Jaka asi bude...
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23489&level=29
Printable View
Jaka asi bude...
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23489&level=29
No to jsem taky zvedavej, pokud na tom bude jako CD-ROMky od Teacu, tak jdu do toho, protoze to jsou vyborny mechaniky.
Vypada dobre,ale DVD od Toshiby jsou taky dobre a navic jsou uz na trhu celkem dlouho-asi koupim Toshibu
ejchuchůůů!!! no konecne se s tim vyvrbili! ted se mi muze posrat ta moje 3,5 roku stara dvatricitka teac ;D
ale ja ji nedam, necham si ji na cumeni na divx a tak-ta precte uplne vsechno a vydrzi jaxvine
No konecne, taky jsem si kvuli tomu nekoupil do ted DVD... ;D
jenom mne trochu pobavili Czechcomputer
DVD-ROM Teac DV-516E 16x/48x ATAPI OEM
Výrobce: Asus
Záruční doba (měsíce): 24...
Tak je to ASUS nebo TEAC ? ? ? ;D
Kruci uz me stve ta moje CD-ROMka nic necte mrcha jedna a tak nevim jestli mam kupit novou anebo rovnou DVDcko? A kdyby to DVDcko ci ten Teac nebo Toshibu? ???
Ja bych TEACu veril, veril jsem mu nekolikrat (jak je poznat z podpisu ;D ) a nikdy jsem nelitoval, napriklad palirna uz pali 3 roky, CD napalila v tisicich a kdyz znamym zacali palirny po tech 2 letech provozu odchazet, tak jsem tech penez navic nelitoval a nelituju dodnes.
Jo este zhe sem to DVD od Toshiby zatim nekoupil....asi pudu do TEACa ikdyz ta Toshiba je hooodne dobra ale po zkusenostech s CD TEACa beru TEAC ;D
já bych asi taky počkal a bral bych Teac.
Toshiba DVD jako jedna z mala mechanik cte sub channels data,coz je nepostradatelne pri cteni chranenych cd,bez nich se cd chova,jako kdyz spatne vypalite chranene cd (to jeste xxx.exe provedl neplatnou operaci a bude ukoncen) takze by to chtelo nejdriv overit jestli ten Teac DVD umi cist sub channels.
Od te chvile, kdy se o tom zminili na CDR, cekam jen az ji dostanou do ruky a otestuji. Pak nasleduje okamzita objednavka, protoze od Teacu to muze byt zase jen skvost. Obzvlast kdyz s tim tak dlouho Teac cekal, tak to prece musi byt vychytane!
No len sa neposerte ;D
Ja by som sa skor obaval kupit prvu DVD mechaniku od nejakej firmy. Ine firmy (napr. aj Toshiba) ich uz par rokov vyrabaju takze maju prakticke skusenosti.
Z TEACu se klidne poseru ;) , myslim si ze tato firma ma hodne velke zkusenosti a dobrou povest na poli kvalitnych CD-ROM a CD-RW a rozhodne si tu povest nebudou kazit tim ze vydaji nekvalitni DVD-ROMku
Souhlasim s tim, co napsal Rainbow - taky bych se nepodelal z toho, kdyby napr. Subaru vyrobilo motorku a uz vubec bych ji bez jakehokoli testu nepasoval na favorita...
az si to nekdo koupite, tak tady poreferujte, at nekupuju shit ;D
s tema subchannels-vypada to ze by to mela umet-umej to vypalovacky a cdromky vod teacu uz minimalne 2 roky zpatky...u dvd by to snad meli rozfachat taky
ja sem Teacu veril jednou - s 40ti rychlostni CDROM... bohuzel zklamal..
Snad na tom DVD bude lip : :wink:
dorf: Heh subaru nemuze vyrabet motorky - nevim jak by u nich uplatnily svoje zkusenosti z pohonu vsech 4 kol ;D
jen jestli jsi ho neuštval :wink:
...někdo preferuje kvalitu a osvědčenou dobrou značku,někdo zas cenu...
Jo Teac 40x byl krám a drahej.Vypalovačky jsou skvělý ale nechápu proč někdo šílí z první DVD od Teac.Ale čim více radosti na světě tím lépe pro všechny. :-) My realisti si bohužel počkáme na první zkušenosti,testy.Nerad kupuju zbytečnosti.
Hrome, uz at to nekdo ma, at se dovim, ze je lepci nez Toshiba a muzu si ji koupit, hi hi hi :lol:
Teac mam rad ale zase nejsem zaslepenec...Citace:
Původně odeslal chessman
Jenom by mne zajimalo, jak si prisel k tomu, ze Teac 40x (teda asi CD 540E), byl kram a drahej? Drahej rozhodne, ale rychlost rozpoznani a nacitani, extrakce audia, chybovost cteni a hlavne bezkonkurencni cteni vseho poskrabanyho, staryho a na jinejch CD ROMkach necitelnyho, rekl bych ze v dobe sveho vzniku nemel konkurenta.
Takze dle myho sice drahej ale mam ho do dneska a to docela dlouho a nedam na nej dopustit... ;D
Kdyz srovnam tehdejsi produkci cca. 40 rychlostnich Cyberdrivu, BTCcek, Toshib a dalsich mechanik, byl jeho nakup pro mne malym zazrakem...
