No nič som tu otom nenasiel tak chcem vediet ako vam slapu vase X2 :-)
Printable View
No nič som tu otom nenasiel tak chcem vediet ako vam slapu vase X2 :-)
Jak by asi tak šlapal? Při nevytížení se chová úplně stejně jako klasický jednojádrový procesor, rozdíl lze sotva postřehnout. Při zatížení je ale pozorovatelná o dost plynulejší reakce systému, pokud to tedy nebrzdí disk (... což se děje v hodně případech). V některých aplikacích je o dost rychlejší a taky se o dost víc hřeje (nelze ho v klidovém stavu provozovat bez chladiče, což klasickou A64 lze).
To je asi tak vše, co bych k tomu řekl. Nějaké další dotazy?
pekne povedane Eagle ale chcel som vediet ako taktuju :-)
mne ide zatial AMD X2 4200+ 2650 MHz
skus sa vyjadrovat v celych vetach a pokial mozno zrozumitelne "slapu" je ekvivalent pre vselico a tvoj cpu? aky to je? celeron 500? to si mohol tiez napisat ... inak ja som kedysi testoval 3800+ co sla na 2,5 a teraz Fx-60 co sla na 2,8 ...
uz je to opravene dik za upozornenie :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Eagle "a taky se o dost víc hřeje "
zatial som ho skusal v prime a hrial sa na max 49 c
takze menej ako moja predchdzajuca AMD 64 3000+ ta sa hriala az na 55-60 c
pri full load!
vsetko pri BOX chladici !!!
ehm a co tak si pozriet tcasemax + tdp ?Citace:
Původně odeslal cluzoe
Hřeje se asi jako 0.13um A64ky, tj. cca. dvojnásobně oproti 90nm A64.
mne ta neplota nepripada moc velka "ale to je len moj nazor"Citace:
Původně odeslal Eagle
kupim ZALMAN CNPS7700-CU ale teplota pojde dolu
"len" max 10 stupnov
Docela je znát na výkonu záplata MS na "X2" KB896256 - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=43645 .
U mně teplota 4400 ještě nikdy nepřesáhla 44°C s orig. chladičem od AVC.
uvedom si, aky mas box teraz, a aky si mal predtym chladic ... box co je na X2 je trosku ina kava ako bezne boxy A64iek ;)Citace:
Původně odeslal cluzoe
nieje je to presne to iste !!! na chlp aj konstrukcia aj fanCitace:
Původně odeslal MadCap
jediny rozdiel je v tom ze tento fan toci 3100 RPM
a ten z 3000+ tocil 3400 RPM
chces mi tvrdit, ze si mal na A64 heatpipe box chladic AVC? alebo mas teraz nejaky co nema heatpipe? nemam bohuzial u seba foto, ale X2jky maju "trosku" ine box chladice ;)Citace:
Původně odeslal cluzoe
EDIT: http://www.avc.com.tw/products/oem/list/Z7ub405.htm
http://www.avc.com.tw/products/oem/l...ge/Z7ub405.gif
heatpipe som na 3000+ nemal a tak isto ho nemam ani na 4200+Citace:
Původně odeslal MadCap
pekne foto ale to nieje moj chladic!!!
moj box je bez heatpipe
pockac pockat, to je divne, toto by mal byt (je) standardny box ... mas standardne box balenie? hmmCitace:
Původně odeslal cluzoe
jasne kup v Ageme včera!!!Citace:
Původně odeslal MadCap
2 all : ja som mal trochu iny, ale tiez heat pipe chladic mal mislim 70 mm vetracik a bol vsadeny do rebier na celu jeho vysku { s nim som mal na def 50 st pri zatazi }
a inac ku pretaktovaniu mam to zatial na 11* 242 ale pri 1.5 v v biose { real 1,45 ,ale to je priemer ,max som mal 1.52 a min 1.4 v } teplota 52 -56 st pri zatazi, izbova teplota 25 st
presne ten (zasadeny vetrak) mame aj v testlabe a inak je rovnaky ako ten na obrazku ako tak na to pozeram, je to len facelift ... musim to zistit ako to ma byt realne
btw> ad kup vcera v ageme > nerozbalene, sealed AMD balenie ?
