Otazka viz nadpis, jakej FW pouzivate a jak jste s nim spokojeni? Co vam na nem vyhovuje/vadi?
Printable View
Otazka viz nadpis, jakej FW pouzivate a jak jste s nim spokojeni? Co vam na nem vyhovuje/vadi?
Ja myslim ze je to celkem zbytecnej dotaz, stejne se v drtive vetsine dozvis ze mutace Keria :wink:
Kerio Personal 4 neco, spokojenost.
jeste neni od veci Sygate Personal Firewall.
Jinak samozrejme tohle pouzivam kdyz jsem nekde out, doma mam linuxovej firewall.
iptables - spokojnost maximalna ;D
packetfilter, ipfilter, ipfirewall, netfilter, winipfirewall ...
vsechno docela kvalitni kody... jsou serazeny podle toho jak je mam rad :)
laicky to zhrniem asi tak, že pod linuxom používajú volake filtre a tabulky či čo, a pod windowsom kerio winroute/personal firewall. Zanedbatelný zvyšok sveta tam má outpost, zonealarm alebo norton internet RAMžrúta.
:wink: ;D
Odkedy používam KWF, bolesti chrbta sú preč. :idea:
na kerio nezapominejte hlavne az budete resit proc vam jde sit 3mbps a cpu mate vytizeny na 100%
iptables + par rozsirujicich modulu (ipp2p) a spokojenost maximalni 8-)
Je treba si ale uvedomit, ze tohle je packetovy filtr, ne aplikacni firewall, ktery stejne v unixovem prostredi postrada smysl a na routeru uz z principu (pristup ze site, identifikace max. IP, MAC, typ sluzby a port) take.
Ja pouzivam Outpost a zatim celkem OK. JAkej na nej mate nazor?
Po testech ruznych FW a zvazeni vsech rizik sem FW zrusil uplne. Podotykam ze sem za NATem + par forwardlych portu. Presne viz Fox, neunosna zatez CPU, nizka prenosova rychlost po LAN => naprosto nanic.
Naprosto stejna situace u mne.Citace:
Původně odeslal Jezevec
KPF... kdyz nejsem na nezu tak ho vypnu, sit pak beha svizneji....
presne tak, zere to konektivitu, cpu a pamet. kdyz u kompu nesedi zrovna nejaky zacatecnik, tak si muze trochu davat pozor a o zbytek se postaraji ad-aware a podobne dobroty
Samozrejme ten KWF+NOD mám na serveri, s ktorým sú ostatné PC spojené switchom, takže moja sieť funguje na plné obrátky. :idea: ;D ;D A rýchlosť do/z internetu je aj tak daná mojim providerom, čo zdaleka nieje 3Mbps. :idea: Na jednotllivých pc sú uz len aviry s anti-adwarovými dobrotami.Citace:
Původně odeslal bananalama
Kerio a je to podla mna dost v poho
To mluvíš o Linuxu ? Nepoužíváš žádny ipxxx ?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Mam Linuxovej router, a co se tejce FW bavime se o widlich ne ?
Co si myslite o Tiny Firewal Pro 6 a Agnitum Outpost Firewall Pro v2.5 ? ktory z nich je podla vas lepsi co do funkcii a zaroven zabera co najmenej systemovych prostriedkov ?
No ja pouzivam Outpost, mozna sice chvilku trva, nez si ho clovek nastavi takrikajic k "obrazu svemu", ale pak je to pohoda a zere imho celkem minimalne...
Ja som bol donedavna velmi spokojny s tou Tinkou(v5.5 neskor v6) ale skusil som par leak firewall testov a velmi sa nepochlapila...tak som skusil Agnitum Outpost Firewall Pro v2.5 ,ktory sa dokazal ubranit drvivej vacsine testov ,ale zaberal viac sys. prostriedkov...
Ja nevim, me tech asi 8 mega pameti a trosku casu CPU za to proste stoji :wink:Citace:
Původně odeslal assland
na notase pouzivam k maximalnej spokojnosti Sygate a na WS nemam nic pretoze ma chrani na lokale server kde su iptables :)
Blbost Kerio konektivitu nežere. A když tak tak KB mně nezabije.
Kerio rulez pro ALL windows doporučuju, jasný že IPTABLES jsou lepší.