Mám ještě hodně mechanik.Sice jsem Teaca reklamoval ale stejné problémy byly na BTC,Memorex,Asus.Takže by přicházelo do úvahu jen grabování.Možná prostě nepřesnosti v seřízení optik.Ale za ty peníze určitě nestojí/nestál.Toshiby sice rachotěj ale práci odvedou poctivě.
Moja Toshiba 36x je pekne ticha, rychla a cita vsetko.
Mozem potvrdit.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Precitala dokonca to, co neprecital 40X teac :o
To blahopreju, ja mam opacny zkusenosti.Citace:
Původně odeslal PiT
jednu 40x Toshibu jsem nacpal do pocitace pro tatika, svou praci odvede, je docela ticha, ale rychlosti cteni i audio extrakce se zrovna srovnavat s TEACem neda...
Ale kdyz vam vyhovuje, tak proc ne, ja osobne se tesim na nakup novyho DVD, ikdyz ten Teac skutecne nevypada tak super, jako jeho CD a CDRW predchudci...
Ale upjatej rozhodne nejsem, vyresim to klidne Toshibou, Asusem nebo Necem... ;D
:roll:Citace:
Původně odeslal tiktak
TEACy su zname tym, ze Audio CDa citaju ako datove a to je veeeelice naprd, pretoze je to sice brutalne rychle, ale AudioCD neobsahuje opravne algoritmy, tym padom ti je 40X citanie na dve veci, lebo ked nagrabbujes nejake CDo viac raz, vzdy bude par bajtov inych...
A potom je to fakt tak, ako sa hovori - nie je pit ako pit :)
ty graby se budo lisit i kdyz t budes grabovat jednou rychlosti a ukladat analogove :) ale treba muj teac rabuje jen asi tak 6* tak nevim no :)
Ked grabbujem v CDEx na FULL PARANOIA mod, tak to mam nastastie vzdy rovnake a pomaleee, ale ked grabbujem normalne, tak to fici ako pri datovom CDcku a su tam chyby...
(TEAC 540E)
Hm mám artec16/40(uvnitř sony),tichý, čte sqle , flešnutý rpc1,a eac mi ho doporučila na audio-jsem spokojen ,jo a nečte subkanály nazdar týkaři.
Ta Toshiba 36x sice necita Audio CD plnou rychlostou (tusim iba 12X MAX) ale zato cita dobre - ked je CDcko neposkriabane a urobim burst-copy v EAC, potom dam test tak CRC sucet skoro vzdy sedi. A ked to nagrabujem znovu v DVDcku Toshiba a subory porovnam tak su do bajtu uplne rovnake ;)
Teac mi taky vykazuje maximalne asi 17x, ale s nulovou chybou!Citace:
Původně odeslal Rainbow
Podle CDSpeedu bezi jak audio tak data az do plnejch rychlosti bez problemu, pri testech mam vetsinou 0.00% chybu.
A tohle jsem u tech mechanik, co jinak uznavam za velmi slusne (Asus, Nec, Toshibe) jeste nevidel.
Ale asi je to o i pocitu, Jaguara si kupujes taky kvuli tomu a jsou urcite naslaplejsi i vybavenejsi kary... ;D ;D
Teda rad bych si ho nekdy koupil, ale na Teaca mam, na XK8 zrovna par korun chybi... ;D
Hele, tak co teda koupit? Toshibu nebo TEAC (DVD) ???
Na to ti asi nikdo presne neodpovi. Ten TEAC neni vyzkousenej a Toshiba stara (nebo maj novejsi model nez M1612??) a hlucna. Ostatni mechaniky zatim vylucuju, protoze panuje shoda, ze nejsou tak dobre. Taky cekam na impuls, podle ktereho se rozhodnu, CDcko musim vratit ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
(Btw. je to 40x Toshiba a cte bez problemu!)
Hihihi. Tak jsem pred chvili videl Toshibu v akci. Pri grabovani DVD byla prumerne 2-3x pomalejsi nez muj stary Pionyrek 105s. Toz az mi Pionyr doslouzi, tak asi Toshibu nekupim...
http://www.sweb.cz/kamikatze007/audio%20speed.jpg
hehe-takhle garbuje TEAC! ;D
A jeste dodatek: zajimava je dle testu take ASUS S616. V tech testech take pisi, ze Toshiba neni tak hlucna jak jsem napsal, naopak. Dalsi info ve "vedlejsim" foru "Jakou DVD-ROM".
fuj pyjonyr :lol:Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
topi vic nez P4, tichej zrovna moc neni a kouse CDcka ;D
Ja fakt nevim:Citace:
Původně odeslal DeeKay
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=1752
Zahlídl sem novou Toshibu v ceníku Czech Computer. Co vy na to?
Zes mohl aspon rict, ze je to M1712 a info je naCitace:
Původně odeslal kecinzer
http://www.toshiba-europe.com/diskpr...FT&nav=ISH_PRS
Kdyby nekdo rozebral ty Technicla specs, bylo by to prima ;)
Jak mam vedet, jestli 42db je hlucny nebo ne?
