Jakou kartu koupit, aby mi hry jeli aspon dva roky. Ted mam kyro II (175/175MHz), zatim jede i ut 04,ale upgrade by byl lepsi. Nechci za ni dát víc jak 2500 a budu ji kupovat v lete.
Printable View
Jakou kartu koupit, aby mi hry jeli aspon dva roky. Ted mam kyro II (175/175MHz), zatim jede i ut 04,ale upgrade by byl lepsi. Nechci za ni dát víc jak 2500 a budu ji kupovat v lete.
Tak možná Geforce 4 Ti4200, ale to ti vydrží tak do konce roku, nic lepšího neseženeš :lol:Citace:
Původně odeslal wit
Presne tak. Snad keby si doplatil 500 KC tak mozes mat Radeona 9600 ktoreho by si dal na PRO ... ale to uz je do 3000 KCCitace:
Původně odeslal Spajdr
pockejte a myslite, ze ted mi to pojede treba v 800x600?
a s tím radeonem mi to vysvetli, ja jsem ted pole grafaren nesledoval asi rok a mam v tom zamtku, hlavne to oznaceni
Takze da sa kupit Radeon 9600NON PRO ktory je lepsi ako Ti4200 ale je drahsi tusim o 500kc. Myslim ze sa da pretaktovat na 9600 PRO :-)Citace:
Původně odeslal wit
EDIT : Hlavne sa vyvaruj FX kartam od NVIDIE ... Najlepsie co by si spravil je pockat az vyde DooM III teraz je zbytocne radit ked este nikdo nevi ako to pojde ...
pretaktovat zvysenim frekvence nebo pomoci pajky? Jaky je rozdil mezi 9600 a verzi PRO? jen ve frekvenci? a soucasna cena? priblizne
Rozdíl je ve frekvencích a žádnou pájku nepotřebuješ, jen stačí mít dobrej kus a máš Pro.
jak to bude s HL2 nevím, ale Doom3 mi v součastné verzi běhá na
GF 4200 parádně ;D
No ja prave myslel takovej fx5200 (275/500), jeste kdyz se pretakti, tak by tomohlo stacit, ale stejne pockam a pak se uvidí
Ja by som bral MSI GF4 Ti 4200 kamos ju ma nataktovanu na viac ako Ti4600 uz 1.5roka a slape ako hodinky a vykon ma vyssi na rovnakej zostave ako moj taktnuty radeon 9500, kt. je urcite ryclhejsi ako 9600 aj 9600pro.
Iba ak by si mal stastie na dobry kus co pojde cca ako XT.
Děláte si všichni srandu, nebo se mi to jenom zdá ??? :lol:
Myslim ,že nároky na ten Doom III se přeháněj i FarCry se dá hrát na GF4MX celkem v pohodě a UT2K4 na GF2MX taky ... Takže třeba s FX5200 128bit. si to na 640*480 na Ultra Low zahraješ taky ... :) ..
Lenze na poriadnej karte to je uplne ina hra. Na Medium detailoch tam chyba polovica graficky efektnych veci, na Low to vyzera ako hra spred 10 rokov. Totalny hnus.Citace:
Původně odeslal Might
On chtěl aby mu jeli hry dva roky .... N oto mu nepochybně pojednou ,ale nikdo mu neřekne na kolik FPS .. JInak se přikládnim k TOmu Radeonu 9600 .....
Mno třeba FX5950 ultra je fakt šitná karta :oops: CO se tady člověk "nedozví" :roll:Citace:
Původně odeslal Benco
Jinak o 5200 ani nepřemýšlej.. než tyhle hry vyjdou našetři a pak kup alespoň něco z vyššího main-streamu a nebudeš mít problémy.. a k tomu samo odpovídající CPU
Tak to mi teda ver ze FX 5950 Ultra je SHITna karta :-) Neni nad ich ultra rychle PS a VS :lol: :lol: :lol: ( ale to uz je dost OT ) :-)Citace:
Původně odeslal Unz
To ci je GF FX5950U zla karta tu radsej nepreberajme, mal som doma od nej slabsiu 5900SP a bola to subjektivne vyborna karta. Samozrejme su rozne skusenosti s ATI/NV a vdaka tomu si vieme vybrat to co potrebujeme.
