pls poradte nekdo jakou si mam koupit desku na a64 3000+, grafiku mam ati 9600XT, musi mit zvukovku staci 2.0 a cena kolem 3000-3500
THX
Printable View
pls poradte nekdo jakou si mam koupit desku na a64 3000+, grafiku mam ati 9600XT, musi mit zvukovku staci 2.0 a cena kolem 3000-3500
THX
Ja si dnes kupujem ABIT AV8-3rd Eye (socket 939), pretoze ma 100% PCI lock, co sa o inych povedat neda...
ale ja budu kupovat na socket 754
hele tedko jsem se koukal na ty sockety a ono to je za stejnou cenu budto do socketu 754 nebo 939, jakej je mezitim rozdil? thx...
Existuje tlaticko edit :roll: s939 procesory jdou podstatne lip taktovat :wink:
+ DualChannel DDRAM a pod... ceny su rovnake, tak co...
A64 3000+ do 754 ma 2.0 GHz real
A64 3000+ do 939 ma 1.8 GHz real
Pokud ještě nemáš koupené CPU, tak ber soc.939 (do budoucna lepší), ale desky na něj jsou dost nic moc, krom toho ABITu, další problém je v tom, že pokud plánuješ používat SATA disky, tak 939 s Dualem na to není moc vhodná, nedovoluje moc vysoké FSB (hlavně VIA chipsety, přestože mají AGP/PCI lock).
Jako bezkonfliktní SATA se totiž uvádí až porty 3 a 4, problém je, že to má jenom nF3 250Gb chipset a ještě ke všemu jeho o něco málo dražší verze se 4xSATA. Vylovil jsem to na jiných fórách.
Pokud máš CPU a zbývá ti jenom deska, tak vem třeba Epox KDA3J (nf3 250Gb), stojí kolem 3200 Kč - deska slušná, ale pár výhrad jsem k ní měl, když jsem jí měl doma. Já si vzal DFI a maximální spokojenost, ale stálo taky 4000, ovšem je to nejlepší deska pro AMD64 (zatím jen pro soc.754).
Nebo si počkej, do Vánoc by měly být nF4 k mání. (od AuŠUSu určitě)
pre mozny problem so SATAnmi staci kupit PCI radic... ne?
Ja chtel taky Abit,ale neni k sehnani...zkusim MSI K8N Neo2.Za 4500Kc.Esli chces cekat na nF4 tak muzes zahodit tu AGP grafarnu ne?Nebo je nakej AGP/PCI-E bridge ???
pozeram, ze mas vo worku rovnaky "comp" ako ja....
OT:Mno uz jsme kdysi davali rec :wink: Mame tu dual 1,8GHz G5 tak chci dat battle v photoshopu ;D Sou tady samy mekari,abych jim ukazal kdo vyhraje >:} KONEC OT.
takze mam tedko P4 2.0 přetaktovaný na 2.4 Ghz, a premejslim o vymněně za A64 mameti mam celkem 512 MB PC 2700 takze chci uz jen jednu 256 aby to bylo 768 MB (3 ram sloty) a chci se vejit tak do tech 10000.... takze mi pls helpnete jestly se to vyplati nahradit to Pentiu A64... kdyztak nejaky navrh bych ocenil dik...
No tak na to rychle zapomeň, už z toho důvodu, že A64 je na paměti dost vybíravej zmetek. Dát do slotů 3x256 je naprosto o ničem a budeš si koledovat jenom o problémy. Nemluvě o PC2700 chce to minimálně DDR400 pro korektní chod. Na taktování tedy můžeš hned zapomenout.Citace:
Původně odeslal v1s1on
Abit má v případě soc.754 jenom 2!!! Dimm banky v případě 939 už 4, ale opět tu je problém s tvou pamětí. NForce3 má sice 3 dimm banky, ale opět ta tvoje kombinace je nemyslitelná.