No já sem t zahlýd v ceníku kterej mi přišel mailem, ale už se mi to nechtělo hledat.Citace:
Původně odeslal Harry
BTW. Co je na ní lepší?
Prave ze to vypada, ze nic! ;) Sice pisou, ze je to nasledovnik bestselleru, ale stoji stejne?!Citace:
Původně odeslal kecinzer
Obzvlast nechapu ten data buffer, kdyz v tech.spec. pisou:Citace:
The benefits include:
- 16x MAX in DVD-ROM Mode, 2x in DVD-RAM Mode
- 48x MAX in CD-ROM Mode
- 21,600 KB/s max Sustained Transfer Rate
- 85 ms Random Seek Time DVD
- 192 KB Data Buffer
- ATAPI Interface
- Tray-type, automatic load / release
- MTBF 100,000 power on hours.
- Sealed Enclosure
- Emergency eject
- Horizontal INSERT INTO TEXTS ( LANGUAGECODE, VOLGORDE, TEXTTYPE, TEKST, PRODUCTID ) VALUES ( mounting
- All industry standards have been taken into account in the development of the SD-M1712 including:
DVD: DVD-ROM (DVD-5, DVD-9,DVD-10, DVD-18_), DVD-R Ver 1.0, Ver 2.0 (Read, Single border) DVD-RW (Read Ver 1.1), DVD-RAM (Read Ver 2.1, Ver 1.0). CD: CD-DA, CD+(E)G, CD-MIDI, CD-TEXT, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-I, CD-I Bridge (Photo-CD, Video-CD) Multisession CD (Photo-CD, CD-EXTRA, CD-R, CD-RW), CD-R (read), CD-RW (read)
- Photo CD is a Trademark of Eastman Kodak Company
Data Buffer Capacity - 512 Kbyte.
Dee, ty bizoní hlavo. :lol: Nevis, co bobcis :oCitace:
fuj pyjonyr
topi vic nez P4, tichej zrovna moc neni a kouse CDcka
Nepopiram, ze muj Pionyrek ma svoje mouchy (tou hlavni je nemoznost snizeni otacek = hlucnost jak vceli roj, vsak u soucasneho typu 106s uz to jde), ale CD mi zadne neznicil, cte dobre a grabuje jak dabel ;D
Ale hlavne to strkani do diry, to je kraaaasa :wink:
Ale TEAC není na poli DVD žádný začátěčník, doposud vyráběl DVD mechaniky pro notebooky !!!! Tak že se není čeho bát.Citace:
Původně odeslal Rainbow
TEAC je firma, která vyrábí mechaniky již od PC pravěku, tak že má zkušeností pro výrobu kvalitních mechanik dost. Mám doma FDD z roku 1991, samo že TEAC a čte dodnes!!!! Kde byly v té době Toshiba a Pionner? Nemluvě o ostatních současných výrobcích.
Víte o tom, že tahle mechanika NEMÁ DIGITAL OUT !!! To je docela chyba, když jde o přehrávání DVD ....... kvůli tomu jí asi nekoupim.
Mluvis o tom Teacu? Kde jsi to cetl, info o tomto modelu jsou dost spore, dokonce i na teac.com ci britske verzi. fuj, jen komercni info.Citace:
Původně odeslal NLC
OT: Cte nejaka mechanika tedka DVD-RAM?
Nová DVD-Rom mechanika od firmy Teac přichází se standardní 16x rychlostí při čtení DVD disků (ať už filmových nebo datových) a velmi pěknou rychlostí 48x při čtení CD-R disků. Je vybavena novou technologií "OSTA" multiread, díky které dokáže přečíst jak CD-R, CD-RW tak i DVD+RW, DVD-RW a DVD-R disky a všechny běžné CD formáty. Obsahuje 512KB vyrovnávací paměť a je vyvedena v IDE provedení s podporou PIO mode 4 / UDMA 33.
Technické parametry TEAC DVD ROM DV 516E:
Rozhraní: ATAPI (IDE), UDMA 33
Buffer: 512KB
Rychlost čtení: 16x pro DVD (CAV), 48x pro CD (CAV)
Průměrná přístupová doba: 85ms
Formáty disků: DVD ROM/VIDEO (jedno- i dvouvrstvé, jedno- i oboustranné disky); DVD+RW, DVD-RW a DVD-R; CD-R, CD-RW, CD-DA (Audio CD), CD-ROM, CD-ROM XA, Video CD, Photo CD CD-EXTRA, CD-TEXT a další
Přední panel: regulace hlasitosti, výstup na sluchátka, LED dioda, Open/Close
O chybějícím Digital OUT píšou lidi v komentářích k výrobku na www.czechcomputer.cz
To, že DVD TEAC nemá digitální audiovýstup, přece ničemu nevadí. Kdo využíváte digitální audiovýstup? Ani analogový audiovýstup dnes už není potřeba, natož digitální. Pro přehrávání DVD také není potřeba. všechna data tečou přes IDE, tak to že nemá DV516E digitální audiovýstup nepovažuji za argument, proč ji nekoupit, když to je TEAC.Citace:
Původně odeslal NLC
A proc tam vlastne ten audiokabel tedy je?Citace:
Původně odeslal Ladis
Btw. ja tedy nepovazuji za argument:Citace:
proč ji nekoupit, když to je TEAC
Ten tam je pouze pro přivedení audio signálu do zvukovky při přehrávání CDAudia, ale i to jde zapnout digitálně, tak, že je to k ničemu. Nevýhodu to sice má (zatěžuje to o trochu více CPU), ale na dnešních strojích zanedbatelně.Citace:
Původně odeslal Harry
2Ladis: Vzdyt jak tak koukam do tvy signatury, tak ty ten novej TEAC mas! :-o Tak se nam vsem pochlub, jak jede? Zejmena hlucnost, grabovani audia, grabovani DVD atd.