Ja pouzivam uz asi rok SYGATE PERSONAL FIREWALL a som spokojny :wink:[/b]
no já používám Outpost a a žere mi 6 mb paměti, CPU skoro vůbec takže spokojenost
Jestli rikas 3MB vs 10MB/s rozdilu "par KB" tak budiz. Uplne stejne se mi chovaly 4 ruzny SW, takze FW (pod widlema) je v pripade pouzivani LAN na prd. Ve vsech pripadech zatez CPU 100% (XP-M 2600@3100) pri prenosu pres ftp. Pod Linuxem pri ftp (a s FW) zatez CPu +- 0.Citace:
Původně odeslal wolfstone
S tým drastickým znížením prenosu aj 100% vyťaženie CPU je to absolutna pravda. S tým sa nedá nesúhlasiť. Preto treba Kerio použiť len ako bránu do internetu. Tam to tak nevadí, ak to zároveň nieje server aj pre vnútornú sieť.
Ja som aj chcel skúsiť spraviť si linuxový server ale keď som si začal čítať návody na root.cz tak sa mi zježili chlpy aj tam kde nemám. Rýchlo som zutekal k intuitívnym win. :oops:
Aha :o . No já to používám , žádný problémy nemám.
Pouzival jsem k velke spokojenosti Kerio, ale na nove masine mi delal neplechu s nekterymi gamesami. Presedlal jsem na Outpost a prestoze je o dost mene uzivatleky prijemny je nepochybne zase o nejaky ten krok dal. Ale je to placeny :( Bez FW ani ranu na widlich.
ja si myslim ze netreba pouzivat kerio a skusit nieco lepsie viz.Outpost /Tiny . Ja mam zatazenie okolo 10-15% a to mam vselico mozne aj nemozne spustene a taham cca 10Mbit :)
Chci se zeptat, je mozne nejak prejit z Pro verze Outpostu na tu Free?? Stahl jsem si free a po aktualizaci mi to udelalo automaticky Pro verzi, ktera je jen 30 dni trial a za 7 dnu mi konci :( A i ta Free verze naprosto splnovala moje naroky... Vi nekdo jak na to? Resit to odinstalovanim ty Pro a novou instalaci Free verze se mi moc nechce... Navic by to po par dnech stejne udelalo totez, ne?
pokud se chcete zbavit vyrizeni procesoru serveru na 100%, nebo proste na hodne % a taktez zpomalovani prenosu, muzete vypnout filtrovani paketu v lokalni siti, ale nedoporucuji to lidi z keria, navod na WINROUTE FIREWALL, prevzato z anglickeho fora:
doma toto pouzivam a naprosta spokojenost.Citace:
You can disable the firewall on your LAN nic
HOWTO:
Stop Winroute Service
Go to C:\Program Files\Kerio\WinRoute Firewall
Open winroute.cfg with a TextEditor
Search for <list name="Interfaces">
Look up your Interface there and change <variable name="FirewallExclude">0</variable> to 1 so it would say:
<variable name="FirewallExclude">1</variable>
Save the config
Start Winroute Service
This should stop the firewall on the interface you put it to 1.
Warning:
Winroute will not firewall on that nic anymore so everything can go throug it.
jedina vec ktera pak kravi je pripojeni na ftp na internetu, je nutne pouzivat pouze pasivni rezim. proc, to nevi ani sami autori.
hlavne pozor, vypnout filtrovani paketu muzete pouze na rozhrani napr. pro lokalni sit, nikoliv pro internet, to by byl firewall k nicemu.
Co se zatizení CPU tyce,tak me nejvic vytezuje NOD32, kdyz kopiruju z disku na disk je to OK,ale treba pri FTP prenosu, pokud je zaply rezidenti sit, je vytizeni CPU na 100%.
Jinak jsem zkousel prejit z Keria na Outpost a nejak jsem se zalekl toho nastaveni co se tam na me vyvalilo :roll: ....takze zatim u Keria zustavam,ale snad se tim Outpostem nejak prokousu.
Prosimte a co mas za problem, s Outpostem? Klidne ti zkusim poradit...Citace:
Původně odeslal jago
No a proc si nedas iptables na windows? Ted to chci vyzkouset v praci, bo ty s...oidni win firewally me uz slusne receno vadi :(. Bohuzel po utoku nejakyho sitovy cerva po firemni siti se bez nejakyho FW pro WirNT neobejdu.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Bylo to jen tak letem svetem seznameni....ale mel jsem z toho pocit, ze to proste neni dobre nastaveno, nenasel jsem veci, ktere jsem hledal....az si ho znovu nainstalim a budu ho nastavovat, tak se ti uroco ozvu, dik ;)Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
dotazky ohledne Outpostu:
1)jsou tam nekde statistiky o rychlostech stahovani... ?
