http://global.aopen.com.tw/products/mb/i855GMEm-LFS.htm
jen aby to sem nekdo dovazel :)
Pentiem M intel udelal diru do sveta. zhrozte se AMDčkáři. >:}
Printable View
http://global.aopen.com.tw/products/mb/i855GMEm-LFS.htm
jen aby to sem nekdo dovazel :)
Pentiem M intel udelal diru do sveta. zhrozte se AMDčkáři. >:}
nemam nic proti amd ani intel ale ak bude mat intel pentium m socket 479 tak ako na tej strake uvadzaju a teda majitelom 478 to nepojde tak to vidim blede, hlavne ked vela amd fandov uz ide dnes do a64 a tam uz mobile pentium nespada
amd cpu me presvedcilo uz davno, ze je to vyborny produkt, ale porad postradam adekvatni chipset ...
sice trochu mimo temy ale musim potvrdit, zlate casy s intel bx440 na abit be6-iiCitace:
Původně odeslal Baron
jeeezis abt be6 to mi ani nepripominejte, horsi desku jsem nevidel rozchodit na ni vic jak 3 pci karet bylo o nervy absolutne se neumela vyporadat se zdilenyma IRQ.
BX chipset byl vybornej. takove P2B to je legenda.
Kdyby to udělali do 478, tak by to bylo super.
Dělat zase jinej soket, to už v tom bude bordel :roll:
no ked sa aj spravi novy socket, tak aby do neho sli no problem aj dual core pentium-m procaky, inak to bude zas len dalsi bordel
k cemu by to bylo? ikdyby ho udelali tak si nemyslim ze by behal v soucasnych 478 deskach. Ma jinou architekturu nez P4 to je jako chtit po amdcku aby udelal 478 athlon.
Jo to je taky pravda. No uvidí se jak to dopadne.Citace:
Původně odeslal jmk
podla mna... z uzivetelskeho pohladu by funkcnost intel pentium m v socket478 bola nieco podobne ako funkcnost amd barton mobile v socket aCitace:
Původně odeslal jmk
to je, ze to ina architektura nedokazm komentovat ale akceptujem
paneboze co tu plodis za perly .. socket bude rovnaky ako je teraz v notebookoch, chipset bude tiez rovnaky .. banias nahradzuje dothan, ktory v kombinacii so slusnou grafickou vydrzi ako workstation kazdemu minimalne rok a pol, co je tu na fore extra dlha zivotnost hardware .. tak neviem o com diskutujete, dual core je daleko este ... pokial xce teraz niekto platformu co mu vydrzi co najdlhsie tak je jedina moznost a to je s939, ktory je financne "velmi dostupny"
??? toto som celkom nepochopil. Chces povedat, ze mobile Athlon XP-M nefici v socketu A??? Tie procaky totiž v pohode ficia v socketu A!Citace:
Původně odeslal ace
asi som to napisal trochu nejasne, myslel som to takto:Citace:
Původně odeslal Vlado
pre amd uzivatelov je vyhoda ze xp/barton mobile funguje v socket a
pre intel uzivatelov by podla bola podobna vyhoda, keby pentium m ficalo v nejakej rozsirene pouzivanej intel patici (socket 478) aby sucasni uzivatelia klasickeho p4 478 mohli prjest na mobile (ak by chceli)
ale kedze je pentium m natolko ine od cpu beziacich v socket 478 (co neviem posudit) tak sa to neda ale zdalo sa mi to porovnatelne
myslím že 16dní není tak dlouhá doba pro opakování absolutně stejné věci: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=67364Citace:
Původně odeslal jmk
mj, bavíte se tady o pěkných hovadinách, porovnáváte hrušky a jabka
Jeste ted si muj mobile Athlon utira urosene kremikove celo, uff. ;D Zvlast tohle jsou cupr parametry pro dnesni dobuCitace:
Původně odeslal jmk
* Support : DDR333 [PC2700]
* DDR DIMM x 2
* DIMM Type : : 256/512MB & 1GB
* Max Memory : : 2GB
no kedze su mobilne procesory od intelu vyrabane ako mobilne ... narozdiel od komkurencie ktora takto predava lepsie kusky .. tak je to asi dost nemyslitelne aby sli do rovnakych dosiek (hlavne z hladiska chipsetu)
no nevim nevim, ale myslím že by tvému amdčku šlo o život v přímém srovnání s BaniasemCitace:
Původně odeslal Halen
Hehe, a proti Dothanu už bys musel AMDčka clusterovat 8-) ;DCitace:
Původně odeslal herma
Moj P4 je oproti 2,1ghz athlonu len o cca 30% vykonnejsi. Cakal som viac.