Prostě tento:
http://www.svethardware.cz/sh/media....ElemFormat=jpg
Je potřeba si ale uvědomit, že X2 3800+, 4200+ do 4400+ (OPN: ADV4400DAA6CD) mají 89W. To je stejně jako první Athlony 64, ke kterým se dodávaly klasické hliníkové chladiče bez heatpipes. IMO jsou tyto AVC s heatpipe určeny jen pro modely 4400+ (OPN: ADA4400DAA6CD), 4600+, 4800+, 5000+ a FX55, FX57 a FX60... a samozřejmě pro první várku 4200+. Tyto čipy mají 104 nebo 110W.
hej nebolo to rozbaene!Citace:
Původně odeslal MadCap
a je tam fan co ma na vrchu AMD v tej nalepke
som s toho magor Eagle mam tento 4200+ (OPN: ADV4400DAA6CD) mají 89WCitace:
Původně odeslal Eagle
je to lepsie ako a samozřejmě pro první várku 4200+. Tyto čipy mají 104 nebo 110W ???
prepac za otazku :-)
Athlon 64 X2:
3800+ = 89W
4200+ = 110W do 28. týdne 2005 výroby
4200+ = 89W od 29. týdne 2005 výroby
4400+ = 110W (OPN ADA4400DAA6CD)
4400+ = 89W (OPN ADV4400DAA6CD - od Q4 2005)
4600+ = 110W
4800+ = 110W
5000+ = 110W (ještě neuvedeno - možná ani nebude)
Athlon 64 FX:
FX55 = 104W
FX57 = 104W
FX60 = 110W
Chladič s heatpipes je dle mě určen pro procesory, které mají víc jak 89W (tedy modely se 104 nebo 110W).
dik!Citace:
Původně odeslal Eagle
ak mozem este jednu "blbu otazku"
co je podla teba vhodnejsie na OC (89W) alebo (110W)
este raz dik :-)
Podle mě bude nejlepší na přetaktování model 4400+ 89W. Je totiž nejnovější (společně s FX60) a tyhle nové kusy by snad už měly používat Strained Silicon. To starší modely nemají.
U 4200+ prakticky není na výběr, 110W modelů se dodalo jen pár. A podle mě jsou stejnak lepší 89W.
Tak som ho zasa trocha taktol:
AMD X2 4200+ def-2200 MHz 1.45 v
jeden den zabehu -2750 MHz 1.50 v
Citace:
Původně odeslal cluzoe
...congratulation, to je super ze ide tak vysoko, vzhladom na to ze to je 110W a nie 89W :D
super, dobry kus kremiku ;-)Citace:
Původně odeslal cluzoe
Takova otazka: cim testujete (nebo doporucujete testovat) dualcore? Je znamo, ze jinak super stabilni OC system pri pouzivani jednoho jadra muze padat, kdyz se poradne zatizi obe jadra. Zkousel jsem pustit 2x prime ale proste to nejde :-( Kdyz pustim jakoby dalsi prime, tak se prepne do toho jiz spusteneho.
EDIT: nasel jsem to, treba se to taky nekomu bude hodit: http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=16445
Inak pocitili ste nejaky rozdiel medzi single a dualcore??? Myslim programy, windows atd. Lebo tiez tuzim po dualcore, ale ceny su stale dost vysoke.
ja to testujem na BOINC ratam a obe jadra idu skoto na 100%
pekne sa to hreje :-)
popri tom pusti napr 3Dmark03 a ak to bude drzat tak je to OK
vecsinou potom uz nepadne ani v Prime
ja hej napr pri dekodovani cez AOPR (hladam heslo)Citace:
Původně odeslal kvoco
to ide neporovnatelne lepsie :-) oproti aMD 64 3000+ "2500MHz"
Ja sem to většinou videl testovat pomocí Stressprime puštěný 2x.Citace:
Původně odeslal MV
Ale s tou úpravou primu95 je to možná lepší.
Velice zajimave je to, ze pri zatizeni systemu s 2x prime v nem jde normalne pracovat, okna vyskakujou rychle atd. Neni to proste jako na single core, kde prime totalne zabrzdi komp...
