla plocha, jen tmavo a mozna bych si pohral s barvickama aby byli prirozenejsi...
Moc děkuji. Obzvláště od tebe to velice potěší. Světla v zadu jsem si vědom. Jenom se mi nedaří schopně vyretušovat. Jediná retuš, která pomohla, byl ořez zhora. Barvy byly jen trochu přitmavené, bylo to focené při západu sluníčka.Citace:
Původně odeslal Carlos
ad svarovani: je to zajimavy, jenom mi prijde, ze to je tak nejak neostry, nevim, mozna mam spatny oci...
ad kyticka: skoda ze neni stonek... ale jinak pekny barvicky :)
ad klaveska: parada az na ten orez a ramecek, mnohem vic se mi libi ten orez co mas v avataru (no, proste obrazek u nick-u)