...myslim, ze jedina zmysluplna vec co tu vidim je myslim od benca, ze kartu na doom3/hl2 treba kupovat az ked budes mat tie hry na stole lebo inak ich mozes kupit este 3 kym vyjdu. To ako ti bezi nejaka alpha z roku 2002 na to so vykasli.
kazdy kupuje co potrebuje a na co ma...Citace:
Původně odeslal Benco
ATi ---+cena
+vykon
-spolahlivost
-stav ovladacov (vzdy je riesenie, ale napr moja segra by ho nenasla)
nVidia ---- presny opak
vyber si !!!
sorry za OT, NO FLAME!
Ovladace od ATI nesu co byvali, uz je to ovela lepsie . NO FLAME
A spolahlivost je tiez dobra NO FLAME(ovsem ak nemyslime vseliakych Shitnych vyrobcov) ale napr ked kupis Saphhire tak mas dost velku istotu a asi by som bral toho R9600
.GPU dostanes dost vysoko aspon na takych 400 s aktyvnym chladenim a pamate snad nejaky 250mhz (s tymi je uz vecsi problem )
Já osobně bych teď grafiku nekupoval. Počkal bych na levnější derivace R420 a NV40. Současné karty pro normální lidi(R9600,GF5700) nejsou oproti starší generaci nijak moc rychlejší. Jsou lepší akorát v AA a AF :-(
No tu ale do 2500Kc sezenes tezko, mozna tak za 5 let ;D , to se mu asi cekat chtit nebude, v te dobe bude HL3 a Doom4.Citace:
Původně odeslal Mastr
OT Jak se nechal slyšet Carmack, po Doom3 se idSoftware vrhne na hru ne nepodobnou Quake 3 :o 8-)Citace:
Původně odeslal Baneshee2
Doufám že hry bude dělat rychleji ale ne na úkor kvality, abychom se pak nemodlili za to že se možná snad dožijeme dalšího pokračování nějaké úspěšné hry, Carmoš a spol. říkají že se naučili tohle a tohle s tímhle HW, ale pak zase vyjde něco nového a budou se zase učit na tomhle novém HW tohle, a se hrozím toho co bude za rok nebo dva vycházet za hry.Citace:
Původně odeslal Unz
pro upresneni, nemyslel jsem na dva roky, aby frcela co nejvic, mně jde jen o to, ze za dva roky jdu na vejšku, a proto nepotrbuju FX 5950 Ultra
kdyz jsem koukal na testy po netu tak mi vychazelo ze r9600(3300-3800kc) je stejne vykonny jak ti4200(2800-3300kc) (farcry,ut2004,aquamarky,...ja nevim co jeste :-) )akorat je jina cena, vzhledem k budoucnosti a kvalite obrazu bych si lae asi priplatil na r9600
R9600 nebrat,nemá hrubej výkon,to radši tu GF4Ti
Zakladem je pockat si az nektery z dvojice Doom3, HL2 vyjde, a nechat si tu od ostatnich rict, jak to beha.
Grafarna je prece koupena hned a na jistotu, ne jen takove tapani: "pujde mi to alespon 800*600 na grafarne XY ?" jako ted.
to radlo to prave dohani perfektni implementaci dx9, coz se u novych her hodi, ale zase cekat na nove hry s takovouto kartou :-o to si koupit fakt tu gf4ti a az nebude stacit tak rovnou neco lepsihoCitace:
Původně odeslal Over
ted sem videl sparkla g4 ti4200 za 4000 (listopadova cena).
Ale myslím, ze by mi stacil i 9000Pro resp FX5200 275/450 s cenou pod 3000. Uz jsem to psal jednou, za dva roky me ceka VS, takze na hrani bude cim dal min casu
Co sa tyka dostatocne vykonnej grafi na HL2 a D3 by som volil nejaku 5900XT.. kde vydim vyborny pomer cena vykon. Z nissej cenovej skupiny asi GF4 ...osvecena klasika.
Id a Doom3 --> Mno Doom3 je len zaciatok. Quake 4 zalozeny na D3 engine je uz zhruba rok vo vyrobe, takze maso este len pride. (Q4 pre ide robi nejaka znama firma, ale zabudol som meno ??? ..podielali sa aj na RTCW). Na nete sa o tom sade valaju inosky....