Mám ho terprve od včerejška, vyměnil jsem ho za původní (novou)Toshibu SD1612, která sice byla spolehlivá, ale měla problémy s čtením trochu poškrábaných DVD z půjčovny. Na klukově sestavě s SD1502 to běhalo OK, tak jsem se rozhodl pro TEACa.Citace:
Původně odeslal Harry
Neměl jsem moc času TEACa potrápit, ale dám samozřejmě vědět.
Zatím se zdá docela tichý, na grabování audia používám CDRW TEAC, je velice rychlé, až 28x i více podle "čitelnosti vloženého CDA" a používám na to EAC. Tak si myslím, že to bude u DVD podobné, uvidíme!
vyzera to ze ten Teac nevie DVD-RAM, toshiba to vie, ale zase nezvlada DVD+RW :? a teraz mi niekto povedzte co s toho vyplyva? ktory z tychto formatov je viac potrebny?
Ladis:
Tak rychle, rychle, ať vim jestli ho mam kupovat nebo ne.
Vydrž, musím se dostat domů ze zaměstnání, doma ..... a večer se ozvu.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Akorát nemám možnost to (myslím obrázky testů) dát na web. Pokud by jste někdo mohl, tak bych mu poslal jpg, nebo gif obrázky.
2ladis: Kdyz toho nebude pet mega, tak mi to posli na mejl a ja to nekam povesim a dam sem link.
2mishiak: to by me taky MOC zajimalo! ted jsem videl DVD-RAM prehravac, ale zase jsou to nejdrazsi DVD media; taky se v tom nevyznam, ale DVD-RW se mi zdaj zajimavejsi, protoze jsou levnejsi media
2kecinzer: Tak včera mi došel nový IBM 180GXP disk, tak jsem ho večer instaloval a na testy DVD už mi nezbyl čas, tak dnes. Zatím jenom dojmy z jeho provozu při instalaci OS a softu.
Hlučnost při kopírování je srovnatelná s Toshibou, kterou mám v druhém compu, tedy SD M1502, ale řekl, bych že 1612 byla o trošičku tišší (ale to trochu závisí od vloženého media a jeho nevyváženosti). Při přehrávání DVD je naprosto srovnatelná a řekl bych, že po vložení načítá CDROM i DVD o trochu rychleji, než jaká-koli Toshiba.
Trochu mě zarazilo, že je vyrobena na Thaiwanu a sestavena v Číně (vlastně je to dnes jedno). Na CDRW TEAC mám vyrobeno v Japonsku.
Ještě jednu drobnost jsem vypozoroval, pokud zůstane v mechanice medium při restartu compu, tak se z mechaniky ozve zakové jemné poklepání, to jsem u Toshiby nepozoroval, resp. neslyšel.
Tak, že zatím takhle.
2Harry: Dík za nabídku, dnes večer ti pošlu pár obrázků z testů, asi použiju DVDSpeed a CDspeed i EAC. (jeden obrázek má kolem 20kB)
Mě Toshiba jede naprosto v pohodě, jediný co mi trochu vadí je pomalejší načítání, ale zase čte všechno 8)
Ladis:
No zatim podle tvýhp popisu vypadá dobře, tak sem zvědavej na ospoledne.
2ladis: v pohode, jen nevim jak rychle to stihnu nalinkovat, jsem dost busy
zajimavy hlavne bude, jak grabuje - at uz data (subchannel), audio (rychlost) nebo DVD (rychlost) a jak cte (poskozeny CD, vypalovany, lisovany).
Tak jsem poslal Harrymu ty obrázky z testů, snad to někde umístí. Měly by tam být testy: V CDSpeed - CDROM lisované, CDROM pálené (40x na Verbatm SuperAZO), CDA lisované, CDA pálené 8x na SONY TY), CDROM lisované silně poškrábané, v DVDSpeetu test DVD ROM. Poškrábaná media to čte jako by se nechumelilo, což mě potěšilo. Však uvidíte.
OK, paráda, ale já žádny testy neznám, spíš by mě zajímalo tvoje slovo jak si spokojen a tak, jak rychle to grabuje audio, ...Citace:
Původně odeslal Ladis
...a jak grabuje DVD - v tomto smeru je Toshiba na prd...