2)O co je ochuzena free verze od PRO:u Keria je to o bezvyznamne prkotiny,je tomu i u Outpostu
3)registruje to jestli aplikace spousti jinou aplikaci.... to se mi u Keria zda celekem good,obcas mi to odhali i nejake zaskodnicke programky.
Ad 1) Rychlosti myslim ne, ale objem dat je tam samozrejme...Citace:
Původně odeslal jago
Ad 2) Nevim presne, to co jsem chtel umela i Free verze :)
Ad 3) To netusim... Ale registruje to jakejkoli pokus o jakykoli spojeni siti... Vim co myslis, Kerio jsem driv mel taky, ale vazne nevim, jestli tohle Outpost ukazuje...
Rozdiel medzi Free a PRO verziu je dost velky ...staci pohladat par leak testov cez google a uvidis sam..
Ja pouzivam Outpost 2.5.375.375 a nemuzu si stezovat. Predchozi verze trosku padala, ale ted uz je to OK. Co se tyce nastaveni, jsou tam nejaky predvolby typu browser, e-mail klient, FTP klient, atd. ale nekdy si to clovek musi rucne doladit, ale neni to nic slozityho. Kerio jsem tehdy taky zkousel, ale prislo mi az moc ukecany.
Rozdily mezi Outpost FW Free a PRO:
http://www.agnitum.com/products/outpost/profree.html
Cestina pro Outpost:
http://cestiny.idnes.cz/po/outpostfirewallcz.html
Neco malo v CZ:
http://www.sdileni.cz/phprs/view.php...nku=2004071201
Citace:
Outpost patří k jedním z mála firewalů využívající možnosti nezávisle vyvíjených plug-inů. Za zmínků kromě pluginu pro blokování reklam, detektora útoků stoji především Blockpost. Ten slouží podobně jako například PeerGuard. Tedy blokuje nežádoucím veřejným činitelům (RIAA...) k přístupu k vašim datum. Samozřejmě nebyl by to firewall, kdyby dokonale neplnil úlohu nepropustného štítu. A Outpost ji plní nadmíru dobře. Příkladem vám mohou být různá ocenění. Z podporovaných ochran jmenujme například Full Stealth Mode, Anti-Leak a MD5 Authentication.
Pouzivam KERIA Personal 4 a robi mi to dost neplechu na pc.OS je win98se.Dost casto sa stava ze vytuhne PC a ked natvrdo resetnem tak pri scandisku opravuje nejake kerio sucasti(cize to bude sposobene zrejme keriom).Momentalne to robi aj take blbosti,ze to hadze hlasku ci povolit alebo zakazat aj na softy ktore mam napevno odfajknute a ked dam povolit a dam aj fajku tak po restarte to robi znova.Cize dost bieda.PC chrani v pohode,ale su s tym starosti.
Asus wl500gx Deluxe - takze modded Linux ;)
taktez za NATem - Asus WL-500b
PC: Outpost
NB: Look 'N' Stop
tak když se mi aktualizoval Outpost Free tak vždy po aktualizaci se rovnou přepnul na Pro a chtěl registrační klíč, tak nevim asi se u Free nesmí aktualizovat ???
Taky se mi to stalo, a pekne me to s..e :(Citace:
Původně odeslal sebad
Kuknite sa tu: http://personal-firewall-software-re...enreviews.com/
A ja som si vzdy myslel, ze ZONEALARM je taky detsky.
Koukam, ze Outpostik se umistil hned v tesnym zavesu :wink:Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Chlapi, potrebuju FW, ktery bude dobre spravovatelny skrz domenu v siti - tj. zakaz zmeny pravidel uzivateli, ale exportovatelna pravidla a jejich tlaceni pres GPO do kompů. Myslite, ze staci vzit .cfg od Outpostu a posilat jej pri loginu na stanici?
Mno hlavne si nejsem jistej, jestli ti pujde ten zakaz zmeny pravidel uzivatelem...Citace:
Původně odeslal Harry
Nic proti, ale podle jednoho testu bych se ani náhodou neřídil. I tak mě to ale pěkně překvapilo.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Používám Agnitum Outpost Firewall a myslím, že je to vynikající firewall.