Myslíte, že GF5900XT (vidím to na Leadtek) krapet taktnutá ve spojení s takovým Bartonem 2500+ (taky třeba krapet taknutým) bude stačit doomu 3 a halfovi 2 dejme tomu při 1024x768 bez aa? Jaký je váš názor? Nějaký testy jsem viděl na xbitlabs (test velmi očekáváné DX9 hry :-) ale je to asi nějaká beta zřejmě halfa2) a tam to vypadalo tak kolem 40 fps, což by mohlo stačit (mě jo :-) ). Ale procák tam byl tuším silnější.Citace:
Původně odeslal Semik
urcite to staci , nemuzou vydat neco co bude hratelny pouze na high end sestave za 60litru a to jeste na low detaili :)) neboj ver tomu ze pujde :wink:Citace:
Původně odeslal Antonín Chromý
Ja bych rad veril, protoze bych timhle smerem rad vykrocil jen co budou penize - jeste pridam pamet na 1 GB a o nejakem dalsim upgradu budu pred manzelkou rok a pul mlcet <:(
I kdyz s tim taktovanim - je otazka jak pujde barton nataktovat na moji desce s KT600. Rozhodne nejsem schopen ten procesor odemknout. Se svyma olsovyma rukama bych se toho jednak bal a jednak to neumim.
A bod 3, kdyz uz to porad upravuju - ASUS AGP-V9950GE 128MB za 6000,- s dani? Tvari se to jako 5900XT, ale stoji to min nez noname 5900XT, coz me u asusu zarazi. Takt 400/700 v zakladu, ale o kolik to pujde vic? Co je to za kartu?
Je sice dobre vybrat nejaky ASUS, alebo Leadtek ....avsak naco i nejaka NONAME 5900XX bude mat viac vykonu ako R9600XT. Takze by som zbytocne neplatil naviac za znacku. (Ak to neni ManLI je to kvalita ;D )
Ja toho Asuse mam a myslim,ze muzu vrele doporucit.Vyrobce ho jako XT neuvadi,ale frekvencema mu odpovida.Na Altasoftu ho maji za necelych 6000Kč.
Jak jde taktit? Kolikatky ma pameti?Citace:
Původně odeslal zelous
pokud ti jde o docela dobry vykon za docela dobrou cenu, ber docela dobrou grafiku Fx 5700, jako ja :D
:eek: Nejsi ty z valasska? ;D Kde zijes priteli ? 5700 je momentalne celkem pusvih nVidie, protoze staci priplatit paru stokorun a mas nesrovnatelne vyssi vykon!!! Vime?Citace:
Původně odeslal Kostihouse
Jinak Valachia rulez :))))
sem z valasska, Roznov p/R..
nevim jakou jinou grafiku mas na mysli s tim nesrovnatelne vyssim vykonem za par stokorun, ale predpokladam, ze je to nejaka ATI, 9600 nebo tak.. od te doby co sem si koupil Radeon 9000 Pro a vubec nesel s moji deskou rozchodit mam k ATI negativni vztah..
Ne,mysli FX5900XT :wink:Citace:
EDIT:pokud teda mysli kartu od nvidie :-)
Quake4 delaji Raven Software - tedy autori Soldier of Fortune.Citace:
Původně odeslal Semik
No jasan ;D Jak jinak. FX 5900XT je momentalne od nVidie nej karta s pomerem cena/vykon.....a taky jde mooooc dobre taktit.Citace:
Původně odeslal SPYKER
Citace:
Původně odeslal Vegan
Neboj, to nevadi aj oni toho vedia dost a ta gamesa bude super :D
K tej 5900, jasne ze to je super karta a oproti 5700ke delo ;D
ale stoji minimalne o litr vic a ne o par stovek..