Raději si počkej, až budeš mít více peněz, takhle by jsi pořád řešil samej problém.
ad MSI:
šunka, měl jsem jí doma a ta deska byla dost o ničem. :wink:
nF4 je PCI-E only, ale přechodu s grafikou se na PCI-E stejně nikdo nevyhne.
preci nebudu vyhazovat pameti ktery jsem úred 4 mesicema koupil :(
a kdyz uz tak kolik nejmin mam do toho investovat?
Máš nakupovat dobře, tady se ti to vymstí a dost. :wink:Citace:
Původně odeslal v1s1on
Počítej každopádně nějakou slušnější DDR400 RAMku a alespoň těch 512MB. (OCZ, Corsair, GeIL, Mushkin apod. záleží pak taky na socketu, co zkousne) Prodej ty starý a pořiď si solidní nové.
To vidím jako první důležitý krok při upgradeu.
Chtel jsem koupit Soltek na 754(2000,-Kčsdph),šel na něm dobře taktovat athl.64 3000(xbitlabs),ale ted bych šel do 939(stejna cena procesoru,menší spotřeba,dobra taktovatelnost)----
něco noveho ---->
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=20297
rikali ste ze 10 000 je malo :( a ze ty pameti co mam ze snima by byly problemi... tak stale cekam kdo mi napise kolik bych mel dp toho minimalne vrazit (deska, pracal, a pameti)... THX
Osobně bych volil:
ABIT KV8 (soc.939)
CPU 3000+
RAMky OCZka (512DDR400 CL2)
----------------------------------------------------------
To ti hodí základ cca 15000
CPU by bylo lepší 3200+ kvůli multiplikátoru 10
Zatím nepovažuju desky pro soc.939 za moc dobrý, chce to ještě počkat, ale to se ti asi nechce.
KV8 je soc. 754 :)
kdyztak AV8, ale je tam ted problem s tema novejma A64 :(
tak, tak mne to nejde... a mnozstvu dalsich...
AV8 s 3000+ NEJDE
Sorry překlep no :oops:
2Wuuduu:
Tak o tomhle problému ani nějak nevím, v čem konkrétně je problém??? Je to jenom u Abitu nebo u KT800PRO všeobecně???
To bylo furt řečí, že soc.939 a ono ejhle, máme tu první neduhy (krom údajně né moc vysokého FSB při taktování).
jj, sice mám "jen" soc.754, ale s tím DFI prknem to nemá chybu. Až bude nForce4 od DFI, jdu do ní znovu.
Esli to bylo na me tak ja mluvim o MSI na s.939 a ne 754 :idea:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
V tomto případě je úplně jedno, pro jakej je socket, MSI nepovažuju za seriózní desky. ;D (přestože jsem měl 754)Citace:
Původně odeslal nex
Je to moje prvni MSI,no uvidime.Myslim si ale,ze je to fuk,co koupis.Vsechny MB,co jsem tak cetl daj kolem 280Mhz po OC,pak uz zalezi na kus od kusu.No az dorazi Zalman a CPU dam vedet. :wink:
Ta deska je absolutně stejná jako u soc. 754 akorát má víc Dimm banků. Já po changování desek zůstávám u DFI, je nejpromakanější, ale na to si ty vaše socky 939 budou muset asi hodně dlouho počkat. :-)Citace:
Původně odeslal nex
Pokud by šlo o s754, jsem spokojený s tím, co mám v podpise... Není to špatná volba.