:-)Citace:
Původně odeslal jan555
podle mě je pM momentálně nejlepší procesor co kdy byl udělán...slinty slint
No asi ano, zvlast kdyz je to porad zastarala architektura K7. BTW, porad ma ta 4 roky stara architektura pri 2,5GHz/210MHz FSB co nabidnout. :wink:Citace:
Původně odeslal herma
to jo, ale to by měla i architektura P3 (tualatin) kdyby ji intel nezařízl!
co si myslis ze je Pentium M? pridane quad FSB, speed step, instrukce, cache, zmensena vyroba atd., ale porad vychazi z p3Citace:
Původně odeslal herma
zajimavy obrazek, slint: http://219.113.251.125/c-board/file/...493.16_x14.png
a hadejte jaky MB to umi? http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=67364
edit: jeste lepsi: http://www.hardwareluxx.de/andreas/N...iumM755OC5.png
:-o :-o :-oCitace:
3,3GHz pecka
já vím, já to myslel pro stolní computery.....Citace:
Původně odeslal Baron
heh, bych chtěl vidět nějakej testík.... cpu mark atdCitace:
Původně odeslal Baron
DFI 855GME doska & Dothan (2.0, 2.25, 2.55GHz) testy:
http://www.x86-secret.com/popups/art...dow.php?id=113 (po francuzsky)...
no pozrel som si ten francuzky clanok, no akoze neviem co robia pani v inteli, taketo vysledky, taketo oc moznosti na default voltazi, spotreba
o co tu ide, preco toto kua nie je namiesto prescotta ???
Treba proto, ze by si ho potom uz nikdo nekoupil?
http://translate.google.com/translat...language_tools
este po anglicky by google translator ale je to fakt HUSTE! :eek:
zajimave, zjistuji dostupnost zakladni desky DFI ;D
ked objavis tak sa podel ;) :drool:Citace:
Původně odeslal Baron
aopen nakonec nikdo asi do CR nedoveze, ale v nemecku je jiz dostupny, takze neni problemCitace:
Původně odeslal MadCap
DFI uvidime, kontaktoval jsem dovozce
kua kua, moc pěkné...to je snad jediné co by mě ted donutilo vrazit money do compu.
Fakt myslite, ze je dobry cpat do Intel architektury 0,09 mikronu 1,612V :-o
To bylo docela dost i pro 0,13 mikronu Northwooda.
http://www.x86-secret.com/pics/cm/dfi855/28cpuz.png
1.612 je na 0.09 celkem dost (az moc na muj vkus, to uznavam), ale to stejne do NW je zcela v poho (tam bych videl strop kolem 1.65-1.7)Citace:
Původně odeslal Halen
1,612 moc do northwooda? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prieraz NW je 1.75 ... 1.7 ked to uchladis == no problem
podobne to vidim aj na 90nm ;D
Toto som okopiroval priamo zo svet hardware, takze DFI doska pre Pentium M a Celeron M je na svete, este kupit toho Dothana a parada ;D
http://www.svethardware.cz/akt.jsp#7...256F4300299762
Pentium M v tradičním desktopu
Základní deska DFI 855GME-MGF z řady LANPartyUT je určena do hráčských stolních počítačů. To by nebylo nic zvláštního, nebýt deska určena pro procesory Intel Pentium M a Celeron M v patici 479. Osadíte-li sem čip s 90nm jádrem Dothan, získáte velmi slušný výkon při malých energetických nárocích. Deska tak může být základem tichého domácího serveru, domácího kina nebo hráčským systémem. Pochopitelně se nabízí i bohaté možnosti přetaktování.