Ty rychosti vyplívají z těch testů, v CDA TEAC DV516E umí Acurate stream a grabuje až 30x. Pokud samozřejme v EAC zapnu AS, tak se to zpomalí, DVDROM grabuje skoro až 15,8x, ale co se týká DVD Video, tak zatím jsem to netestnul.
Koukám, že se Harry zatím neozval, tak tady shrnu moje poznatky z testování TEACa DV516E:
1. Načítání media je asi o 1/3 rychlejší, než u Toshiby
2. Čtení CDROM dosahuje jak u lisovaného, tak u páleného plné rychlosti kolem 47x
3. Grabování CDA dosahuje jak u lisovaného, tak u páleného kolem 40x
4. Čte bez problémů poškrábané (v rozumné míře, ale M1612 je nečetla) CD i DVD
5. Čtení DVDROM dosahuje 15.6x
6. Rychlost přístupu je v průměru u všech medií stejná: Random kolem 84ms (81-87) a full kolem 155ms (151-161)
7. Zatížení CPU je u CDROM a CDA 0-5% (5% při rychlosti 8x) a u DVD je to 60% při max. rychlosti čtení (15,6x)
Testováno na sestavě s Athlonem (dole v signatuře)
V EAC ji testnu dnes, budu si dělat nějaké audio, tak uvidíme, ale tady to bude záležet na nastavení parametrů čtení v EAC (podle výsledné kvality).
Harry je dost vytizenej :? , ale behem dneska to nekam povesi.
Tak tady jsou ty obrazky z Ladisovych testu:
http://sorry.vse.cz/~xhlaj10/dvd/
nebo
http://harry.crolink.cz/dvd/index.php
ale lepsi je stejne to shrnuti, co napsal Ladis vyse, protoze orientovat se v tech grafech bez srovnani...
A co hlucnost pri vsech techto procesech??
WOW! Tak jestli to je pravda, tak už nic jinýho nechci, TEAC ježíšku, TEAC!!!!Citace:
Původně odeslal Ladis
Vypada to dobre 8-) jeste, jaka je hlucnost pri prehravani DVD? Je mozno nejakym softem upravit (snizit) rychlost?
O té hlučnodti jsem už myslím psal. Při kopírování a grabování, když se roztočí na max., tak je stejně hlučná, resp. tichá, jako Toshiba SD M1502 a to znamená, že je o trošíčku hlučnější, než nová M1612. Nevibruje, neskřípe, jenom šumí, jako při proudění vzduchu.Citace:
Původně odeslal Harry
U DVD je to při přehrávání filmů asi jako u Toshiby, v podstatě není slyšet (v hluku ventilátoru CPU).
2Sam Hawkens: Snížení otáček jsem zkoušel s DriveSpeedem od NERA a bohužel, nefunguje. Ztáhnuj jsem si i utilitku od TEACů (tam jich je několi, pro každou CDR mechaniku zvlášť) a zatím jsem neuspěl.
Dnes jsem zkoušel grabování audia v EAC a celkem se potvrdily výsledky z CDSpeedu, pokud nastavím co nejrychlejší grabování, bez ohledu na kvalitu, tak to grabuje až 40x, podle délky záznamu. Pokud nastavím maximální kvalitu s využitím všech vlastností mechaniky a EAC, tak závisí rychlost na kvalitě media a dosahoval jsem rychlosti od 1,4x (u nekvalitního a poškrábaného media a tak kolem 8-10x u nového nejetého media.
Zrovna tak grabování v CloneCD se dostalo až na 46x, ale až na konci grabování, kolem 80%.
Vypadá to, že tento TEAC DV516E je nejrychlejší mechanika co jsem zatím měl v ruce.
Rozhoduju se mezi NECem (ted si hlavy nepamatuju typ, ale je to 16/40 nebo 16/48 :oops: ) a timhle Teacem, tak co myslite ze je lepsi?
Spis by to chtelo srovnani s novou Toshibou M1712 ;)Citace:
Původně odeslal Ladis
To je skoda, ale podle receneho to ani neni treba, ne?Citace:
Původně odeslal Ladis
Par laickych dotazu: EAC neznam, v cem je http://www.exactaudiocopy.de/ tak zajimave? V cene?Citace:
Původně odeslal Ladis
Co to je za kompromis mezi rychlosti a kvalitou? Myslel jsem, ze kdyz grabuju WAV, tak kvalita je vzdy hifi ???
Proc NEC? Proc ne Toshiba M1712 nebo ASUS S616? A jsme na zacatku.. :-DCitace:
Původně odeslal .::Richmond::.
2Harry: Mám doma pouze M1502 a do nadávna jsem měl M1612, ta M1712 bude (asi) to samé, jenom rozšířená podpora formátů.
Zpomalovací sw: No zase to není tolik od věci, já používám v klukově compu DriveSpeed na snížení otáček, když paří nějakou hru, tak se CDROM netočí stále na plný prdy - šetří se tak ložiska a netahá se do vnitř tolik prachu. I když si musí na načtení levelu trochu počkat.