Jasne,10 stokorun :wink:Citace:
Ale podivej se co s toho dostali!!! A zrovna Prolink.
http://www.pretaktovanie.sk/modules....ticle&sid=1369
Je to jasna volba u NV. 5700 je shit....
a co je potom Fx 5600? neco min nez shit? :)
pani ja neviem co tu riesite
ked si planujem kupit kartu, aby som si zahral na tom tie dve spominane hry, tak si pockam POKYM VYJDU, pustim, ked uvidim jak to trha a bude sa mi ta hra pacit tak si pojdem kupit grafiku
presne toto vymyvanie mozgov praktizuje id aj s valve samozrejme spolu s ati a nvidiou uz peknych par mesiacov: kupte si kartu, lebo uz vyjde d3, aby ste si to mohli zahrat, OMG
uprimne bojim, kromne enginu uz to proste nebude Carmack :-(Citace:
Původně odeslal Semik
ono, uz samotna Team Arena, ktera byla delana uplne jinejma lidma nez Q3A byla priserna :roll: .. docela se toho obavam, no uvidime... SoF je takova prumerna mlaticka s nadprumernym gorem :wink:
sof 2 ted valim.. docela se divim ze to tech 256 mb ram utahne na plne detaily 1024x768..
K te koupi jeste, procetl jsem to cele a par postrehu ...
Jestli chtel kolega levnou kartu na HL2 a Doom3 tak asi nejlepe vychazi stejne ta R9600 za 3000, nebot:
1. nekdo psal ze na gf4mx slape far cry (ano a hrozne), jenze doomIII ne, ten nejede ani na r9200 (10-15 snimku na 640x640) - osobne odzkouseno
2. gf4Ti se nehodi do budoucna R9600 je "slabsi", ale ne v novych hrach DX9, tam ma navrch, pred kartou s DX8
3. dosetrit na R9600XT - 2 roky nevydrzi ani nahodou ....
SoF 2 je taky 2 roky stara hra, navic postavena na quake3 enginu.Citace:
Já teda z Valašska nejsem, ale HC Vsetin forever, sory za off, ale na to jsem alergickej. (To je jako když chcete kychnout a nehodi se to)Citace:
Původně odeslal Radar
radar si asi nečetl nadpis,ze? resp. 1.stranku příspěvků :eek:
Ale jooooo cetl. Jenze ty se ptas na hry ktere teprve vyjdou.Citace:
Původně odeslal wit
A taky "levna GK" je termin ktery ma pro kazdeho jiny vyznam.
Ja napriklad jdu do Prolinku FX5900XT a nemyslim si ze je to levna karta,ale na druhou stranu je mi jasne (gdyz hraju Far Cry),ze s moji GF 4200 128MB nebude HL2 ci DIII nejaka zazracna slava.
Na FX5900XT pocitam tak stredni detajly 1024x765 aby se to nejak rozumne hybalo.
Takze chtit po kartu za 3k na ktere pojedou tyto hry je dle meho nazoru divne.
Vtom smyslu ze pojedou ,ovsem jak ze?
OT" Kostihouse jsem jen štengroval bo jsem rad ze je tu aspon nekdo z okoli ;D
Radare,
> s moji GF 4200 128MB nebude HL2 ci DIII nejaka zazracna slava.
Dufam, ze sa budes aspon trosku mylit (v zaujme nas oboch).
Ta alpha verzia z novembra 2002 mi behala na prijatelnych nastaveniach ok takze predpokladam, ze final bde brualne vyladeny tak aby som to mohl odhrat. Osobne sa chystam prekusat D3 aj HL2 na GF4 (teda ak to bude prijatelne hratelne a pozeratelne). Kazdopadne tie hry (ak vyjdu) najprv pustim na GF4 a az ked sa presvedcim, ze to nesape OK tak mozno pojdem do niecoho ineho. Hlavne netreba kupovat HW kym neas tie hry na stole.
Jasne,plno lidi ma GF 4200.Je to dobra karta.Citace:
Původně odeslal ace
Ale zase..."prijatelne FPS" znamena pro kazdeho neco jineho.
Ja jsem zvykly hrat hry jako UT,UT 2004,BF 1942atd. a tam je jakekoliv trhnuti ci zadrhnuti otazkou zivota a smrti :-)
Mno a hra s DX9 uz lezi na stole! Far Cry.
"Me ta hra beha v pohode" tohle prohlaseni jsem uz od par kamosu slysel a kdyz jse se sel podivat tak jsem se zhrozil,protoze s takovym FPS (okolo 20-30) bych to hrat nemohl.
Jak rikam ,je to subjektivni.