Někdy budu muset zkusit Zone Alarm, ale nějak jsem k němu měl odpor. :-)
Ja na ZoneAlarm taky slysel vetsinou slova chvaly, na druhou stranu ten Outpost mi supr vyhovuje a nemenil bych :wink:Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Tak jiz nepouzivam KPF. Duvod je zde.
Outpost Firewall rulezzz!
Tak to zrovna umi (nastavi heslo na cfg, pripadne i log a zastavovani servisy), zkouseno na verzi 2.5.375.4822 (374).Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
našel si tam tu funkci Enable the Host Intrusion and Prevention System (HIPS) jako byla v KPF?Citace:
Původně odeslal howard
No vida, tak to jsem nevedel, dik za tip ;) Ja po tom ani moc nepatral, protoze to nepotrebuju :)Citace:
Původně odeslal Harry
Nenasel...ale me to nedela problemy...UT2004 bezi normalne, C++Builder normalne debuguje...Citace:
Původně odeslal sebad
Mimochodem, ten Outpost ma v systray porad modrou kulatou ikonku, na ktere je otaznik, je to normalni, nebo mu neco schazi?
howard: ikona s otazníkem znamená, že je v režimu učení. tzn. máš nad tím plnou kontrolu a vše si definuješ podle sebe.
Pak tam máš funkce "většinou povoleno" a "většinou zablokováno".
no mě furt C++Builder hází <>oviny :evil:Citace:
Původně odeslal howard
ale když dám Firewall mod Normal místo Stealth tak to jede,tak asi budu muset jed na Normal :?
Ten Outpost pouzivate v plne, nebo free verzi ? Momentalne mi konci predplatne NISu a asi ho nebudu prodluzovat, tak by me zajimalo jaka je zkusenost s free verzi Outpostu.
u Free verze se nedá aktualizovat,automaticky se to přepne na FullCitace:
Původně odeslal simhap
Presne tak... Po prvni aktualizaci ti to prejde na Pro, s lhutou asi tricet dni...Citace:
Původně odeslal sebad
mno ....
momentalne pouzivam Sygate Personal Firewall 5.6 build 2808 a su spokojenej..pohoda... ;D
winroute firewall 4 ;D 5 a 6 jsou pomalé
jedině iptables:-)
je to dost geniální věcička
Ja pouzivam ten, co je integrovany ve Windows XP a nestezuju si ;D Obcasne testy Ad-Awarem a NOD32 neukazuji na nic podezreleho, takze nemam duvod se nejak znepokojovat. Navic nevim, co by nekdo tim, ze me hackne ziskal (GPRS je nejlepsi firewall :D ). Zkousel jsem i Kerio, ale ten byl az moc narocny na systemove prostredky.
Sygate Personal Firewall.
Nooo, je fakt, že GPRS je Firewall sám o sobě :wink:Citace:
Původně odeslal motorolarulez
Kdyz je tu par odborniku outpostu nebo jak se to pise :-) Mel sem ho na pocitaci asi 2 mesice a proste bud sem slepej a nebo nevim ale nemohl sem najit kde povolit ping protoze ten mi po siti nesel po vypnuti fw ano.
EDIT nebo za to mohl ten mod z tech co jsou mozne ? Jak se vubec mezi nimi prepina ?
Options---Plug-Ins setup---system---ICMP, melo by to byt tusim Echo Request a Echo Reply...Citace:
Původně odeslal JERROME
Nevim, jaky mody mas na mysli? Jako Block Most, Allow Most, Rules?
Nebo jak se jmenujo... A nebo Normal/Stealth?
ja teda taky jedu na outpostu, ALE ted nedavno mi zacal blbnout.. a je to JEN takova malickost.. po kazdym restartu masiny si nepamatuje ktery aplikace muzou na net.. takze mi vyskoci miranda, skype, firefox, thunderbird... a ja dam dycky povolit.. a priste je to zas to samy..
ted sem tu laboroval s keriem a zone alarmem.. pak sem teda uuplne odinstaloval outpost (uz sem ho totiz i preinstalovaval)(procistil registry, promazal program files) tak uvidime.. uplne se bojim vypnout kompa aby me to zejtra nepotkalo zas..
Já tedy používám Outpost více jak půl roku, stahuju každou novou verzi a zatím jsem nenarazil na žádný problém :-)
Jedna lamacka telegrafni, Outpost je pouze Personal Firewall nebo funguje i jako router?
Na server pouzivam KWF (na iptables si porad netroufam :)), tak premyslim o nejake alternative.
iptables... to je podle me jedine jednoduche a pouzitelne ;D
nebo pf na freebsd, openbsd a snad i netbsd, to by melo byt daleko lepsi nez iptables, co jsem tak cetl a konfigurace je jednoducha a dokumentace hafo.