EAC je super program na grabování CDA i pálení (a je zadarmo), jde v něm totiž udělat naprosto identická digitální kopie (bez chyb) CDA, umí i chyby opravovat a při tom využívat crc, které TEAC umí vracet. (je málo CDROM, které ho umí), dokáže vytvořit kopii značně poničeného CDA, které již nic nepřečte a tím ho de-facto zachránit. A spoustu dalších kousků s cue sheet a i pracovat s databází CD, pracovat s mp3 a pod....
Při grabování třeba v NERU (a jiných CDA sw) při tvorbě CDA se do WAWu rychlým čtením (a nejenom) dostanou chyby (chybně přečtené pity), které jsou při převodu do analogu nahrazeny vypočtem a při přehrávání na první poslech, a už vůvec né na PC, to nepostřehneš. Ale když to pustíš na pořádný zvukový aparatuře, tak to slyšet je a to nemusí být žádná HighEnd věž. Stačí obyčejný 12 let starý Technics.
Samo, že pokud posloucháš muziku jen na jedno ucho, tedy jen jako kulisu, nejseš "audiofil", tak to pro tebe nemá smysl a stačí ti kopie s chybama, ale jsou i takoví jedinci, kteří hudbu vychutnávají a těm to neunikne.
2Ladis: Diky za rozsahle info.
Na ten softik se mrknu, kdyz je tak dobry. Nero nepouzivam, CDEx (http://cdex.n3.net/) se mi zda dost v pohode. Miru kvality grabovani jsem tam nevidel, ale mozna jsem to jen prehlidl. Uz jsem tim udelal dost CDA (vcetne smyccove Vannesy ;) a nikdo si zatim nestezoval. Presnou kopii CDA by zvladl i CloneCD, ne?
CloneCD na audio - to je ten samý případ, jako odstatní pálící softy. Je ti asi jasné, že čím kvalitnější čtecí mechanika, nebo i čím pomalejší čtení CDA, tím menší počet chybně přečtených pitů a při přehrávání potom méně aproximovaných (a tím horších) částí hudby. Dokonce existuje i sw, který dokáže zkontrolovat kvalitu vypáleného CDA a porovnat z originálem. Jsou to ale věčinou dílka právě těch audiofilů s "jepičíma" ušima, kterým to vadilo, to je i případ sw ExactAudioCopy, který napsal podobný "šílenec".
Ale jak jsem psal výše, možná ti to ani nevadí, protože sis toho nikdy nevšiml, že rychle vypálené, resp. nagrabované CDA hraje trochu "jinak", než originál.
Zaprve nevadi a zadruhe prevazne to grabuju CDExem a pak palim Adaptecem, klon audia jsem jeste nedelal, nepotreboval jsem to. Predpokladam, ze je to reseni na CD s ochranou.Citace:
Původně odeslal Ladis
No a zrovna Cactuse jsem na EAC zvládl už v době, kdy ho ještě Clone neuměl. Třeba Suma Sumárum jsem na něm sjel a "kvalitně". Clone ho dnes už zvládne taky, ale "klasicky" s případnýma chybama. U Clone a jiných pálících sw jde ale chybovost zredukovat nastavením rychlosti čtení CDA.Citace:
Původně odeslal Harry
OK, fakt ho zkusim ;)Citace:
Původně odeslal Ladis
Co to je "klasicky s pripadnyma chybama"? S tou rychlosti predpokladam myslis, pokud se pali on-the-fly - jinak rychlost cteni je dle moznosti mechaniky, ne?
OT: Zkus zmensit font podpisu, lepe se to cte.
...protoze sem tu Toshibu a ani Asuse jeste nevidel, ale vcera sem se na ne koukal a jestli Teac neni lepsi tak jdu asi do Toshiby... Ikdyz porad nevim, na Teac nedam dopustit! Mam 540E asi 3 roky a porad cte uplne vsechno....Citace:
Proc NEC? Proc ne Toshiba M1712 nebo ASUS S616? A jsme na zacatku.. :-D
S tím "klasicky" myslím bez použití EAC, ta rychlost čtení jde jak v Clone, tak v třeba v NERU před spuštěním kopírování nastavit na míň, aby se chybně četlo co nejméně.Citace:
Původně odeslal Harry
Audio (podobné je to u VCD, resp. SVCD) neobsahuje takový opravný kód (paritní data) jako datová stopa u datového CDR, proto se vejde na CDA i VCD a SVDC více MB, než na datové CD. A to pro to, že 1 sektor datový = 2 048 bajtů a 1 sektor zvukový = 2 352 bajtů a když to vynásobíš počtem sektoru na CDROM (333 000 sektoru, podle velikosti media), tak CDROM pojme 681 984 000 datových bajtu a 783 216 000 zvukových bajtu. To je v podstatě o 100 MB více. Ale tohle ti je asi jasné. Já se jenom snažím objasnit proč to čtení CDA může být chybové.
S tím podpisem už se stalo.
Ano, to vim, jen ta cisla zpameti neznam ;)Citace:
Původně odeslal Ladis
Zacinas me presvedcovat, jen je skoda, ze uz je to zde jen dialog. Subjektivne jsem se proste s chybnym nactenim nesetkal a tak nevim (mozna je to tim, ze grabuju supr 40xToshibou). Ten EAC umi porovnavat CD pit po pitu? Abych zkusil kvalitu mnou vypalenych CDA.Citace:
Já se jenom snažím objasnit proč to čtení CDA může být chybové.