myslis napr. tuto? :arrow:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
http://my.so-net.net.tw/brandon640410/NF41/008.JPG
http://my.so-net.net.tw/brandon640410/NF41/009.JPG
To je nové DFI založené na nF4 SLI chipsetu, která ještě ani není ve výrobě. Na tu si ještě budou muset všichni nějakej pátek počkat, nemluvě o ceně, která bude asi doooost vysoká díky nejdražší verzi chipsetu. Moje prkno taky bylo představený oficiálně, ale pak to ještě trvalo další 2 měsíce, než se dostalo na trh v USA nemluvě o dalším 2 měsíčním průtahu, kdy se dostalo k nám. :-(
Takže MSI je špatná , abit neumí 3000+ (bez hraní s biosem) , asus nejde oc ...takže ... kde si koupil tu tvou desku pls? nebo je snad ještě jiná alternativa... jo a co je tak špatné na těch msi?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
UZ IDE. 8-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
To MSI neni spatny,znamej ji ma a je v pohode!Citace:
Původně odeslal Erda
Můj osobní názor je, že krom Abitu (nutný ho mít s nejnovějším flashem) není na trhu zatím dobrá deska pro socket 939.
Až budu migrovat na 939, určitě už budou vychytanější než jsou teďka, přijdou mi dost narychlo dělaný (jsou vlastně nachlup stejný jako pro 754), aby bylo do čeho vrazit CPU.
Já čekal na DFI pro soc.754 a opravdu se mi to vyplatilo, prkno super, neskutečný nastavení v BIOSu.
Ad MSI:
Nemám s touto firmou dobré zkušenosti, jejich výrobky dost sux, nemluvě o poruchovosti a např. na MSI K8Neo (754) nám nešel vůbec !!! taktovat Sempron 3100+, kterej na Abitu jde no problémo.
Nech uz toho s tou DFI...je to nejlepsi MB a co...nevim naco potrebujes 20 polozek pro nastaveni RAM..jestli das ve vysledku par bodiku v markach atd.Nakolik se to projevi treba v hrach.0,5FPS?Heh..je to proste fuk co dneska koupis...tenhle OC co mas udelas s kazdou jinou taky a co jako?Kazdej stejne jede na default.Nebo chces rict,ze jedes furt na 100%I ted u serfovani? :-)
kazdej ma nejake skusenosti ja sem mnel 3 desky od MSI a vzdy sem byl spokojen(s KT133,KT266,Nforce2-K7N2Delta),na tu s nforcem se celkem nadavalo ale mne i dalsim lidem co znam beha bez problemu(pravda na oc moc nebyla).Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Zalezi jakej kousek dostanes.
nejedu, ale přeci jenom 255x9 se projevuje i na windows operacích.Citace:
Původně odeslal nex
Chci z toho vytřískat ještě víc, jenže budu muset pořídit novou kysnu a pasiv na Bridge, ten co tam je je shit, chci tam dát Zalamana, ale budu ho muset kus upilovat. :-(
Zprovoznil jsi ji sam nebo ti nekde flashnuli bios...?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Dosku som isiel reklamovat do VO s tym, ze nepodporuje A64 3000+, alebo nech mi flashnu BIOS. Tak mi ho flashli, aj ked pri tom odpisali dve dosky (zmrzli pri flashovani) ale tretia, isla flashnut bez problemu (asi v nich bola chybna RAMka, do tretej dali iny modul)
A uz si potrapil CPU?Kolik da?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
neda, ten BOX cooler je naprd, ked ho pretocim cez 3rd EYE teplota moc stupa, vysplha od 38 po 59 uplne v pohode...
Nechcem ho odpalit, takze kupim tento cooler:
http://www.svethardware.cz/art_doc-8...300407535.html
a potom tu kua pojde. Mam len 400vky RAMky, kupim asi 450ky, uvidime...
Ale uz na defaulte vyskocil Doom3 poriadne...
2 BeachKen: Jo, DFI je (prý) super deska, hlavně protože v DFI teď dělá BIOSy Oscar Wu, který dřív dělal v Abitu. Jenže s754 je podle mě horší varianta než s939, protože máš jen dva DDR400 DIMMy a hlavně máš do něj jen hřející 130nm procesory (vyjma Mobile DH8-D0, který asi jen tak neseženeš a i tak s ním můžeš mít problémy). Například pro mě je ideální kombinací 3200+ A64 90nm a PCIe deska s VIA čipsetem, na kterou se vleze XP-120.