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69364Citace:
Původně odeslal MK2
Teda, musím povedat, ze takuto Intel zostavu by som docela rád privítal u mna doma :oops: . Kombinacia Celeron 1,2GHz + AOpen deska by bolo cenovo pristupne a extra vykonne. A ten OC! Ako za starých čias - vymeníme pasívny cooler za cooler s menším ventilátorom :D !
Jediné čo ma odrádza je nepodpora 64bit...
Vlado: s tou nepodporou bych to zatím neřešil, a on intel za chvíli určitě zas něco vymyslí.... Já už to chci mít doma :D
Toho by som sa docela obával - AMD to už má vychytané, Intel je s vývojom "hybrida" tak 2 roky vzadu :? ... Ale som neveriacky kukal ako P-M @2,8GHz rozdupalo A64 4000+!! Lenže neskor sa pridaju 64bit aplikacie a bude to 1:1 s nevyhodou do buducna pre P-M...Citace:
Původně odeslal Mil17
Každopádne ale P-M+desktop super kombinácia!! To Intelu chýbalo!
nepodceňoval bych bratra intela. buh ví co mají už připravené...Citace:
Původně odeslal Vlado
jedine dobre, ze ma AMD takvyborny CPU ... aspon se mame na co tesit, intel nas snad jeste prekvapi ... do te doby je jednoznacna volba Pentium M
Moc zajimave. Jen se mi nelibi cena :?
hezkej podrobnej test Pentia M: http://www.computerbase.de/artikel/h..._m_desktop-pc/
a proc tam neni test v defaultnim provedeni pentia M :?: :roll: AMD roxors
? coze? dyt je tam test system na dafaultnich taktech a nasledne stejna sestava pretaktovanaCitace:
Původně odeslal Antiloopa
aha sry...reagoval jsem na ten francouzky clanek
Moc moc pekny test.Citace:
Původně odeslal Baron
Zaujimave, ze v profi 3D aplikaciach je vykon slaby, zatial co v hrach je obvykle na druhom mieste...
Chcel by som vidiet, co by to robilo, keby namiesto 4x100 QDR (4x150 pretaktovane) dali 4x200 QDR alebo radsej 2x200 DDR. Ked si pozriete, aky skok spravil takt zbernice pri pretaktovani z 2GHz na 2.4GHz...
Moc moc pekne. Dufam, ze sa konecne intel vyserie na P4 a zacne opat pracovat na tomto...
EE, pre teba uz cesta okolo AMD nevedie ;DCitace:
Původně odeslal PiT
(neverim, ze by si vyvalil take love za P4 :o ...a toto je bez future)
bez future? 2005 bude nasledovat dual core jak prckota tak i dothanaCitace:
Původně odeslal Semik
Zamysli sa nad tym, co si prave napisal :)Citace:
Původně odeslal Semik
Nikto sa tu nebavi o P4 ale o P-M s jadrom Dothan :roll:
Prelistoval si si vobec ten odkaz, co sem hodil Baron ???
To P-M 2.0Ghz at 2.4~2.5GHz ma 30 stupnov a tepelny vykon o viac ako polovicu mensi, nez porovnatelny Prescott a taktiez ovela nizsiu ako porovnatelne AMD 64.
