[OLD] Nákupní poradna pro vše kolem pamětí!
Posledni dobou se tu mnozi jen tri druhy prispevku a to
a) kde koupit tuto pamet?
b) je lepsi XYZ nebo XYY?
c) jakou nejlepsi pamet do me desky / pujde mi tato pamet v me desce?
pro VSECHNY tyto dotazy je tu nyni tato nakupni poradna. tudiz vas prosim o spolupraci :wink:
2 x 256 MB Kinston 2,5, alebo 1x 512 Mb Kinton 2,5 k A64 ?
Chcem sa spytat, je lepsie zobrat 2 x 256 Mb KINSTON 2,5 k A64 3200+, alebo 1 RAM 512 Mb Kinson 2,5, ci casovanie 3. potrebujem to surne vediet, k doske MSI K8N neo platinum
Co je lepsie: hynixy z bazaru alebo a-data z agemu?
A-daty su cl2,5; hynix cl3. O hynixe sa vie, ze ze vraj ide cl2.
Aku seriu a-data maju teraz v ageme? Pripadne niekde inde kde maju a-daty.
Napr. ja som raz v alzasofte vychytal cl2 seriu, ale potom uz neboli...
A-Data maju napr. v SOFOS-e - DDRAM, PC-500, 184pin, CL3 (cerveny chladic) :-)
V AGEM-e su sice v cenniku napisane rozne veci ale realita je uplne ina... :roll: :lol:
Kamos si tam minule kupoval A-DATA DDRAM PC400 512MB a dostal V-DATA shity.... :evil:
AMD 64 3200+ a Epox EP-8KDA3J
AMD 64 3200+ a Epox EP-8KDA3J,
jaké paměti do něj? co Kingston 533MHz???? Není zbytečné dávat je tam v páru, když amd64 754 má jen jednokanálový řadič?
diky za radu.
Jake pameti k memu Athlonu 64 (Winchester 90nm)
Jake pameti si mam koupit k memu Athlonu 64 3000+ s jadrem Winchester vyrabeneho 90nm?Chci koupit desku MSI K8N NEO2 Platinium a chci hodne taktit. Taktit budu muset pres fsb, kdyz nejde zvysovat multiplikator a chtel bych hodne vysoko a ted je otazka jake pameti mam koupit? Na cene nezalezi! Je lepsi nejake kvalitni OCZ nebo Kingston DDR400 nebo mam koupit rovnou DDR 500 treba Mushkin nebo dokonce DDR533, ktere maji,ale horsi casovani??? Zalezi mi, abych dosahl co nejvyssiho vykonu tak jestli je lepsi asynchrone taktovat pameti s lepsim casovanim a nebo si koupit DDR 500 a nechat je bezet stejne jako fsb,ale za cenu horsiho casovani? Co je pro Athlon 64 lepsi a hlavne jestli nebude problem s kompatibilitou hlavne u tech rychlejsich pameti, jestli si to bude rozumet s deskou, procesorem?
Re: Jake pameti k memu Athlonu 64 (Winchester 90nm)
Citace:
Původně odeslal Waki
Jake pameti si mam koupit k memu Athlonu 64 3000+ s jadrem Winchester vyrabeneho 90nm?Chci koupit desku MSI K8N NEO2 Platinium a chci hodne taktit. Taktit budu muset pres fsb, kdyz nejde zvysovat multiplikator a chtel bych hodne vysoko a ted je otazka jake pameti mam koupit? Na cene nezalezi! Je lepsi nejake kvalitni OCZ nebo Kingston DDR400 nebo mam koupit rovnou DDR 500 treba Mushkin nebo dokonce DDR533, ktere maji,ale horsi casovani??? Zalezi mi, abych dosahl co nejvyssiho vykonu tak jestli je lepsi asynchrone taktovat pameti s lepsim casovanim a nebo si koupit DDR 500 a nechat je bezet stejne jako fsb,ale za cenu horsiho casovani? Co je pro Athlon 64 lepsi a hlavne jestli nebude problem s kompatibilitou hlavne u tech rychlejsich pameti, jestli si to bude rozumet s deskou, procesorem?
solidni jsou Buffalo Firestix DDR533 ktery jedou na CL2.5. Kdybys je chtel tak mi napis a ja ti je sezenu ;D
Jinak z tech co jsi napsal tezko soudit - fajn jsou jakykoliv KHX nebo OCZ s BH-5 anebo pak Vitesty, ale zase to casovani neni moc OK. Jakou frekvenci vlastne hodlas provozovat?