2 nex: Všechny položky nastavitelné v BIOSu DFI jsou jen nastavení řadiče pamětí v A64, ke kterému je veřejně dostupný datasheet -> dá se snadno nastavit WPCREDITem i na deskách, které nemají vůbec žádné nastavení časování pamětí (vyjma pár položek jako např. CAS latency).
No, 2 osazené DimmBanky mi bohatě stačí, až bude čas na 2GB RAMky, tak budu už dávno na jiném socketu a než se uchytí pořádně PCI-X, tak si taky počkám. Desku mám místo Epoxu KDA3J. Ale sám uznej, že zatím pro soc. 939 není slušná deska s potenciálem do budoucna, proto si raději počkám a moje AMD64 stejně ještě dostane na pr... s DFI ;DCitace:
Původně odeslal Eagle
Tak jak na to koukam tak to FX 53 nebudu mit dlouho do ceho osadit sakra! Pockam si na nforce4,brzo ji vypusti Asus tak tam ho pak soupnu,snad to bude do konce roku.
Měl by být i MSI, ostatní firmy budou následovat 2005, ABIT, DFI, ECS atd. Problém bude spíš opět s "dostupností"Citace:
Původně odeslal OBR
To jsem si zase pocetl, je delam ted hlavne A64 socket 754 (gigabyte, epox) a no problem .. zatim to staci, jsme preci jen z chudciho kraje a lidi moc nejdou do s939, ale ted budu stavet s939 A3500+ a ten Abit co ma Wuuduu :-), nebot je to opravdu jedina poradna deska .... :-)))) a DOUFAM, ze takove fatalni problemy mit nebudu s CPU ... uff, jinak ty lidi z levi jsou asi uplny kokoti, kdyz flashuji desku a NEVEDI jestli je stable, to se mi snad zda .... A pravda je, ze jinak desek naprosty nedostatek, jako velkemu fandovi do VIA mi hlavne chyby poradny prkno od EPoX .....
a na tom MSI jede ten novej winchester 3000+ v klidu?
2WuuDuu: pls hele jakej se musí dát na toho ABITa fw aby to šlapalo?
posledny oficialny
Jelikož jsem prodal sve kompy postavene na 462, tak pomalu premyslim jaka bude ma dalsi volba, procesor je nejjednoduší varianta 3000+, nebo 3200+ podle nasobice a ceny, vidim to tak za 3900 kc za procak, k tomu 4x VITESTY 500 pokud budou penize tak mozna nejake rychlesi moduly, ale kupovat nejakou extraspicku mi prijde zbytecne, nebude to delat tolik procent...
Ad desky - asi take pockam na DFI na NF4 nebo mozna kdyby se povedl EPOX, ABIT, GB, MSI - fakt se neda odhadnout kdo udela dobrou desku.
Ad 754 - mrtva zalezitost, R.I.P - fakt to drzi nad vodou jen par kvalitnich desek a nadsencu ale Beachken :)) Rozumne uvazujici clovek prechod pres 754 vynechal...ale timto nechci nacinat nejaky flame
No ani bych netvrdil, nF4 bude i pro 754, což je podstatný, pokud udělají DFI nebo Abit prkno, tak jdu do toho a nebudu měnit CPU. Na nF4 SLI stejně kašlu (za ty prachy mi to fakt stát nebude). Ale co mě pobavilo nejvíc je fakt, že nF4 je stejně rychlá jako nF3 250Gb 8-) Takže krom PCI-X nic nepřináší.Citace:
Původně odeslal neGryk
jedine to SLI, pre tych co na to maju super volba a featurka...