Pozeral som vysledky a testy toho Mentium M :idea: Je to prekvapivo velmy dobre CPU, len je neobycajne drahe :? (ked stoji tolko co A64FX)
Ci ma buducnost ...som sa vyjadroval smerom k Desktop trhu. (viem ze ako mobilne CPU je super)
wtf? kde si videl ze stoji ako a64fx? stoji cca tak ako porovnatelne a64ky normalne :roll:Citace:
Původně odeslal Semik
asi tak ... nehlede k tomu, ze celeron pro s479 je za babkuCitace:
Původně odeslal MadCap
jedinou nevyhodou zustavaji drahe a nedostupne zakladni desky
a treba vymysliet, ako na to nahodit nejaky thermalright :) a pasivne pekne :D
Je to hodně zajímavej procák. Až pudou dolu desky, tak to bude jasná koupě ;D
Spíš "až budou desky" :evil:Citace:
Původně odeslal kecinzer
ony uz sou .... v Nemecku :?Citace:
Původně odeslal jan555
Hmmm, no, tak jinak, abych to tu nezasíral - pokud byste někdo věděl o foreign-shopu, kde mají solidní desku (a nestojí 270E!), dejte mi, prosím, vědět SZkem :wink:Citace:
Původně odeslal Baron
No, každým dnem čekám AOpena z DE (sice stál 250,- :evil: , ale když budou ty vánoce :D). Dám vědět, jak jsem pochodil ... :idea:
Když pochodím, tak asi dám do frcu SuperKytku ...
vyborne, jsem zvedav ... ja do nej skocim az po vanocich, snad jeste zlevni :|
To sis uděla teda pěknýho ježíška no he he. Sem zvědavej co z něj dostaneš.Citace:
Původně odeslal NMS
No to já taky, ten Dothan by mohl jít tak na 2,3 :?: , chladit to budu Nothwooďáckým coolerem - původně jsem to chtěl na pasiv, ale asi to neklapne, uvidím ...Citace:
Původně odeslal kecinzer
Taky si chci dát dárek, ale tenhle ne - pro mě je mobo s takhle málo sloty a minimálně bez IEEE1394 na pytel :? No, jsem zvědav, ale imho je 8-9K za tenhle mobo out of reality ... :idea:
Mno, upřímně řečeno, já osobně nevím co bych do těch 3 PCI slotů cpal :?: , když to má: 2 síťovky, 2x FireWire, SPDIF IN/OUT, IRDA, SATA RAID a 6x USB2.0, což už je vcelku OK výbava - jasně, PEG a dualchannel tomu chybí, ale toť asi vše. A jestli se to bude nechat přetočit o těch cca 600 MHz, tak čekám výkon tak PIV 3,4 ... Ale jak jsem už říkal - nechám se překvapit :arrow: co jsem zatím četl, dá se z toho (Dothana) vyrazit celkem dost.
NMS: aha, dřív ve specifikacích IEEE1394 nebylo, teď už je (nezkontroloval jsem to :oops: ), potom ok.
Fošna dneska došla, takže "hin sa hukáže" ... :D
Tak ať už to sem sypeš ;D :wink:
No jo, taky se musím ještě dostat domů - nejen Dothanem živ je člověk ... :lol:Citace:
Původně odeslal jan555
Taky sem už docela zvědvej jak ti to pojede :)Citace:
Původně odeslal NMS
pis pis zkusenosti, chci vedet vsechno ;D
nechod radeji ani spat, jen testuj testuj testuj :D
No, tak jsem to osadil, zatím testy na def, bo ty moje VDATA jedou na 2-3-3-7 (v SPD mají 3-4-4-8 :D ) a při pokusu o OC na víc než 105% mašina leží pod stolem ... Musím si s tím tochu pohrát, nejdřív dám PRIME přes noc a pak uvidíme.
