[OLD] Nákupní poradna - který disk(řadič) si mám koupit?
Zde můžete řešit koupi svého nového disku(řadiče). Nejdříve si však přečtěte důležitý dred "Který disk je nejlepší " a až potom zde postujte. Pokuď zde uvidím nějaké rozbroje, příspěvky co sem nepatří či zbytečné dohady budu tyto posty mazat bez upozornění...
Re: ktory 200gb HDD? MAXTOR DM+9 vs Seagate Barracuda
Citace:
Původně odeslal to-mas
Co mam kupit?
Maxtor DiamondMAX PLUS 9, 200 GB, ATA 133, 8MB cache 4 090 *1,19 4800sk
vs
Seagate Barracuda 7200.7Plus, 200GB, 7200rpm, Ultra ATA/100, 8MB cache, 8msec, 683Mb/s 4 010 x 1,19 4771sk
Nic lepsie som v slov. velkoobchodoch nenasiel.
Pouzitie:aj system,aj data samozrejme. ale hlavne mi ide o HLUCNOST, NIZKU TEPLOTU, STABILITU a KLUD ;).
Budem tam mat NTFS, FAT32 (hlavne) aj linuxacke ext.
vopred dakujem 8)
barrakudu
Re: Jaký 200GB SATA disk?
Citace:
Původně odeslal davpav
Jaký 200GB SATA disk byste doporučili?
Kritéria: 1. spolehlivost, 2. tichost, 3. výkon, 4. teplota.
Prodává se jenom Maxtor, Seagate a WD. Hitachi ani Samsung se bohužel v tomhle provedení nedělají. Chtěl jsem Seagate, ale odradili mě časté stížnosti jiných na hlučnost. Uvítám nějaké praktické zkušenosti ostatních.
Pár měsíců mám WD 200GB 8MB Cache S-ATA (verze s fluidníma ložiskama). Je hodně tichej. Při kopírování dat ho neslyšim. Teplota Speedfan 40C.
Re: Jaký 200GB SATA disk?
Citace:
Původně odeslal davpav
Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Pár měsíců mám WD 200GB 8MB Cache S-ATA (verze s fluidníma ložiskama). Je hodně tichej. Při kopírování dat ho neslyšim. Teplota Speedfan 40C.
A jak se pozná verze s fluidníma ložiskama od té s kuličkovýma?
K tomuhle doporučení se připojuju, je to zatím nejlepší SATA disk, který jsem měl v ruce. Já jsem ho teda do odhlučnění skříně slyšel, ale se Seagatem se to nedá srovnat. Fluidní ložiska by se měla poznat tuším podle označení GBB0 na disku, vygoogli si to. Musíš to zkontrolovat před koupí fyzicky na disku.
Re: Jaky disk na RAID 0 u DFI Infinity
Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Desku mam viz podpis DFI NF2 Ultra Infinity se SATA Raid.
Ted jedu na Samsung 160GB SP1614N a chci prejit na SATA Raid 0 pri 2 nebo 4 discich.
Padly me do oka Maxtor DiamondMax 10 6B 200M0, 200GB disk. Chci se zeptat jestli mate nekdo zkusenost s touo kombinaci, nebo poradily ktere disky se hodi.
Diky za rady a postrehy
Mám dva tyhle Maxtory v RAIDu 1. Při zapnutém AAM je seek prakticky neslyšitelný, málo vibrují a idle noise je zhruba na úrovni Hitachi (tj. hlasitější než Samsung). Na výkon si nestěžuju.