Nforce4 bude urcite ve vsech smerech odladenejsi nez nforce3,ja s nf3 nemam absolutne zadny problem a s754 zase takovej rozdil oproti s939 zatim neni,mel jsem doma s939 a ten dual radic je uplne na prd,proste to AMD neumej udelat,na vykonu to pridava radove par procent a na pentiu desitky procent,takze prechazet na s939 kvuli dualnimu radici je hole silenstvi a vzhledem k budoucim upgradum taky,protoze kazdej stejne meni desku i s novym cpu,ja menim desku shruba 3x za rok,a tenhle jsem mel uz asi 5 desek (XP,XP-M,Pentium 4,s754,a ted kupuju s939).
OMG, takto sa to naozaj neda porovnavat... P4 profituje z velkeho bandwidthu vdaka svojej architekture, ktora bola na tieto podmienky od zaciatku stavana. To je rovnake ako si stazovat, ze AMD nevie urobit CPU s taktom 3GHz... proste idu trochu inou cestou ako Intel.Citace:
Původně odeslal OBR
To ano,ale stale se nekdo ohani tim ze s754 ma "jenom" single channel a proto je lepsi "dual" bla bla bla,a myslel jsem to tak ze pokud mas dobre chodici s754 (treba 3200+) nevyplati se prejit na s939 (treba 3200+)v domneni ze budes mit vyssi vykon kvuli dual channelu.
Dalsi exponat do Hall of shame? Prostuduj si architektury P4 a K8/K7 a mozna zjistis, proc to P4 prida o neco vic. Ze to ale prida K8 par procent je kravina, zalezi jak v cem, ale specialne ve hrach a pametove narocnych aplikacich jsou rozdily pomerne veliky, treba vic nez 10%.
Citace:
Původně odeslal OBR
Exponátem jsi tu jedině ty s těma 10% a víc, :lol: ve hrách speciálně je ten rozdíl právě sotva 1-2% !!!! Při práci s Videem apod. je ten rozdíl opravdu 10%, ale u her ne, tak tu nešiř zase nějaký obludnosti.Citace:
Původně odeslal Petrik
takze dohodli ste sa na niecom? chcem ist do A64 a rozmyslam ci 754 alebo 939... beachken aku dosku odporucis ? tu DFI Lanparty? a co 939? od MSI neni nejaka za rozumnu cenu kde hodim aspon FSB 240+ ?
Do budoucna bych do soc.754 nešel, tím že jí mám, zůstanu u ní, DFI je jenom zatím pro soc.754 pro 939 bude až příští rok asi v lednu nebo spíš únor-březen.Citace:
Původně odeslal tomase
Pro soc. 939 krom Abitu neuznávám ostatní desky, zatím jsou to děsný šunky a stejně bych si těch pár měsíců počkal na nF4 od Abitu, resp. DFI apod. pro 939. Každý spěchá na přechod 939, ale za 2-3 měsíce bude opět měnit desku.
takze radsej si pockat a za dobru cenu kupit dobru dosku? vidis to realne jan-feb 2005?
Osobně bych si počkal, kdybych chtěl kupovat AMD64 soc.939 až vyjedou lepší desky a s nF4 chipsetem (kvůli PCI-X, sice to znamená i nákup grafiky s tímto rozhraním, ale stejně se tomu nevyhneš dřív nebo později).Citace:
Původně odeslal tomase
Já zůstanu na Socketu 754 i s příchodem nF4 (uvidím co dá CPU).
PCI-E ;) PCI-X je neco jineho :-)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
ale PCI-E nahradi PCI a aj AGP alebo ako to je?
PCI tu s nami jeste asi chvili bude, ale jinak mas pravdu. Ja jsem to uvadel na pravou miru, protoze PCI-X se pouziva v serverech nebo workstationech, tak aby se potom nekdo nedivil, az bude kupovat desku, ze nema PCI-X, ale PCI-E ;)Citace:
Původně odeslal tomase
Zase rejpal :lol: PCI-eXpress :wink:Citace:
Původně odeslal Masster
Jak jinak :lol: Bohuzel pro tebe, zkratka PCI-X je uz zabrana pro neco jineho ;)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Co říkáte na EPOX 9NDA3+ ?