Ze by se obe jadra nepouzivaly na 100% jak pise spravce uloh? (pro ilustraci http://mv.webzdarma.cz/komp/dualcore.PNG )
Myslim, že už to sem nepatří ale to spomalení systému při práci je spůsobeno prioritou Primu95 ten def. má normální podle win. Když nastavíš Blend test tak je hodne zatěžovaná ramka , dá se natavit kolik max bude použitu u mě jeto neco přes 700MB s 1GB ramek a tam už je to poznat dost při nabíháni programů atd. Ale s nastvenim Small FFT sou ramky málo zatěžovany a se systémem se pracuje jako by prime nebyl.Citace:
Původně odeslal MV
na DC procaky pouzivam stressprime 2x s volbou pre 1. a pre 2. cpu (vypnut no affinity), ked to chces hrotit, tak mozes pouzit burnk7 ;)
No skusam znova X2 4200+ uz ide 2805MHz (255x11)
ale na 1.55v uz zacina dost hriat idle ma 41c burn cez 54c
Dost dobry kusok, asi by to chcelo lepsie chladenie ako BOX.
to hej ale necham ho nech sa troca prepecie :-)Citace:
Původně odeslal kvoco
potom tam dam Zalmana a pojde este trocha viac dufam aspon 2900MHz
Nieco ine ako Zalman by som odporúčal -> zainvestuje do niečoho ako Scythe NINJA s 120mm vetrákom..;)Citace:
Původně odeslal cluzoe
Jaké datum výroby máš? Že by už nové strained silicon kousky?Citace:
Původně odeslal cluzoe
Ano, Ninja + Nexus 120mm :-)
ten datum ako zistim?Citace:
Původně odeslal Eagle
pekny chladic :-)Citace:
Původně odeslal GABO
http://www.silentpcreview.com/article251-page1.html
ale dost velky mam strach ze sa tam nebude zmestit
Napr. zo serioveho cisla na heatspreaderi.Citace:
Původně odeslal cluzoe
Pr.: OSA144DAA5BN
CABNE 0528GPMW
To "0528" znamena, ze procesor bol vyrobeny v 28-om tyzdni roku 2005.
OK dik ked budem menit chladic tak tam kuknem a dam vedietCitace:
Původně odeslal Comby
asi zoberiem zalmama 7700 CU ma dvanasku fan
Má... ale pěkně hlučnej.Citace:
Původně odeslal cluzoe
Ako fakt tu nechcem preberat chladice kedze ide o thread X2 ale dvaja ti tu radime ten Zalman NEBRAT. Ako vravim 7700 sa ZALMANU absolutne nevydarila -> otrasne huci na maximalnych otackach. Uvazuj naozaj o niecom inom.
ok zalman nie bude Scythe NINJA :-)Citace:
Původně odeslal GABO
ale spat k vykonu X2 kolko znesie max 1.6v ??? nieje to vela
teraz to skace medzi 1.46-1.52v pockam na ten chladic a zajtra to skusim dat na 2900MHz
ked som testoval fx-60 tak na 2,8 ani prd, takze ak das viac tak mas nejaky magic cpu
ale FX ma ine jadro a vacsiu cache, preto asi nejde az tak taktovatCitace:
Původně odeslal MadCap
no mam z neho radost lebo teraz slape na 2805MHz ale mam tam box a uz hrejeCitace:
Původně odeslal MadCap
ale zajtra dam Scythe NINJA a pridam aj voltaz tak som zvedav :-)
P.S mam tam HT 5X
Jadro by mela mit FX vzdy se strained silicon, coz znamena vyssi max frekvence a navic vetsi ztratove teplo oproti beznym X2. Tudiz je opravdu zajimave ze bezna X2 da stejne jako FX. Pravdepodobne zde bude hrat velkou roli jak moc se povedla obe jadra, cili jakasi symetricnost.Citace:
Původně odeslal kvoco
Co se tyka chlazeni, tak zrovna nutnost pouziti neceho podobneho jako XP-120/ninja je pro mne hranice jit do vodnika.
Nejsou nahodou vsechny 90nm AMDcka Strained Silicon Directly On Insulator? hodne bych se divil kdyby se pro FXka pouzivala zcela jina vyrobni technologie, uricte by s tim meli hodne problemu.
http://www.penstarsys.com/editor/tec...sil/index.html
Kazdopadne dualcore 2.8 je fakt masakr, me ale hrozne laka dat dva dualcore do 2-way desky, protoze to je NUMA :) se 64-bit NUMA-aware linuxem to musi bejt strasna masina...