Dik za vsechny.Citace:
S tím podpisem už se stalo.
nejen 2Richmond: Nikdo bohuzel tu novou Toshibu zatim netestoval, jinak je to taky horky kandidat na the best of DVD. Ale neumi DVD-RAM. Co je tedy pro me ted zasadni otazkou je zda se spise setkam s DVD-RAM (umi Toshiba 1712) nebo plusovymi formaty, ktere umi zas Teac. ???
EAC si (podle voby) audio track otestuje a pak začne grabovat. Pokud ho nechám grabovat maximální rychlostí (s DV516E - 48x), tak se může stát, ža načte track u poškrábaného CDA s výsledkem 98.0% kvalita, to znamená, že obsahuje 2% chyb, ale načte ho za několik sekund. (Samozřejmě to nejsou chyby ve formě nějakého praskání, ale sluchem nepostřehnutelné, viz výše).Citace:
Zacinas me presvedcovat, jen je skoda, ze uz je to zde jen dialog. Subjektivne jsem se proste s chybnym nactenim nesetkal a tak nevim (mozna je to tim, ze grabuju supr 40xToshibou). Ten EAC umi porovnavat CD pit po pitu? Abych zkusil kvalitu mnou vypalenych CDA.
Pokud ho pustím pomalejí, nebo využiju pokročilých funkcí (které také zpomalí čtení), pak stejný track nagrabuju ve 100% kvalitě. Nejlépe je nastavit v EAC čtení na max a opravu chyb a rychlost čtení se řídí podle potřeby pro dosažení 100% kvality. No a pokud mám CDA opravdu už silně poškozené, tak to některé tracky grabuje i pomaleji, než realně (např 0,4x). Takové tracky v přehrávači už buď silně přeskakují, nebo praskají, nebo nejdou vůbec přehrát. Po zkopírování v EAC mám skladbu čistou a to má kvalitu třeba kolem 95%. Samozřejmě, že to platí do určité míry poškození.
V CloneCD, nebo NERU jsem s tímto CDA neuspěl, nagrabovalo se to s tím praskotem, pokud vůbec.
Aha, dik za rozsahle info. Ja proste grebuju CDExem a za predpokladu, ze Toshiba neni shit a track mi trva tak minutu, spis vic, myslim si, ze to cte kvalitne. Kazdopadne ten "tvuj" soft casem vyzkousim, minimalne az narazim na nejakou ochranu. :)Citace:
Původně odeslal Ladis
Ze neumi DVD-RAM me (zatim) vubec netrapi a az bude tak budou i lepsi mechaniky nez Teac, takze pravdepodobne jdu do nej....Citace:
...Ale neumi DVD-RAM. Co je tedy pro me ted zasadni otazkou je zda se spise setkam s DVD-RAM (umi Toshiba 1712) nebo plusovymi formaty, ktere umi zas Teac. ???
Tak jsem ještě včera večer zkoušel, jak si TEAC poradí s CDRW. Tak že výsledek ja takový, že data z CDRW čte až PLNOU!!!! rychlostí, jako u lisovaných, nebo pálených CDR (až 47.6x), ale audio na CDRW čte pomaleji pouze do 18x, ale i tak je to fofr. (CDRW medium bylo starý Samsung 4x).
Tak že shrnuto:
+ rychlé načtení media (CDR, CDRW i DVD)
+ velmi rychlá mechanika (malá přístupová doba)
+ čte rychle i poškrábaná media (CDR, CDRW i DVD)
+ čte rychle i CDRW
+ přesná při čtení CDA - málo chyb i při max rychlosti (40x)
+ malé zatížení CPU při čtení CDR, CDRW
- nemá podporu čtení DVD RAM
- zatím jsem nenašel sw pro zpomalení, který s TEACem chodí
tady bych dnes 19.12. doplnil, že perfektně jde zpomalit softíkem CDBremse a to jak při čtení CDROM, tak při DVD. Odkaz na stažení dále v treadu.
- nemá digitální audio výstup
- sušivé klepání v mechanice při restartu PC
- velké zatížení při čtení DVD (ale při plné rychlosti 15,6x)
S tou podporou DVD RAM, tu sice Toshiba M1712 má, ale ta zase neumí DVD+RW. Ale než se prosadí některý formát, to uplyne ještě hodně vody.
Zpomalení bude asi otázka času, kdy u TEACů něco pro tuto mechaniky vytvoří.
Digitální audio output - no nevím, k čemu ho použít - pro mě zbytečnost.
To klepání se hold musí snést, to vidím, jako jedinou skutečnou nectnost této mechaniky.
S tím zatížením při čtení DVD je to asi normální, vždyť je v tu chvíly obrovský datový tok. Při přehrávání filmů se zatížení pohybuje do 15% a to je vlastně včetně dekódování filmu.
K tomu přidal TEAC údaj o životnosti MTBF 100 000 power on hours, ale to má Toshiba také. Je to těžká volba?