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2253&p=6
ja osobne mat nieco taketo 291 x 9 at (2619MHz) tak som vysmiaty...
aka pamat bude stacit na toto FSB? A-DATA 500?
žádnýCitace:
Původně odeslal tomase
neCitace:
Původně odeslal tomase
To, ze je base frekvencia na 291MHz este neznamena, ze pamate musia bezat na 291MHz... ze.
ano, ale řeč byla o FSB .... žeCitace:
Původně odeslal sisi
Nic ako FSB u A64 platformy neexistuje...
tak ake RAMky do toho kupit?
Určitě náký paměti s TCCD čipy třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160 nebo pak značkový OCZ , Geil , corsair , PQI , G-Skill . ale žádný zatím nejsou dostupný v ČR . u nás by se mohly dát ještě koupit A-data 566Mhz ale tam záleží na sérii ty nový už TCCD čipy mají ale ty starší ne.Citace:
Původně odeslal tomase
uvidim kolko ako sa bude vyvijat cena A64+ dosiek na neho (soc939) a podla toho zainvestujem do RAMiek - cenovo mi pridu tie ADATE 566 celkom pohodove - neviem ake su na OC - nemal som s nimi este skusenost...
Né každá deska a CPU u AMD64 si s nima rozumí, na to pozor :wink: Proto ti je radím vyzkoušet s možností vrácení zpět v krámě nebo vyměnit za něco jako Corsairy, případně Mushkin, OCZ apod spolehlivější moduly.Citace:
Původně odeslal tomase
dik za radu - chvilu to aj tak pocka - radsej si pockam na soc939 a kedze som uz pocital ze zatial na to nie je dobra doska tak nic... kolo vianoc mozno aj cena bude rozumna...
AMD Athlon 64 3000+ (Winchester, skt.939) Box
Cena 3 902,00 Kč Skladem Ano
Cena s DPH 4 643,00 Kč Datum příští dodávky: 12.11.2004
Pekna teoria...Citace:
Původně odeslal MarekG
kde to maju? na czechcomputer majuCitace:
Původně odeslal MarekG
AMD Athlon 64 3000+ BOX 2 dny 0
4 481,- 5 332,-
64-bitový procesor, 1.8GHz / 1GHz HyperTransport FSB, 512KB L2 cache, 90nm SOI výrobní proces, Socket 939, SSE2, 3DNow!, x86-64, dual-channel paměťový řadič.
Opet totalni KRAVOVINA od "chytraka" mel jsem to doma a zkousel jsem to,rozdil jsou jak jsem psal ale i kdyby byl 10% - ha to je teda narust, kvuli 10% bych se ani neuprd.nema to cenu.Citace:
Původně odeslal Petrik
cpu sly dost doluCitace:
Původně odeslal Wuuduu
www.levi.cz, ovsem musite mit zivnostak na nakup a prodej :-))
Citace:
Původně odeslal Wuuduu
na www.obchudecek.cz je taky prizniva cena :D
4 596,-
Zapomněl jsem dopsat prodejce :
AWOR.cz
TO ceny tam nemaj vubec spatny uz jste tam nekdo nakupoval?Jaky jsou tam na rma ?DikCitace:
Původně odeslal Mirectec
mno MSI K8T NEO2-FIR tam maju cez 4litre, dnes as mi do dveri dostal letak z Alfa Computer cZ (alfacomp.cz) a tam ju maju za 3890,-...Citace:
Původně odeslal MarekG
inak co vravite na tuto?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29608
rozdiel je akurat v RAID a nejakych tych integrovanych veciach, alebo?
a oplati sa viac nForce3 (prip. pockat na 4) alebo VIA?
na webe je dost testov, ci to alebo to, ne?