Re: Jake pameti k memu Athlonu 64 (Winchester 90nm)
Citace:
Původně odeslal Waki
Kup cokoliv se Samsung TCCD čipy třeba OCZ pc3200 platinum EL rev2 , nebo geil 3200 ultra-x http://www.anandtech.com/memory/show...px?i=2226&p=20
horsi je že se u nas tyhle pameti nedaj moc sehnat ty ocz maj na mindfactory.de takze by je mohl snad dovist nugget za 299€ :-)
OEM paměti v TS Bohemii- jaká značka?
Tak před 1,5 rokem sem z TS Bohemie kupoval OEM paměti a byly to bezproblémové A-DATA a nedávno sem tam jako OEM dostal V-DATA, s kterýma jsou vcelku problémy. Tak by mě zajímalo jestli nevíte jakou značku tam teď prodávají jako OEM.
DDRAM 512MB PC3200 - naj. pom. cena/vykon - SLOVENSKO
Zdravim!
Ktore pamate je momentalne najvyhodnejsie k zohnaniu na slovensku?
Agem:
DDRAM 512MB PC400 APACER® CL2.5 - 2 320 Sk
Libra:
Twinmos 512 MB, PC3200 400 MHz, CL2,5 - 2380 Sk
Alebo PQI - podobna cena a rovnake paramtre
Ktore z tychto pamati idu najlepsie OC (v ramci moznosti)? Pripadne poradte ine CENOVO podobne a na SLOVENSKU zohnatelne bez OBSTRUKCII.
mimo misu: uz takmer mesiac cakam na case cetus YY-5601 z ATC - proste galiba - to len na margo toho ze nechcem aby mi niekto radil drahe/tu exoticke super OC ram
GOODRAM 512 MB DDR400 CL3
Ako uz pisal Greezmen http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...goodram#644365
tato pamat je fakt celkom dobra - za tie peniaze (moc 2700sk). Mam ju teraz pozicanu. Ide bez problemov na CL2.5 a vytiahol som na nej 440Mhz (FSB 220 synchro - doska NF7S 2.0 + XP-M 2500 @ 220*11). 450Mhz uz nedala aj ked som znizil casovanie a dal 2.9V. Ale aj tak uctihodny vykon na taku lacnu pamat.
DNES sa ale musim rozhodnut ci si ju necham (casom dokupim 2. kus) alebo ju vratim a doplatim si asi 1000Sk za A-DATA DDR500 Vitesta. Mohol by mi niekto poradit co spravit? A-DATA by mala dat viac - snad ak bude stastie tak aj FSB 250 (alebo aspon 240-+5)
CO PORADITE? diki.
Re: GOODRAM 512 MB DDR400 CL3
Citace:
Původně odeslal mico
Ako uz pisal Greezmen
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...goodram#644365
tato pamat je fakt celkom dobra - za tie peniaze (moc 2700sk). Mam ju teraz pozicanu. Ide bez problemov na CL2.5 a vytiahol som na nej 440Mhz (FSB 220 synchro - doska NF7S 2.0 + XP-M 2500 @ 220*11). 450Mhz uz nedala aj ked som znizil casovanie a dal 2.9V. Ale aj tak uctihodny vykon na taku lacnu pamat.
DNES sa ale musim rozhodnut ci si ju necham (casom dokupim 2. kus) alebo ju vratim a doplatim si asi 1000Sk za A-DATA DDR500 Vitesta. Mohol by mi niekto poradit co spravit? A-DATA by mala dat viac - snad ak bude stastie tak aj FSB 250 (alebo aspon 240-+5)
CO PORADITE? diki.
Doplat si na DDR566 Vitesta ... DR500 su velka loteria a mozem dostat kus ktory ti nepojde ani tak ako ten co mas teraz doma na skusku :wink:
Re: GOODRAM 512 MB DDR400 CL3
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Citace:
Původně odeslal mico
Ako uz pisal Greezmen
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p...goodram#644365
CO PORADITE? diki.
Doplat si na DDR566 Vitesta ... DR500 su velka loteria a mozem dostat kus ktory ti nepojde ani tak ako ten co mas teraz doma na skusku :wink:
Dik ale to si radsej necham ten GOODRAM lebo sa mi nezda vobec ekonomicke preplatit 512MB skoro o 2000Sk, len preto lebo pojdem synchro 240 (mozno 250) miesto 220... Ta A-DATA DDR500 Vitesta za 3700 Sk je maximum co do pamate chcem dat... Je kupa A-DATA DDR500 fakt taka loteria???
PS: A-DATA DDR566 by bola asi za 4300-4400 Sk...