A o optimalizaci pro nizzsi HW u novych her si nedelam zadne iluze.
Staci si pripomenout BF Vietnam. Tam se nikdo s optimalizaci moc neparal a co vim je u ni doporuceno 1G RAM a 256Megova grafika :evil:
Toz tak muj nazor 8-)
Absolutny suhlas. Tie dema od Far Cry mi behali celkom dobre ale akurat vcera som si zadovazil full a musel som sa veru uskromnit na niektorych detailoch (o fsaa a af ani nehovorim). Nehovorim ze Doom3 final pojde o 30% lepsie ako ta alpha na GF4 ale predpokladam... sakra aspon dufam, ze to nebude horsie ak tam nahadzali este viac detailov. No uvidime.Citace:
Původně odeslal Radar
Plynulost je samozrejme subjektivna zalezitost a nechapem ako sa niekto moze o tom hadat. Mne napr. v pohode vyhovuje takych 40 fps pri nfs5,6,7 ale pri fps to chce aspon 60. Inde to snad moze byt aj jemne pod 40 (3d adventurky apod.)
Jen upozornuju, ze na G4Ti nebezi DoomIII hratelne ani na 640x480, proste nebezi, odzkouseno na beta, to same bude HL2, FarCry je v "pohode".
nazdar, plne respektujem tvoj nazor, nechem vyrabat ziadny flame apod. ale urcite sa zhodneme na tom, ze lepsie je pockat na finalnu hru a potom sudit a kupit nejaku kartu ci uz ati alebo nv kazdemu podla gustaCitace:
Původně odeslal svaca
neverim, ze niekto z tohoto fora (mozno podcenujem) mal nieco novsie ako doom3 alpha z roku 2002 alebo podobne derivaty (pls no flame)
uznavam, ze doom3 aj half life budu velmi narocne tituly ale toto vsetko su spekulacie, hlavne sa obavam dalsieho odkladania obidvoch titulov... co nastve hlavne tych co si karty kupia skor
inak far cry je fakt v "pohode" len preto ze je velmi skalovatelna takze to utiahnu rozne systemy ale aj na roznych detailoch; osobne by som to rad bezal na 1280x1024 (native a teda aj max rozlisenie na mojom lcd), max details, max fsaa, max af (keby som mal este predch. crt monitor eizo 20" kde sa dalo dat 2048x1536... ale to uz prehanam...) - ale toto zial z daleka nemozem - takze nie je to uple tak ako by som chcel
Mna by hlavne zaujimalo ako to pojde na grafickych kartach od ATI. Dufam ze sa nepotvrdia tie famy ze FX ky budu na tom lepsie... ???
MNno mel sem tu betu a na moji sestave to nejelo....mno beta :)Citace:
Původně odeslal svaca
Heh pekny prispevek....kdyz se dnes podivas na treba Painkiller tak je jasne kdo to optimalizoval. Kua ja nevim...oni si ty gamesy kupjou ci co?Citace:
Původně odeslal Benco
Ne fakt nevim jestli ATI rurez ci NVidia...........
ALE z Doom ma byt optymalizovany na FX alebo sa mylim ??? :?:Citace:
Původně odeslal Radar
Souhlas, DoomIII mam betu2 z E3.
Chtěl bych to upřesnit: v současné době si nemůžu stěžovat - sice mám CPU Duron 1.1GHz, 256MB RAM, Kyro II, ale vše zatím jede. A proto se chci zeptat, jakou adekvátní kartu k této sestavě? Moc se mi nechce utrácet, a ani za novej procesor, mně prostě bude stačit, když si zahraju D3 nebo HL2 800x600 při min. 20fps
Dooma3 a Halfa 2 pri 20 FPS to si delas srandu? ty mas koukam rad tahovky co?
Ja myslim ze optimum na zahrani si HL2 a DIII na normal (nebo mozna trosku mensi :-) ) detaily bude od ATi R9700 a od nVidie FX5900XT, ovsem je otazka, jestli az HL2 a DIII vyjde, tak jestli budou tyhle karty stat tech 2500Kc co do toho chces vrazit :idea:Citace:
Původně odeslal wit
Nebudou...Citace:
Původně odeslal Jerrys
NIKDY tohle nebylo, nez aby prodavali R9700Pro za 3500 tak je radsi prestanou delat, vzdyt mezi R9700Pro a R9800XT neni zadny FATALNI rozdil ve vykonu...