Nejsou. Původně jsme si to mysleli, ale pak se ukázalo, že jen některá jádra ho používají.Citace:
Původně odeslal Petrik
tak predsa nieco ina ako Scythe NINJA mal som ju v rukach ale je moc velka!
tak som tam dal PRIMECOOLER PC-HC4+ ALCU HyperCool a zatial spokojnost
chladi slusne a teraz mu skusim pridat voltaz nech ide trocha viac :-)
vecer napisem ako som dopadol.
ninja alebo xp-120 by bol lepsi, ten primecooler je vydarena kopia zalmanu , ale hlavnou nevyhodou je ze nema heatpipes , ale velmi pekny vysledok tych 2.8 GHz
Takze AMD Athlon 64 X2
ADA4200DAA5BV
LDBHE 0543RPMW
Z751007J50746
Nejlepsi je opirat sve tvrzeni skoro o dva roky starou propagaci nove technologie. Ono nakonec SS je sice rychlejsi, ale taky vic hreje. Mozna proto se nedosahuje udavaneho 35% narustu frekvenci. U grafickych cipu je analogie v pouziti low-k dielektrika u ATi.Citace:
Původně odeslal Petrik
Je to trochu OT, ale nevite nekdo jestli jsou dualcore Opterony taky SS narozdil od X2? Eagle?
Zatím byly se SS dělány jen jádra SH7 a SH8. Plánovalo se to u dual-core, ale to mělo začít někdy během Q4 nejdřív (a přesně se to neví).Citace:
Původně odeslal richie08
zasa zmena primecooler som zahodil "strasne nieco"
a dal som tam Thermalright SI-120 dufam ze to pojde lepsie
s primecoolerom sa to prehrievalo az na 62c max potom to padlo...
a to pri 2805Mhz
zatial max co to dalo je 2915MHz ale uz to nevoslo ani do okien pri 1.60v
skusim tam dat uz teraz na 1.65v ked to ma Thermalright SI-120
dufam ze to uchladi
P.S Eagle nevies nahodov co to mam za seriu je to SS???
Ved teraz pise ze SS sa pri dualcore iba planovalo
Mam 4200+teprve 2 dny a zajimalo by mne jak otestuji svuj procesor , abych rozpoznal , ze potrebuji tento hotfix KB896256 ! Co vim tak pouze nekdo to potrebuje ..! Dekuji za odpoved
Tento hotfix vyžaduje každý dvoujádrový procesor či dvouprocesorová sestava s PowerNow! či Enhanced Intel SpeedStep.Citace:
Původně odeslal dumar
Ok ale na vzduchu je to uz take rozumne zdrave maximum pre 24/7 a niekedy pridavanie voltov ani nepomaha, tak to dobre otesti a porovnaj. Samozrejme ak chces tak tam narvi kolko chces ;) . Inak ak to s 1.6 ani nebootne, tak myslim ze ti moc 1.65V nepomoze .. ale uvidis sam ako to dopadne.Citace:
Původně odeslal cluzoe
ako so povedal max som mu dal 1.6v a islo to 2915MHz ale do okien to nevoslo "padlo" pri nacitavani do win ale mal som tam este box chladicCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
1.65 som este neskusal
chcem pockat tyzden kym sa zapecie nova pasta :-)
Zatim jedu 10x245 a 1.375V , ale chci tam dat novejsi bios[704-2BT] a pak to zkusim vice potrapit!
Toledo 4400+ mi jede 2640MHz na 1,504V, ale už t trochu víc topí - 2,6GHz na 1,44V je v pohodě studené...
2 darth maul : ta voltaz je vo winoch ? lebo ja mam v biose nastavene 1,525 v ale vo winoch to ide len na 1,49 v, ale niekedy to nachvilu vyskoci na tych 1.53 v
inac 2663 mhz pri real 1,49 v
to je maximum 2663MHz co si dostal s tej x2 4400+ ???Citace:
Původně odeslal Janosik
P.S mne to vo win tiez skace medzi 1.49-1.50v
Jj, je to v CPU-Z, ale zase to drží stále na stejné hodnotě.Citace:
Původně odeslal Janosik
Při 2640 MHz na 1.504 V mi v prime jedno jádro po půl hodině hodilo chybu - druhé jede v pohodě... :(
2all : ja neviem ci je to sposobene mojou osobou alebo niecim nadprirodzenym ale este sa mi nestalo aby som v biose nastavil hodnotu povedzme 1.5 v na cpu a ked vojdem do vidiel tak by som ju tam aj videl { co je este pochopitelne } ale mne hodnota nielen ze poriadne klesne povedzme na 1.44 v ale dalej aj stupa aj klesa takze po nejakych 10 hodinach po spusteni pc mam v speedfane taketo intervaly { hranice } voltaze : pri 1.5 v v biose mam vo win hodnoty min = 1.39 v a max rovnu 1.525 v a priemer je vyratany na 1.46 volta takze neviem ci sa mam drzat tychto primernych hodnot alebo maximalnych hodnot za predpokladu najvyssieho bezpecneho napetia do 1.55 v pre dlhodobu prevadzku. No a to este neratam ked jadro zatazim na max t.j. 2*100 percent tak mi ide voltaz okamzite dole z 1.46 na 1.41 - 1.39 volta . Ked je idle ide zase na uroven 1.46-1.49 volta .