U sebe nepouzivam zadny, nemam ani antivir. Ted tu mam avast, protoze jsem byl na lance a nic, to same i nod, zase nic. Nenainstaloval jsem ani SP1. A nevim jestli se to nejak neprotezuje ta bezpecnost.
Ale je pravda ze pres modem, to bylo o necem jinem. Ted se pripojuju pres wifi.
Outposta uz nejakou dobu nepouzivam, ale aspon co jsem ja mel, tak routovani neumel :)Citace:
Původně odeslal WereWiking
Zvladnu to jako stredne pokrocily Windows user a linuxova lama? Nevim nevim, jak by u me dopadla instalace Linu bez GUI :)Citace:
Původně odeslal Opty
No, v pravde receno, jsi celkem odvazny. Tvrdis ze mas Windows XP bez servicepacku? hmmm...Citace:
Původně odeslal almanil
ja osobne si taky s antiviry hlavu nelamu, stejne tak svuj sygate personal firewall mam vetsinou stale v rezimu allow all - ale to proto, ze se pohybuji s notebookem v oblastech krytych jinymi firewally - bud ipf v solarisu nebo proste iptables na linuxu .. v nekolika pripadech isaserver na win + pred tim dalsi iptables ;D
zapinam ho jen v pripade ze se pripojuju pres wifi nekde na ulici.
gprs, stejne jak cdma, ktery taky pouzivam, je tak brutalne NATovany, ze pres to nic projit nemuze ;D
ostatne - vetsinou mam nainstalovany avg7free, ted jsem tedy testoval NAV 2003 a 2004, ale nijak moc me svou "nenarocnosti" nepresvedcila ani jedna z uvedenych verzi; takze ted nemam nic a vratim se pro dobrej pocit k avgcku asi.
jinak antispyware mam ted nainstaleny spybot, obcas adaware, stridam to dle nalad a pocasi :lol:
NOD + iptables na routry all the way ;) na notase podobne ako marty sygate alebo nic zalezi kde som :)
myslim ze na to existuji i nejaka graficka udelatka popr. hotove skripty... prinejhorsim se naucis pracovat v konzoli ;D stejne je dobre si o tom neco precist (root.cz, petricek.cz)Citace:
Pokud umis cist ...Citace:
V tom pripade si jeste musim vyzjistit, jak vhodne na linu alternovat PtokaX a YnHUB (verliba nevim nevim) a muzu jit na to :)
Také nemám nainstalovaný/stařený žádný bezpečnostní ani jiný upgrade win (cd SP1). Používám Outpost Firewall, jsem maximálně spokojenej. SP2 sem si jednou nainstaloval, ale na starším PC mi připadlo že celkově nějak víc žere systém a taky tam pořád skáčou nějaký trapný obrázkový tabulky, fuj, bléé, od té doby ee, a taky mi to nechybí :) Používám asi rok, Rozšířil jsem ho i mezi své známé co měly nic/kerio/Norton a jsou taktéž spokojení, doporučuji :wink:
Tak jsem se vratil ke Keriu 2.1.5 a asi u nej na delsi dobu zustanu.
Ja pouzivam NVIDIA Firewall 2.0.
http://www.xbitlabs.com/images/mainb...rce4/sne-1.jpg
Asus WL500GX... na kompu uz nic neni potreba ;)
ipfilter na routeru
Potreboval by som v Outposte povolit zdielanie internetoveho pripojenia, 2 pc mam prepojene cross kablom, zdielanie suborov funguje, rovnako aj internet na oboch, no po spusteni outpost mi na druhom pc zablokuje net (moznost "allow all" ho zase povoli). Vie niekto, kde to nastavim? Dik.
iptables based on SuSE
IMHO zvládne, první linux mi nainstaloval kamarád (RedHat) a naučil mě příkaz shutdown :)
o iptables jsem si přečetl ale oproti ostatním linux lamám sem měl velkou výhodu v tom, že o sítích vím dost a věděl jsem co po tom firewallu chtít jen nevěděl jak to napsat.
Stáhni si liveDVD SuSE 10.x a při instalaci si vyber textový režim a v nabídce software si vyber minimální systém v textovém režimu. Pro připojení pak stačí putty. Já si ještě přidávám z balíčků mc (pro editaci a kopírování souborů, bo sem pořád ještě linux lama) a další. Abych to dělal stejně, tak jsem si napsal vlastní návod i pro ostatní lamy.