Vyrobce to vi a tak kartu starou 2 roky (R9700Pro) prestane radsi delat ....
no to je jasny ze nebudou ;D Takze mu asi nezbiva nic jinyho, jestli si chce aspon trosicku zaparit, nez nejakou z tehle karet koupit uz ted (R9700 uz teda jen bazarovou) a cekat :idea:Citace:
Původně odeslal svaca
Ale ne každy si chce vychutnat grafiku do detajlu,jen si třeba zahrat :!:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
NVidia to je jasny je pravda ze ati byla v dobach drivejsich rychlejsi ale ted je tu DOOM a ati se muze jit zahrabat. sam mam 5950ultra a vsecko mi bezi nadherne 1024 a Hi detail takze tobe doporucujou koupit v softcomu 5900 od asuse za 6600 az trochou stesti z ni taky udelas 5950ultra a ses v ouklendu a z new driverama a dx protebe nebude doom problem...
tohle je asi nejlevnejsi reseni jaky ti muzu poradit jestli tu kartu chces na dva roky nezapomen ze vyjde este stalker atd..... takze pokud delas nejakej zasadnejsi upg a to je z kyra cokoliv tak rozhodne nezid a kup tohle za ty prachy lepci nesezenes
To je dobrý posuzovat výkon grafické karty podle výkonu v jedný jediný hře ,kterou za 2 dny dohraje a už se k ní nevrátí :-) :roll: . Člověče zamysli se co jsi napsal.Citace:
Původně odeslal sunnak
http://www.pretaktovani.cz/text/kartaleta2004.asp Že by byla ATI na tom špatně se říci nedá.
Na enginu Doomu 3 nevyjde urcite jen jedna hra :wink: I kdyz jinak mas pravdu.Citace:
Původně odeslal Hladis
Cece nevim nevim. Na enginu Dooma 3 není ohlášená jediná hra, kdežto na konkurentech jsou už dávno :? A engine Dooma mi připadá jaksi špatnej. Myslím si ,že tam ID posralo to, že nečekali, že nový karty zvládnou takový množství polygonů, tak použili co nejmíň polygonů a doháněli to normálovýma mapama (takže fillrate). A kvůli normálovým mapám zas nelze počet polygnů moc dobře zvyšovat ani snižovat... Takže na High endu to vypadá hnusně a na low-endu to neběhá :? Uvidíme jaké úpravy tam jsou možné ,aby to běhalo pořádně ,jinak bych o četnosti licencí pochyboval. A jde taky o to jak dokáže zabrazit velké prostory a velké množství objektů, které HL2, Stalker a Far Cry zvládají. Čas ukáže jak se to vyvine :|
A na jakem enginu asi pobezi Quake 4? :wink:Citace:
Původně odeslal Hladis
Nejsem si jistej ,ale neříkal Carmack ,že Quake 4 bude mít jinej engine ???
Edit: Tak ne :oops: . Použije se z Dooma a Raveni si už s tím vyhrajou, ale to nic nemění na faktu co jsem psal předtím.
no nevim. Říct o Doom3, že je hnusnej :lol: . Nevim kolik lidí s tim bude souhlasit :lol: :lol: :lol:
Kdybys pořádně četl fórum chytráku ,tak to víš :wink: a na tvý sestavě musí úplně zářit :lol:Citace:
Původně odeslal Thanatos
Nejde mi o hru jako takovou ,ale o grafické řešení.
Citace:
Původně odeslal Masster
Mno, můžu tě jen ubezpečit, že Doom na ultra detaily je bomba.
Je to jen můj názor.
vim co? většina lidí, ne vlastně všichni s kym jsem o tom mluvil tvrdí, že nic graficky našláplejšího nehráli. A ve fóru jsem na nic o tom, že by Doom byl hnusnej nenarazil.Jak září na mojí sestavě zatim nevim, protože mám teď pučenou GF4 MX440 a čekám na 6800GT. Navíc na low detail vypadá všechno hnusně, ale na medium už to je nářez.Citace:
Původně odeslal Hladis
No mna doom trochu sklamal. :| Nároky má brutálné. No a na tych ultra detailoch to vyzera fasa ale komu to na nich pojde plynule? ???
je fakt, že oficiální požedavek na ultra detaily je prý 512MB grafické paměti a to je fakt celkem hustý (zatim jsem na 512MB grafiku nikde nenarazil), ale kamoš má FX5700ultra 128MB a jede na 1024*768 high detail, takže to možná s těma nárokama není tak hrozný.