PS : mohol by sa k tomuto problemu , vyjadrit aj Eagle ? ide mi o to, ktoru hodnotu z tychto uvedenych, mam vziat ako meritko max. voltaze pre dlhodobu prevadzku ....
evidentne ten zdroj nestiha alebo ta dfi doska vypisuje strasne haluze .. to skakanie nieje normalne :lol: skus prehodit tagana a enermaxa
no umna je to presne opacne ked je zataz 2x100% tak voltaz ide z 1.49v na 1.51v a tam sa drzi!Citace:
Původně odeslal Janosik
Moje troska do "mlyna" :
X2 3800+ max. 2550Mhz@1.55V BIOS
X2 4200+ max. 2450Mhz@1.55V BIOS (hnusnej kus)
X2 4400+ max. 2650Mhz@1.50V BIOS
X2 4800+ max. 2790Mhz@1.55V BIOS (luxusni kousek)
FX-60 max. 2800Mhz@1.55V BIOS (mozna je to ten co testoval MadCap)
Ted mam doma dalsi 3800+ a v pondeli prijde dalsi 4400+ tak uvidim, mely by to byt uplne posledni varky z vyroby...
PS. vsechny hore uvedene hodnoty 24 hodin dual prime stable.
nazdar OBR :-)Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
no cakal som viac od tej 4800+
aspon 3200MHz
Ojojoj! 3200? 3200Mhz davaj chlapci co maji Vapochill LS! ! a ne vzduchem chlazeny kusy! Koukni na FX-60, maximalka 2800MHz za cenu 2x takovou co 4800+, ja do nich nechci davat vic nez 1.55V BIOS(1.52 real), takze MOZNA bych se dostal na 2900Mhz pri 1.6V ale to si se Zalmanem netroufnu... ono 2800Mhz je dost velka brutalita, na 2800Mhz dava moje stara X1800XT@PE pres 10 000 3dmark05.Citace:
Původně odeslal cluzoe
no "jirii" tu z fora ma MACH II GT a ide mu 3250MHz
mne ide 2800MHz a mam tam teplotu full load 50-51c po hodine a uz sa nezvedsuje.
tak s vodov ta 4800+ musi dat aspon 3000MHz bez vecsieho problemu.
aspon by som to cakal zo skusenosti z mojej 4200+
u X2 je vysledek nevypocitatelny vic nez u single-core, viz muj post predtim, muzes mit vedle sebe 2x 3800+ ktery se maji stejnou serii a vyrobni cislo podobny, jsou zkratka kousek od sebe a jeden dava 2700Mhz a druhej sotva 2450Mhz, to se neda rick ze 4800+ pujde nad 3GHz, jak rikam nedavam vic nez 1.55V, a netvrdim ze na 1.60V real nepujde na 2900Mhz a vic ale spis o tom pochybuju...
PS. znovu predkladam tu FX-60, to by mel bejt nejlepsi kus kremiku ze vsech, a vidis ani MadCap ho nedal nad 2800, me se ho podarilo stabilne jet na 2800Mhz ale vic nechtel jit ani pokusne na 1.60V, X2 je proradnej a neodhadnutelnej...
Az schrastim ten nove "Like Vapochill LS" od OCZ, tak urcite pujde ta X2 4800+ na 3.5Ghz jako vsem na XSforu, a to bude parada, ale do te doby 2800Mhz jako max...
Buďto má deska zcela neadekvátní napájecí okruhy nebo tvůj zdroj nezvládá.Citace:
Původně odeslal Janosik
Jako horní hranici musíš samozřejmě brát tu nejvyšší hodnotu.