Tak jsem koupil desku ABIT a zatim to jede exklusivne! 2600Mhz pri 220FSB je bez Vapochillu strop,uz aby dosel. Na 600/600 grafiku davam 14 600 bodu v 3dmark03!!!
dobra doska, tiez rikam... ja som este strop nenasiel...
Skus si hodit RAMky na asynchro, ci to nepomoze, alebo ci to ublizi vykonu - vyssie FSB, nizsie RAMky.
P.S. predpokldam, ze si nezabudol drzat HT na 1000MHz...
No to by odpovídalo, víc jak tohle, max. 2.7 z toho prostě už nevytáhneš, je to 130nm procák pokud se nepletu. Vapochill to dost ochladí a mohlo by to jít dál, ale spíš by to chtělo něoo typu FX-55 nebo pozdější 2. revizi 90nm kousků, tam limit zatím nebude.Citace:
Původně odeslal OBR
Pocitac nabehne i klidne na FSB 230 ale teplota je moc vysoka a neuchladim to takze s chlazenim mam strop 220FSB,jinak na 230FSB furt stabilni ale musim uz otvirat skrin a okno.S RAM neni problem jsou to fakt kvalitni DDR500 HTT jedu na 1200Mhz a je to STABLE! A hlavne mam odemcenej nasobic nahoru i dolu,takze si s tim fakt muzu vyhrat.
By me zajimalo, cemu pomuze vetsi "FSB", kdyz nic jako FSB u A64 vpodstate neexistuje. Leda ze by uz jel na nejvetsi dovoleny nasobic a nemohl tak zvysit max, frekvenci CPU, ale jinak to nema zadny smysl. Jedine, co ma U A64 smysl, je frekvence pameti a frekvence CPU, rychlejsi HTT nicemu nepomuze..mozna v quad serverech
Citace:
Původně odeslal Wuuduu
jinak bez jedineho problemu ta Abit jede 260FSB! s nasobicem na 10.
Ked myslis, ale neviem co potom menim v kolonke z 200 na 250MHz... co to je?Citace:
Původně odeslal Petrik
Ziaden extra specialny nazov neexistuje... nieco ako base frequency, od ktorej sa odvodzuje frekvencia HT interconnectu a CPU (cez prislusne nasobice) - odtial potom nepriamo aj frekvencia RAM. Vtip je v tom, ze sa tam uz ziaden bus nenachadza. HT je point-to-point link.
2Wuuduu:Ty asi nemas new silencer co?Protoze ja mam Toxic,tak me zajima,jestli by mu nevadila ta rada kondiku pod AGP :?:
http://www.pcperspective.com/images/...4/ide_sata.jpg
Si tomu říkej třeba frekvence desky, ale i na mé desce mohu měnit násobič HT vůči této frekvenci od 1 do 5...... Samozřejmě, jak ti vysvětlili výše, od této frekvence se odvíjí ty ostatní.Citace:
Původně odeslal Petrik
Pokud ti někdo napíše FSB o AMD64, jistě tím nemyslí "sběrnici", ale "frekvenci desky"!
Ja mam rev. 1, ale nemozu zavadziat. Myslis, ze by isiel tak nizko k doske?Citace:
Původně odeslal nex
Nevim..nedokazu to odhadnout....snad ne...ty kondiky vypadaji hodne nizky.U MSI se vetrak toxicu dotyka temer pidivetraku na chipsetu.Sem to moc neosefoval.Zalman na chipset holt asi nebude.. :?
Tady je to videt..
http://www.gamers-depot.com/hardware..._via/k8n/3.jpg
Ale bude, jenom doma budu pilovat. ;DCitace:
Původně odeslal nex
TAky sem to skoumal mám MSI FX5900xt a ta má v místech toho chladiče kondenzátory tak nevim jestli se mi tam vejde NB water block .. bude to o milimetry.