No ja bych spis jako minus videl absenci softu pro zpomaleni. Doufam ze to casem pujde pres Nero Drive speed, protoze tem utilitkam od Teacu jsem neprisel na chut.
Klepani myslim nevadi. Ono jak casto restarujeme? Ja tedy velmi zridka.
Na Toshibe 1712 spomalovanie funguje?
Asi je to zatial asi fakt jedno ci DVD-RAM alebo DVD+R/RW, aj tak vacsina uzivatelov pouziva DVD-R/RW kvoli kompatibilite. Ak sa mylim opravte ma... Skor ma zaujima schopnost citat viac ci menej poskodene media...
No zrovna minulý týden jsem instaloval OS a veškerý soft na nový HDD a docela mě to štvalo, to klepání, protože těh restartů bylo nepočítaně. Při normálí činnosti na PC to samo nevadí.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Zpomalení mechaniky při sledování DVD fimu není nutné, jednotka jede 1x, jde jenom o zpomalení v hrách a to zase já tolik nepotřebuju, moc nehraju, a pokud si zapařím, tak na stroji co mají kluci, tam je Toshiba a ta si s DriveSpeedem od Nera rozumí.
Nemylis se, je to tak, jak tak sleduji diskuzi na http://www.zive.cz/H/Uzivatel/F.asp?ARI=108309Citace:
Původně odeslal mishiak
2Ladis: dik za rozsahle info
No ja mel rok Teaca 540 (nez chcipnul) takze mi to klepani nevadi.Citace:
Původně odeslal Ladis
Ale ta hlucnost vadi pri sledovani DivX z CD.
Jasne muzu to jet na vypalovacce ale uz takhle na ni ctu vsechno takze dostava zabrat :)
Tak to se nedivím, že ti TEAC po roce chcípnul, když si ho honil na přehrávání DivXů na plný otáčky. DivX filmy se přece zásadně přehrávají z HDD, dyť to je chvilka, co se to zkopne.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Prave ze jsem ho nehonil na plny otacky ale byl zpomalenej Drive Speedem....Citace:
Původně odeslal Ladis
A nevim proc by se divx mely nejak zasadne prehravat z HDD, precijen kdyz uz mam an HDD filmu plno tak nemam ten z CD kam dat :lol:
PS: nechcipnul mechanicky ale odesla elektronika
Tak to jó, ........ i to se může stát. Ale přeci jen se snažím film přehrávat z HDD a nenamáhat zbytečně CDROM mechaniku. Film, který jsem už viděl, pokud za to stojí, hodím na CDR a místa je haba kuk.Citace:
Prave ze jsem ho nehonil na plny otacky ale byl zpomalenej Drive Speedem....
A nevim proc by se divx mely nejak zasadne prehravat z HDD, precijen kdyz uz mam an HDD filmu plno tak nemam ten z CD kam dat :lol:
PS: nechcipnul mechanicky ale odesla elektronika
To ja taky hazim na CD ale rposte neni cas abych se podival na 40GB filmu a zjistil kerej s emi libi a kerej ne tak proste chvili hnijou na HDD :)Citace:
Původně odeslal Ladis
To znam, jeden mam na disku uz rok - myslim ze v tom drzim rekord. A to furt chodej novy.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Btw. nemate nekdo navod na tvorbu INI fajlu do MDVD, aby se mi film spoustel automaticky s titulkama etc.?
No v podstatě na tom jsem stejně, ale protože si občas nějaký film z DVD, co mi projde rukama, zkomprimuju do DivX sám, tak musím udržovat kolem 7GB volného prostoru na operativní zkopírování obsahu DVD pro pozdější kompresi.Citace:
To ja taky hazim na CD ale rposte neni cas abych se podival na 40GB filmu a zjistil kerej s emi libi a kerej ne tak proste chvili hnijou na HDD :)
Já používám na přehrávání DivX filmů soft RadLight (R5) a ten si umí vyčuchat soubor s titulkama sám, tedy pokud jich tam není víc. Pokud ano, tak si pamatuje po prvním spuštění filmu, přiřazený soubor titulků. Dá se skinovat, tak jsem mu nastavil skin MDVD. Jemon neumí tahat k filmu zvlášť zvuk, jako MDVD, alespoň jsem tuto volbu nenašel.Citace:
Btw. nemate nekdo navod na tvorbu INI fajlu do MDVD, aby se mi film spoustel automaticky s titulkama etc.?
No a v RadLight nastavím asociaci s avi a pak stačí poklepat na příslušný soubor, nebo k němu případně jednoduše udělat zástupce, případně autorun. A film jede is titulkama.
ja prehravam filmy zasadne z cdromky a vona se svine stara ne a ne posrat :( je ji 3,5 roku a je to teac cd532e-b.. vo prazdninach sem klido cucel na filmy 14 dni, vobcas sem spal, ale jinak jela porad, mela takovejch 70° ;D
Pouzivej BSPlayer ... aspon me prijde mnohem lepsi na ovladani a kdyz se titulky jmenujou stejne jak film (samo brano bez pripony), tak je pustej samy :)Citace:
Původně odeslal Harry