Zdravim, nechci ti kazit radost a naladu, ale ten phase change cooling od OCZ, co na tom dela i chilly1 nebude mit takovej vykon jak Vapo LS nebo Mach II GT. Jestli jsi si o tom dost nastudoval tak by ti to melo byt jasny. Dalsi vec ono to chvili potrva nez se acne vubec vyrabet a nez se dstane do Evropy to teprve.....Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
Psal sem si s chilly1 a je to mysleny jako zakladni, samozrejme to bude lepsi nez wc, ale kdyz budes chtit neco mach II GT nebo Vapo budes muset o dost priplatit,ale to uz je zase jina vec...
2 cluzoe : tak s vodou my ta x2 4400+ da 2750 hmz pri 1.55 v v biose ,teplota do 50 st. celzia
2 all : nevie niekto ,ako by som mohol opravit tie velke skoky v napati { teda bez vymeny hardwaru samozrejme :-) } ,lebo myslim ze to je hlavny dovod nestability u mna, zdroj mam enermax 465 a doska dfi nf3 ultra d
janosik: zdroj i deska ma byt v pohode, ty skoky v napeti jsou ale silene - koukni se na napajeci okruhy na desce a okoli kolem toho. ja jako problem vidim vodni chlazeni - nejspis protoze tam nemas dostatecny proud vzduchu, tak se ti neco prehriva [pisu z vlastni zkusenosti] taky mam vodnika a na urcitych mistech musim mit aspon maly proud vzduchu. jestli mas aspon nejaky multimetr, co meri teplotu, zkus zmerit teplotu na urcitych mistech. tady mas termalni snimky dfi nf4, o trojce nevim, snad ti pomuzou jako navod, kam se asi kouknout - http://www.bigbruin.com/reviews05/nf...dex.php?file=1
rekl bych ze mas naslapnuto na likvidaci desky.
2short24 : heh tak teraz si vedla , doteraz, a je to 2 tyzdne dozadu ,som pouzival este vzduchovy chladic TT big typhoon a napetie skakalo tak isto a kedze viem ze ked ma clovek vodnika, tak treba ofukovat aspon mosfety { ci ako sa tomu nadava :-) } a kondiky hned pri nich a to aj robim ....
Nejaky teplomer nemam, ale mam skrinku kde su tri tepelne cidla, ktore by som mohol vyuzit { myslim ze su nakalibrovane dobre } len neviem ci by nahodou nevyvodili skrat pri dotyku s nejakymi suciastkami na doske ......
no ale ja mam skor problem s kazdou doskou a kazdym cpu ktore som doposial mal ,to napetie my skakalo vzdy a to az po rozhranie 0,1 V co je podla mna vela,
takze naozaj neviem co sposobuje to velke skakanie a dost ma to hneva ...
a, sorry netusil jsem ze ti to takhle blblo i se vzduchovym chlazenim, to je pak jineCitace:
Původně odeslal Janosik
b , pokud jsi menil desky, tak skutecne nezbyva nez se kouknout na ten zdroj anebo
c, muzes mit problemy v siti [stary barak, blbe vedeni] pak zmena zdroje nepomuze
Takže som to potestoval:
Viac ako 2805MHz pri 1,5v z neho stabilne nedostanem.
A to pri nastavení HT 5x
RAM T1 cl 2,5 pri 2,8v čas. 3-3-7
Teplota idle 37c burn 51c
Ako so už písal ide aj viac ale nieje to stabilne...
napadlo ma co takto kupit APC aj s vyhladzovanim napetia .... tznm ze by si mal mat furt 230v nech sa deje cokolvek ... myslim ze apc to vyrabalo... este ma napadlo skusit pozicat iny zdroj myslim ze v bgs sa daju pozicat na zalohu alebo nejaky manipulacny poplatokCitace:
Původně odeslal short24
HT 5x při 255MHz ?? Není to trochu moc?Citace:
Původně odeslal cluzoe
2 Don Carlos : ja myslim ze je to vela : 5*255 = 1275*2=2550 neviem coho :-) , ale v kazdom pripade je to blbost, alebo velmi dobry kusok . Ked som mal este 3500+ tak mi isla na nejakych 1125 ,ale to bol vrchol ,od tejto hranice mi uz nesla grafika{ monitor zhasol } ......