(na disku jsou tyto balíčky stažené z internetu:Kód:Start instalace
· nastartovat z DVD
· v startovním menu stisknout F3 – options instalace a vybrat si F3 – TEXT mode
· spustit instalaci
Nastavení pro instalaci
· English (US) – [Next]
· Yes (souhlas s licencí) – [Next]
· Region: Europe, Time Zone: Czech Republic, Hardware Clock: Local time – [Next]
· Desktop selection: Other – [Select], Alternate desktops: Text mode – [OK], – [Next]
· Partitioning: Create Custom – [Next], Custom partitioning – [Next], Delete – [Yes], Create – Primary – [OK], File system: Swap, Size – End: +2G – [OK], Create – Primary – [OK]– [OK] – [Finish]
· Software:
o Filter – RPM Groups – Productivity/File utilities – přidat: mc
o Filter – RPM Groups – Productivity/Multimedia – přidat: mkisofs
o Filter – RPM Groups – Productivity/Networking – přidat: bind, dhcp-server, lynx, ppp, pptp, tcpdump, wget, whois, xinetd
o Filter – RPM Groups – Development – přidat: gcc, lzo, perl-NetSSLeay
o Filter – RPM Groups – Hardware – přidat: smartmontools
o (Instalace by měla mít 567.7MB)
· [Accept] – [OK] – [Accept]
· Confirm Instalation: [Install]
Nastavení po 1. restartu
· Password for System Administrator: zadat heslo pro uživatele root – [Next]
· Network Configuration: Firewall: disable, Network Cards: nastavit pevné ip adresy, routing, name server – [Next]
· Test internet connection: No, skip this test – [Next]
· User authentucation: local – [Next]
· New Local User: – [Next] – [Yes]
· Release notes: – [Next]
· Hardware configuration: – [Next]
· Instalation completed: – [Finish]
Nastavení po dokončení instalace
· spustit bind: /etc/init.d/named start
· zkopírovat a nainstalovat rpm balíčky z PC E:\Linux\SuSE 10.0 (pscp *.rpm root@ipadresa:/tmp)
· spustit yast a provést on-line aktualizaci, restartovat
· po restartu spustit bind: /etc/init.d/named start
· upravit /etc/modprobe.conf nahradit ipv6 na off
· upravit /etc/named.conf nahradit listen-on-v6 z any na none
· upravit /etc/ssh/sshd_config upravit X11Forwarding z yes na no a doplnit text:
Protocol 2
LoginGraceTime 1m
MaxAuthTries 2
· upravit /etc/postfix/main.cf upravit inet_protocols z all na ipv4 a upravit net_interfaces z 127.0.0.1 ::1 na 127.0.0.1
· v YaST – System – System Services spustit služby: named – [Enable], ntp – [Enable] a openvpn – [Enable] – [Finish]
compat-libstdc++-5.0.7-6.i586.rpm
openvpn-2.0.2-2.i586.rpm
xntp-4.2.0a-46.i586.rpm
Skusam Eset Smart Security Beta, je momentalne zadara, obsahuje aj antivir a antispam, vyzera to velmi nadejne ked to vyjde ako final :p
Ja pouzivam ten nortonacky z orig cd od dosky GB. Noo...Da sa nanho zvyknut :-)
Já jsem díky nabídce bezplatného upgrade pro všechny zákazníky právě upgradoval z BitDefender IS v10 na BitDefender IS 2008. Mám ADSL + veřejnou IP, takže beru solidní FW + AV s antispy jako nutnost...
Pouzivam iptables ... Na Macu nic .. :-)
Pokud jeste k iptables pridate squid parentne s havp + clamav, tak i ten nod muzete vyhodit, neproleze nic ... :-))))
comodo
HW (Router s FW - TPLINK R402M) a SW NOD
po otestovani vetsiny freewarovejch sem dostel k Sygate PF a zatim vyhovuje
Commodo firewall pro... je zadara a nechce se mi každý měsíc zjišťovat, který freeware je zrovna lepší:-) Takže u něho ještě asi chvíli vydržím...
Ve Win testuji ted take Commodo, tak uvidime jak se osvedci, mel sem nejprve Kerio (pri vice spojenich vytezovalo dost cpu), pak Kasperskeho na test, pak Outpost (ten mi dost casto nahodne padal, coz neni zrovna prijemne)