Na Ultra to nad 1024x768 skutečně nejede - respektive fps jsou v pořádku, ale nestihnou se natáhnout všechny textury a je tam viditelný zpoždění :roll: Protože aktuálně neexistuje grafika, která by tyhle nároky splňovala, tak to pos.rali.
Jinak co se týče samotné úrovně grafického zpracování, tak mi to jako nějaká extra bomba nepřijde ...
Proc? Delali engine do budoucna, aby trochu vydrzel, me to prijde v poradku, neni to poprve :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
K te grafice, videl si nejaky screenshot z Quake 4? Grafika je zatim bezkonkurencni :!:
ta náročnost trochu zamrzí, ale takhle je to většinou u nových věcí. Myslim, že kdyby to šlo jinak, tak by to udělali. Carmack je borec a zatim ho nikdo netrumfnul (co se technologie týče). Naopak, vzhledem k tomu na čem všem to jde rozchodit, bych řek, že je to v pořádku. Ostatně pokud to někomu neni, může si koupit lepší železo nebo to nehrát.
Jenže jde o to ,že ten engine postavili na normálových mapách a ne na počtu polygonů (jde vidět ,že ten engine je starej) a jak známo ,jsou příliš detailní normálové mapy ,které jsou na Doomu použity aby to aspoň nějak vypadalo, žrouty paměti a výkonu. Takže nároky této hry nejsou adekvátní vzhledu. Čím detailnější je mapa tím se brutálně zvyšují nároky na železo do nebes (ale objekty zůstávají stále hranaté). Nedokážu si představit ,jak by to jelo kdyby to mělo vyrenderovat celý ostrov jako ve Far Cry bez toho ,aby to vypadalo jak barevnej flek. Můžem jen doufat ,že je Doom 3 engine dostatečně upravovatelný ,aby to šlo opravit ,jinak ho konkurence převálcuje. Hry se dělají tak, aby si to zahrálo co nejvíce lidí a kolik lidí na světě si půjde koupit novou grafárnu a paměť za 20 000,- aby si zahráli jednu hru kterou dohrajou a už si na ní nevzpomenou ,protože ta hra není v ničem jiná, revoluční než ty ostatní. Idea prvního Dooma byla ,aby si to mohl zahrát každý, :arrow: na počítačích co byli v práci ,na školách, doma. Proto se Doom stal tak rozšířený (samozřejmě to bylo i obsahem). Dnes udělat hru pro malé procento hráčů ,kteří si to mohou zahrát na plno je cesta do pekel a ke konzolím. Quake 2+3 šli hrát ve své době bezproblémů (a vypadali perfektně) kromě jedničky. Jednička byla taky na svou dobu náročná ,ale jednalo se o opravdu revoluční engine a i na nejhorších počítačích vypadala do příchodu 3Dfx dobře. Šlo o to ,že ID v té době neměli konkurenci a ta dnes je už trochu jinde. Vepředějc.
No dle mně je ten engine hodne dobrej, jde proste jen o jinej pristup. Far cry je urcenej na obrovsky exteriery, zatimco doom/quake se vzdy udehraval v interierech a dosahoval vyssich detailu proste. Svetelne efekty jsou taky supr, displeje krasne citelne a podobne vychytavky opravdu potesi. Jinak k HW narokum far cry v dobe sveho vzniku taky ke slusne grafice potreboval v nejvykonejsi karty co tehdy byly na trhu, takze bych to u dooma taky moc neodsuzoval.Citace:
Původně odeslal Hladis
Quake3 v dobe svojho vzniku isiel hrat bez problemov ale urcite nie na vysokom rozliseni + kadejake serepeticky.Citace:
Původně odeslal Hladis
Doom3 je na tom dnes podobne. Osobne si ho zahram na 800x600, medium co mi staci na tak starom zeleze. O 1-2 roky bezna zostava utaihen Doom3 na beznom rozliseni. Je to dost podobna situacia.