2 all : neviem ake zdroje mate vy, ale ja som zistil toto : ten enermax sice je 465 W a ma na 12 V az 33 A, ale je to iba verzia ATX 1.2 a mam doma este chieftek 360W ale ATX ver. 2.0 a ta uz ma delene vetvy cize 12 V 17A + 12 V 18A a ked som ho zapojil do dosky videl som omnoho lepsie grafy priebehu napatia cez speedfan { neskor bol interval min / maxsice taky isty ako s enermaxom ale a to je podstatne, si pomerne dlho a aj pri zatazi na 2*100 percent drzal rovnu hladinu bez velkych vychilok hore ci dole }. Cize vysledok je asi taky, ze potrebujem silny zdroj z delenymi vetvami na 12 V+ :-(
preco? moc? ked to ide! :-)Citace:
Původně odeslal Don Carlos
no ja som vlastne este ani HT 4X neskusal...Citace:
Původně odeslal Janosik
skusim ci to bude stable lebo precesor ide este kludne 100-130MHZ dalej
No protože základní hodnota je okolo 1000MHz a plus mínus 10% nemá žádný vliv na výkon - jenže Tobě to vychází kolem 1275MHz a tím zbytečně zatěžuješ součásti desky... Teď to možná jede, ale to neznamená, že se to nemůže časem právě kvůli tomu sesypat.Citace:
Původně odeslal cluzoe
Dobrý dôvod dám to na HT4x len skusim co to daCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Zdravim,dneska jsem si objednal 3800+x2 ze serie CCBWE 0550UPMW,jsem zvedavej jestli pujde alespon trochu pretocit.V pondeli az dorazi,tak dam vedet.
Tak konecne novy bios a trochu jsem pridal na napeti 11x240 =2640MHz pri 1.45V ! Vic mu zatim davat nebudu ! Mozna pozdeji...se pokusim najit maximum!! Zatim hooodne spokojenej
tak nepomohlo zatial stale len 2805MHz nepomohlo ani HT4xCitace:
Původně odeslal cluzoe
ale este budem laborovat... sak este aspon 100MHz stable nech je sranda :-)
2 cluzoe : a ty mas ramky / cpu 1/1 ? Mozno delicka by pomohla ,ale zase pojde dole trochu vykon , mozno len spravne casovanie pameti
btw : ty mas aky zdroj, nejak to neviem z tvojho popisu vylustit :-)
hej ramhy su na1/1Citace:
Původně odeslal Janosik
a zdroj mam akasa 400w model:AK-P400FG BL
Dnesni skouska 3800+ 200*10=2000 / HT5x / 1,35V(relane1,37)
240*10=2400 / HT4x / 1,37V(realne1,4) / FSB(pameti) 200
Testy OK :)
Edit:
245*10=2450 / HT4x / 1,37V(realne1,4) / FSB(pameti) 205 OK
250*10=2500 / HT4x / 1,4V(realne1,42) / FSB(pameti) 210 SELHANI
-asi nezvladaj pameti,nebo male napajeni na procak,ale asi to nebudu skouset...
AMD64 TCaseMax - v1.18
----------------------
CPU Information (CPU #1):
Standard CPUID: Family: F, Model: B, Stepping: 1
Extended CPUID: Family: F, Model: 2B, Stepping: 1
CPUID String: 20FB1
Processor APIC: 0
Processor: AMD Athlon 64 X2 3800+ (Manchester)
CPU Speed: 2402.56 (240.26 x 10.0)
Revision: BH9-E4
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 63C
TDP: 65.6 Watts
AMD64 TCaseMax - v1.17
----------------------
CPU Information (CPU #1):
Standard CPUID: Family: F, Model: 3, Stepping: 2
Extended CPUID: Family: F, Model: 23, Stepping: 2
CPUID String: 20F32
Processor APIC: 0
Processor: AMD Athlon 64 X2 4400+ (Toledo)
CPU Speed: 2600.40 (260.04 x 10.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 55C
TDP: 65.0 / 40.6 Watts
Koupil jsem mu nové 2x1GB Corsair XMS Platinum, které jedou DDR520 CL3 4-4-8 1T a moc jim to spolu chutná... :D
Ja tu len hodim odkaz kde sa dostali s DC CPU (Opteron 165) na 3GHz a to na vzduchu z 1.45V...
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=89042