Takže TU Sandra a SuperPI - na Prskotovi jsem měl 58s def a 46 při 3 GHz :o .
to mas nejake pomale, 1M superPI na 1.6@2.0 som dal na 32s v notase a nie v stolnej doske ...
si mimo ... podivej se na specifikaci AOpenu ... ze by stejny tedy mobilni chipset?Citace:
Původně odeslal MadCap
nie zase si mimo ty, ja narazam na to ze v tom notebooku si neviem vobec nic nastavit a a ze by to na tej stolnej doske z oc friendly biosom atd. (lepsie nastavenie pameti etc.) malo/musi ist lepsie takze sa do mna laskavo nenavazaj ok?Citace:
Původně odeslal Baron
jak ti pomuze OC freindly BIOS kdyz ho nepouzijes? uvedeny result nebyl OC ... ty uvadis result s OC ... trosku rozpor, co myslis?Citace:
Původně odeslal MadCap
nenavazim se do tebe, pouze uvadim na pravou miru tvoje nesrovnatelne predstavy
:roll: Nevím, co tu řešíte, ale je fakt, že jen solidní nastavení paměti je brutus výhoda ... Ale o tom to tady není, vyčkejme dalších výsledků 8-)
Na notebookoch sa vacsinou nedaju nastavovat ziadne casovania (a pod.) ale niektore notebooky ich maju dost dobre optimalizovane. Napr. moj da v GoldMemory 94MB/s s EDO pamatou - to je viac ako mnohe shitove dosky pre PII so SDRAM (aj ked sa u nich v BIOSe nastavi vsetko na max. vykon).
tak tak rainbow ma pravdu, nekdy jsou notebooky uz z vyroby lepe odladene nez desktopy na default nastaveni, napriklad stary IBM 600e, pameti hezky z vyroby na 2/2/2 :)
jinak koukam ze Madcapica se chyta kazdyho flejmu posledni dobou
;D
Koukám, že se to tady dobře rozjelo 8-) , chlapi, nedělejte hned závěry - opakuju: ty výsledky byly na default (1,7GHz) a paměti 5:3 (166 MHz) s časováním 2-3-3-7.
V tomhle případě by byly lepší asi i nějaké DDR333 s CL2, než V-DATAky (sic DDR400, ale CL3 :cry: ).
Jak se vrátím dom, tak jim dám děličku 1:1 , a potom uvidíme, zač je u Intelu výkon :arrow: :!:
tak to si ho teda nepozres lebo ked das 1:1 tak v defaulte nakupis 100MHz .. mas momentalne 3:5 cpu:mem co robi tych 166 takze ked si das 1:1 tak cakaj spomalenie ;)
To je sice pravda, ale to dělám kvůli pamětem - chuděry mají v SPD 3-4-4-8 a momentálně jedou na 2-3-3-7 a tady cokoliv nad 170 MHz je pro ně smrt (na to že jsou to VDATA, tak gut, ne :lol:).Citace:
Původně odeslal MadCap
Tak si otestuju, kam to až snese procesor a pak ... :D Tady silnej zdroj nepomůže - jo, jen tak na okraj: 2 hod full load a 44 C při 1800 otáčkách ;D .
no btw VDATA 333 cl2,5 davaju u mna doma 400@cl2 pri 2,8V ;) ale to len na okraj ... ked som to testilt ak som dal 125FSB co bolo pekne 200~ na ramkach cize do pohody ... take nieco a si za vodov
Tak to by bylo zupr, ale AOpen nemá nastavování voltáže pamětí, s čím se dá hýbat, je jednak dělička (1:1, 4:3, 5:3), a pak časování.
Zatím ale co jsem ho změnil z toho, co si deska nastavila sama, tak jsem se dočkal pípání při bootu a JP14 najdu už i poslepu a ožralý :lol: . Takže FSB:DDR 1:1 a šel jsem na to - SuperPI nic moc (ale to jsem čekal, asi na to má vliv CPU i paměť). No, ale Sandra potěšila, dotáhl jsem to až na 2400 MHz, pak jsem zjistil, že jsem si nezašpéroval PCI/AGP :oops: a rychle pryč - no ale přesto to má pak výkon někde u P4 3,6GHz.
Takže konklůžn: dá se z toho dost vyrazit, ale musíte mít dobré paměti - ani ne asi tak rychlé, ale hlavně s nízkou latencí, pak se dá o něčem mluvit ...