Trošku problém je, že časy se mění a D3 vypadá tak, jak má, až od 1280x1024 nahoru. Hrát to v 800x600 v low detailu je trochu zoufalství, na druhou stranu kvůli jedný hře masívně upgradovat hardware je zoufalství mnohem větší ...
Normalne to samozrejme je blbost vyhodit kvoli jednej gamese tolko love za hardware... ale pre dakoho to zato stoji. (je tu aj argument ze ten engine tu bude buduce 2-4 roky. (to vsak uz bude aj ten hardware lacnejsi..) )
Ale pre Doomatikov to je jasne rozhodnutie, aj pokial ide o mulťak. Ja pockam a kupim to na PS3 :) (na pc su uz taketo veci nezazivne.)
řek bych, že s přístupem: kvůli jedný hře nemá cenu upgradovat by si nikdo nic nekoupil. HL2 určitě taky nebude zrovna nenáročný a přijde spousta novejch věcí, u kterých se asi bude náročnost dál zvyšovat. Jediný cose dá dělat je, buď překousnout ceny nebo si počkat.
btw: obdivuju lidi co hrajou na konzolích (chce to pevný nervy :lol: )
nejak sa to zvrhava.... na ine temy
manik sa pytal na levnu grafiku pre doom3 a hl2
doom3 - geforce 5900xt (napr. u nas maju v jednom shope asus za 6500 skk s dph http://usa.asus.com/products/vga/v9950ge/overview.htm
to je slusna cena a na czk este lepsie
hl2 - este nevysiel, takze tazko posudit
ina lacnejsia grafika sa urcite neoplati, ostatne su drahsie
dalo by sa polemizovat o ati radeon 9800 pro ale to je skoro o 1000 skk viac a tu ide hlavne asi o cenu
a ako posledna ale zaujimava vec by bola ati 9700 pro ale ta sa bezne nepredava ale mala by zaujimavu cenu
hawk
==
edit: kurnik, este raz som si pozrel povodne zadanie otazky a je to v keli
vga do 2500 a na 2 roky, to bude asi problem
to potom gf4 ti4200 128 MB, ine asi nic
ja na tom doom3 uhram (800x600, medium) a pohoda
za 2500 je to naprosto nereálné. Vždyť i FX5900 a R9800 začíná v nových hrách pomalu docházet dech. I když to záleží spíš na tom co člověk bere jako přijatelné. Někomu stačí, když hra běží přijatelně na 800*600 medium a jinej se na to ani nemůže koukat. Ale s 5900 nebo 9800 by se snad 2 roky vydržet dalo. :?
A v ktorom ze to shope este maju 9950 GE? Rad by som ju kupil, len uz nikde nie su (nikde rozumej, ze ju v KE nevedia zohnat).Citace:
Původně odeslal ace
...Agem ju ma v ceniku :wink: ale ci aj na sklade tazko povedat - skus tam zavolatCitace:
Původně odeslal Toxic
No ved prave ze v cennikoch su a na sklade ich nema nikto. A zevraj nie su ani v Cechach, najskor ked tak v piatok v Cechach a v pondelok na Slovensku. Ale velmi tomu neverim.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
tak tak ale ta dostupnost je vzdy otazna a treba skusatCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
jeden den ju maju, potom nie
pokial sa iba pytas tak ti aj mozu povedat, ze maju a o 5 minut nemusia mat ked niekto kupi 10 ks do end user shopu
tak tak ale je to vsetko otazka kompromisu (aspon pre mna)Citace:
Původně odeslal Thanatos
mne je 800x600 medium samozrejme malo ale teraz nedam 16k za grafiku (a dalsie skk za cpu a mb) a hlavne ostatne hry co hravam mi idu ok
ale doom3 si zahrat teraz chcem tak to prekusnem aj na 800x600 medium
gf4 mam nieco cez rok, dal som za nu do 8k tak ju nebudem teraz menit (aj ked 6800gt by bodla)
V alzasoftu (www.alzasoft.cz) je psana skladem tak nevim. Ja sem ji kupoval tak pred 3 tydny a prisla mi hned druhej den.Citace:
Původně odeslal Toxic