A hlavní rozdíl, ale ten asi víte - zřetelně se vám ochladí a ztiší PC - SuperKytka jede na zelenej režim a krám je studenej jako psí čumák.
co teploty? co ten boxovanej chladic? da se do stavajici kolibky umistit chladic z p4?
zkousel si integrovany stat radic?
diky za info
Mno, ten boxovaný je takový žebráček, ale stačí - takhle vypadají teploty po hodině Prime95 - zdroj na minimu odvětrávání, žádný další fan+bordel ve skříni :D (nebalené kabely apod.).
Bohužel, jelikož P-M je o něco nižší než klasická P4 (Dothan nemá heatspreader) tak na něj klasický chladič nedolehne, zkoušel jsem to :-( - ten AOpeňácký má na sobě "hrb" asi 2mm.
Ej, kdyby to šlo, tak bych ho chladil pasivem z Prescotta - teď leda přivrtat na spodek měděnou deštičku a bylo by - někeří "pasivuchtiví" to tak dělali - Zalman apod.
Velký význam by to ale asi nemělo, ono ani těch 43 stupňů u full load přetaktovaného procesoru není žádná hrůza a slyšet ho skoro není (70mm fan na 1800 ot. - to už tady dlouho nebylo).
Slušný, ale to, že nemá nastavování voltáže pamětí je kua mimo - zvlášť teď, kdy spousta pamětí má defV 2.6V, některé 2.75V a některé i víc :roll:
nechci rejpat ale 70mm vetrak na 1800otacek nic extra tiche neni... Athlona XP na 1900Mhz chladim 80mm vetrakem s <1500ot....a to je urcite o dost vetsi tepelny vykon
od mobilniho pentaka sem cekal prave to pasivni chlazeni aby to vubec melo cenu
videl si aky je tam pasiv ? staci nejako vykoumat ako tam vrazit nieco vacsie a je po probleme .. inak ten pasiv to zvladne tiez ale teploty idu hore vid recenzie
No jak sem říkal, viděl jsem krásný pasiv z NW - i směr žeber byl akorát - jen do něho navrtat 4 ďoury a přišroubovat "warmepleite" či jak se to jmenuje a je to ... ehm, nemá někdo přebytky z Ferony (1,5 - 2 mm silný plát :oops: ).
A ten větrák - je fakt tichej, nejvíc co teď slyším je disk.
Jinak na původním ořívači (89W) jsem měl 92mm PAPST na 1900 ot. a že by byl nějak extra slyšet ...
ze by se mi konecne hodil ten heatspreader co mam z preriznuteho tulene? :-)
urcite bych taky cekal od Pent M spis pasivni chlazeni ... mno uvidime
Nic nového? :-o
No, warmepleite nejdřív musím sehnat, potom budu dělat hokuspokusy s pasivem.
A bechmarky - SUPER Pi zatím nejlíp při 2100 MHz (40s) a 124FSB, max. 2400 MHz (asi by šel i víc, ale ty paměti, ty paměti ... )
Jako stable se jeví těch 2,1 GHz, to prošlo hodinovým testem Prime, což dává větší výkon než původní Prescott 2,4/533 (3,0GHz; 3,25 GHz benchstable).
hezky, 40s v super pi jsem dal s NW 3.4GHz a ten neco sezral, dobytek :?Citace:
Původně odeslal NMS
A kolik toho počítáš v tom SuperPI?
BTW.
primeu95 já už moc nevěřim. Včera mi na něm jel 3 hodiny comp. Dneska sem na něm chvíli hrál a zbuchlo to :|
OT - ty si asi ten prime nepochopil - to, ze to ti nespadne, neznamena, ze mas stable komplCitace:
Původně odeslal kecinzer
ale ze kdyz ti to spadne, tak je unstable. a to je rozdil :-)
/me chce videt nejaky dalsi vysledky 8-)
...no podla tych casov 1M :wink:Citace:
Původně odeslal kecinzer